495 views 0 comments

«Οι Μαγικοί Επιστήμονες» στο Μύλο των Ξωτικών

by on Δεκέμβριος 14, 2013
 

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΡΓΑΣ

Η εκπαιδευτική – θεατρική παράσταση με τίτλο «Οι Μαγικοί Επιστήμονες», μια παράσταση που έχει ήδη εντυπωσιάσει μικρούς και μεγάλους θεατές, θα παρουσιασθεί στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Μύλος των Ξωτικών-Τρίκαλα σαν παραμύθι» που πραγματοποιούνται για τρίτη χρονιά στην πόλη των Τρικάλων από 29 Νοεμβρίου έως 5 Ιανουαρίου 2014

Οι θεατές έχουν την ευκαιρία να ψυχαγωγηθούν, να διασκεδάσουν και ταυτόχρονα να γνωρίσουν με τον πλέον διαδραστικό τρόπο, την εφαρμογή της Φυσικής, της         Χημείας και της Βιολογίας στην καθημερινή μας ζωή.

Η Θεατρική Διαδραστική Παράσταση «Μαγικοί Επιστήμονες» μεταφέρει στους θεατές με τον πλέον ευχάριστο τρόπο, έννοιες όπως αυτές που διδάσκονται στην σχολική ύλη της Φυσικής, της βιολογίας και της Χημείας, οι οποίες παίρνουν ζωή μπροστά στα μάτια όλων και εξηγούνται με απλό, διασκεδαστικό αλλά και «εκρηκτικό» τρόπο.

magikoi_epistimones1
Τα κείμενα και όλο το επιστημονικό πρόγραμμα είναι εκπαιδευτικά σχεδιασμένο και δομημένο στην διδακτέα ύλη της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από τον Dr. Αστροφυσικής και επιστημονικό συνεργάτη του «Ιδρύματος Ευγενίδου» κ. Γιάννη Κοντογιάννη.

Ο Dr. Βουβού και ο γκαφατζής συνεργάτης του Φουμπού, παρουσιάζουν σε μικρούς και μεγάλους την πρωτότυπη παράσταση, η οποία συνδυάζει με εντυπωσιακό τρόπο την τέχνη του θεάτρου με τις θετικές επιστήμες.

Τα εντυπωσιακά πειράματα, η συμμετοχή του κοινού επί σκηνής, η πρωτοτυπία, ο εκπαιδευτικός χαρακτήρας και η μοναδική ερμηνεία των ηθοποιών συντελούν στη μεγάλη επιτυχία των «Μαγικών Επιστημόνων».

Η  παραγωγή  της  θεατρικής  παράστασης  «Οι  Μαγικοί  Επιστήμονες»  γίνεται  από  την  e-Trikala A.E. και τον «Μύλο των Ξωτικών».

Συντελεστές της παράστασης

Κείμενα: Άκυς Μητσούλης

Σκηνοθεσία: Αντονέλλα Χήρα

Μουσική: Γιάννης Αυγερινός

Σκηνικά: Βίκυ Βουρνιά

Κοστούμια: Κέλλυ Βαρσάνη

Στο ρόλο του Βουβού: ο Νίκος Ζώκας

Στο ρόλο του Φουμπού: ο Σπύρος Ανδρεόπουλος

Ο Μύλος των Ξωτικών

trikala1[1]

Το ομορφότερο Χριστουγεννιάτικο παραμύθι ξετυλίγεται φέτος για τρίτη χρονιά στην πόλη των Τρικάλων.

Ο Αι Βασίληs, τα ξωτικά του, ο «καλός Σκρούτζ» και η όμορφη νεράιδα των Χριστουγέννων ετοιμάζουν το μεγαλύτερο Εργοστάσιο παραγωγής παιχνιδιών και γλυκισμάτων. Επέλεξαν ένα μαγικό τόπο… τον παλιό «Μύλο Ματσόπουλου», δημιούργησαν ένα υπέροχο χωριό, ζεστό και φιλόξενο, και το μεταμόρφωσαν σε έναν παραμυθένιο… «Μύλο των Ξωτικών».

Από τις 29 Νοεμβρίου 2013, τα παλιά φουγάρα πήραν μπροστά και σκορπίζουν απίστευτες μυρωδιές. Τα γρανάζια λαδώνονται, οι μηχανές επισκευάστηκαν και διαμορφώθηκαν κατάλληλα για να φτιάξουν όσα περισσότερα παιχνίδια και γλυκά μπορούν. Οι Μύλοι ξεκινούν να δουλεύουν και παράγουν το πολυπόθητο υλικό για όλες τις γευστικές Χριστουγεννιάτικες δημιουργίες. Στον παλιό Μύλο θα ετοιμαστούν όλα τα δώρα που θα μοιράσει φέτος ο Αι Βασίλης και τα ξωτικά του.

416971_382228381846315_267253123_n[1]

Ο Δήμος Τρικκαίων, η e-Trikala Α.Ε. και εκατοντάδες δημότες εθελοντές ανοίγουν την αγκαλιά τους για όλους τους επισκέπτες. Οι τοπικές επιχειρήσεις και επαγγελματίες της περιοχής, αναλαμβάνουν μια μεγάλη πρωτοβουλία και υποδέχονται όλους τους φιλοξενούμενους με απίστευτες εκπτώσεις και ποιοτικές παροχές..

Info:

Τηλ. 24310 38890 , 24310 38890,  24310 74442, 24310 74442, 24310 22899

email: info@milosxotikon.gr

website: www.milosxotikon.gr

facebook.com/milosxotikon.gr

 

 

Be the first to comment!
 
Leave a reply »