686 views 0 comments

ΟΛΟΙ ΕΝΑ. Φίλα με!….Ημερολόγιο καταστρώματος…

by on Ιούλιος 27, 2016
 

Της ΜΑΡΙΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

 

Ξεκινήσαμε από το σπίτι μας στην Αλεξανδρούπολη για το κηποθέατρο νωρίς. Η Ευαγγελίνα ήθελε να δει τον Κραουνάκη πριν την παράσταση. Την ώρα που φτάσαμε γινόταν το λεγόμενο sound check.Μετά από λίγο οι πόρτες του θεάτρου άνοιξαν, βρήκαμε τη θέση μας και τελικά η μικρή τα κατάφερε  να τρυπώσει στα καμαρίνια, να χωθεί στην αγκαλιά του και να του σκάσει ένα φιλί.

Τον αναγνώριζε πια κι ας μην τον είχε δει ποτέ από κοντά. Είχε δει φωτογραφίες του- αγαπημένη της αυτή με τα χέρια ανοιχτά πάνω στο πιάνο, είχε  σιγοτραγουδήσει κι αυτή τις μελωδίες του, όπως άλλωστε κι εγώ κι ο πατέρας της.

Kraoynakis

Όταν τα φώτα της πλατείας έσβησαν κι εκατοντάδες «αστέρια» γέμισαν τον ουρανό της σκηνής  περίμενε με ευλαβικότητα  να εμφανιστεί. Τον είδε και χάρηκε. «Ο Κραουνάκης», μου ψιθύρισε  χαρούμενη. Εντυπωσιάστηκε με τα κόκκινα παπούτσια του, με την ενέργεια του, με τις εξάρσεις του, με τις χαμηλές του, με τα κρεσέντο του, με τον χορό του, με τον τρόπο που κινούνταν .Ερμηνευτής μοναδικός, ξεχωριστός.

Ερμηνευτές ξεχωριστοί και μοναδικοί, καλλιτέχνες δυνατοί  και δοσμένοι στην τέχνη τους ολόψυχα –δεν τους  άφησε διόλου απ τα μάτια της η μικρή- και οι πέντε «άγγελοι» -Χρήστος Γεροντίδης, Σάκης Καραθανάσης, Κώστας Μπουγιώτης, Γιώργος Στιβανάκης, Χάρης Φλέουρας -που ντυμένοι στα λευκά  μοιράζονται επί 2,5 ώρες περίπου μαζί με τον δημιουργό το θεατρικό σανίδι. Πέντε «άγγελοι» που τραγουδούν,  χορεύουν, παίζουν κρουστά και  συνάμα μέσα από τον ποιητικό λόγο μεγάλων δημιουργών όπως ο Σαίξπηρ, ο Σεφέρης, ο Λόρκα , ο Χειμωνάς, ο Ντάριο Φο,  ο Χουρμούζης μας ταξιδεύουν και μας προβληματίζουν.

Kraounakis05

Άριστοι μουσικοί οι Άρης Βλάχος στα πλήκτρα, ο Γιώργος Ταμιωλάκης  στο βιολοντσέλο  και ο Βάϊος Πράπας  στα λαϊκά έγχορδα και την κιθάρα .

Ευρηματικό το σκηνικό του  Γιάννη Μουρίκη .Καταλυτικοί οι  φωτισμοί του Κώστα Μπλουγουρά.

ΟΛΟΙ ΕΝΑ. Φίλα με!….. 2,5 ώρες μαγείας και μέθεξης….

Τραγουδήσαμε, συνταξιδέψαμε, αναπολήσαμε, ξαναρωτευτήκαμε, ονειρευτήκαμε με τον άντρα μας ,το παιδί μας, το συγγενή μας, το φίλο μας, τον άγνωστο διπλανό μας…. με τον μεγάλο καλλιτέχνη και δημιουργό Σταμάτη Κραουνάκη , που δικαίως πήρε διαβατήριο στις παρέες , στις συντροφιές, στα σπίτια όλα αυτά τα χρόνια….

Σαλπάραμε …..μ’ ενα φιλί, μ΄ ένα υπερωκεάνιο, πετάξαμε με τα φτερά του έρωτα, φορέσαμε κόκκινα γυαλιά, γίναμε κάποιοι άλλοι κι ονειρευτήκαμε ξανά έχοντας έναν ΑΝΘΡΩΠΟ κοντά….

Γίναμε μύστες σ ένα Λειτουργικό Αγάπης μ΄ αρχηγό τον Έρωτα και συνδιαλεχτήκαμε με τη γλώσσα του Θεού…. τη μουσική….

Όνειρο ήταν… καλοκαιρινής  νύχτας…..

Be the first to comment!
 
Leave a reply »