595 views 0 comments

Ο πρόεδρος του εκπολιτιστικού συλλόγου ΤΑ ΔΙΔΥΜΑ ΤΕΙΧΗ μας προσκαλεί να ζήσουμε το όνειρο των Χριστουγέννων στην Αυλή του Αη Βασίλη

by on Δεκέμβριος 16, 2013
 

Της ΜΑΡΙΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Ένα παραμυθένιο σκηνικό ,καλικαντζαροτεχνίες,  γραμματοευχές,  νεραϊδοπινελιές,  παραμυθοφαντασίες, γλυκοδημιουργίες, το μαγικό Φίλτρο των Χριστουγέννων κι  ο μύλος της Τεχνολογίας περιμένουν μικρούς και μεγάλους που θα επισκεφτούν την αυλή του Αη Βασίλη στο κέντρο της πόλης του Διδυμότειχου .

Ο Άγιος Βασίλης και οι βοηθοί του είναι εκεί και σας περιμένουν για να σας ταξιδέψουν στο μαγικό κόσμο των Χριστουγέννων με νέες δράσεις, παιχνίδια αλλά και με πολλές εκπλήξεις.

Η πύλη της Αυλής άνοιξε φέτος ,για τρίτη χρόνια,  στις 14 Δεκεμβρίου και θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Τη διοργάνωση έχει αναλάβει ο Εκπολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος ΤΑ ΔΙΔΥΜΑ ΤΕΙΧΗ. Φέτος στην αυλή συμμετέχουν και ο Σύλλογος Γονέων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Διδυμότειχου καθώς και η Μητρόπολη Διδυμότειχου μ΄ ένα σπιτάκι ο καθένας τους.

«Η όρεξη των μελών του συλλόγου για προσφορά, το μεράκι να ζήσουμε τα Χριστούγεννα με όλους τους κατοίκους της περιοχής αλλά και η προσπάθεια τόνωσης της τοπικής αγοράς» ήταν οι λόγοι για τους οποίους δημιουργήθηκε η αυλή του Αη Βσίλη, σημειώνει στην artpress o πρόεδρος του συλλόγου, ΤΑ ΔΙΔΥΜΑ ΤΕΙΧΗ, Απόστολος Πολυσάκης και συνεχίζει λέγοντας «Βέβαια πάνω από όλα βρίσκεται το χαμόγελο των παιδιών τα  οποία ζουν κάθε στιγμή τις δράσεις που γίνονται μέσα στα σπίτια.»

Συνολικά από την πρώτη χρονιά έχουν επισκεφτεί την αυλή πάνω από 3500 παιδιά.

ΑΗ ΒΑΣΙΛΗΣ

«Ο κόσμος έχει αγκαλιάσει την εκδήλωση και τη στηρίζει. Έχουμε επισκέπτες από όλες τις πόλεις του νομού Έβρου. Φέτος θα υποδεχτούμε και οργανωμένα γκρουπ. Μικροί και μεγάλοι θέλουν να ζήσουν το όνειρο των Χριστουγέννων  μέσα στην αυλή του Αη Βασίλη» αναφέρει ο κύριος Πολυσάκης.

Όσον αφόρα την κατάρτιση του προγράμματος των εκδηλώσεων  επισημαίνει:

«Η μεγαλύτερη βαρύτητα στην κατάρτιση του προγράμματος δίνεται κυρίως στη ψυχαγωγία αλλά και την επιμόρφωση των παιδιών –άλλωστε αυτά καλούνται να πάρουν μέρος στις δράσεις μέσα στα σπίτια, ακολουθώντας τον χάρτη προκειμένου στο τέλος της διαδρομής να φτάσουν στο σπίτι του Αη Βασίλη. Φέτος  μάλιστα λειτουργεί και το σπίτι της τεχνολογίας όπου τα παιδιά μαθαίνουν πως παράγεται η ηλεκτρική ενέργεια ,την οποία καλούνται να παράξουν και τα ίδια προκειμένου να φωταγωγήσουν  το σπίτι. Παράλληλα όμως πραγματοποιούνται και δράσεις που απευθύνονται σε ενήλικες.»

Ερωτηθείς για τα μηνύματα που θέλουν να στείλουν οι διοργανωτές της Αυλής του Αη Βασίλη, ο κύριος Πολυσάκης, αναφέρει:

«Μόνο ενωμένοι ,με καλή διάθεση και εθελοντική εργασία μπορούμε να σταθούμε σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Πρέπει να κάνουμε στην άκρη τους μικρούς μας εγωισμούς και να στηρίξουμε την τοπική μας κοινωνία ,όπου κι αν δραστηριοποιείται ο καθένας μας.»

ΓΙΑ+ΔΕΛΤΙΟ+ΤΥΠΟΥ[1]

Η ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΑΗ ΒΑΣΙΛΗ

Αναλυτικό πρόγραμμα – παράλληλες δράσεις:

Σάββατο 14/12 5.00 μ.μ.
6.30 μ.μ. Έναρξη της Αυλής του Άη Βασίλη.
Χριστουγεννιάτικη συναυλία από το Ωδείο Βορείου Έβρου Καρπίδα.
Κυριακή 15/12 7.00 μ.μ. Ρίψη πυροτεχνημάτων.
Δευτέρα 16/12 6.00 μ.μ. Επίδειξη χορού Zumba από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Διδυμοτείχου.
Τρίτη 17/12 6.00 μ.μ. Χριστουγεννιάτικες κατασκευές από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Διδ/χου.
Πέμπτη 19/12 «Ο Άη Βασίλης τα ’χασε» Χριστουγεννιάτικο παιχνίδι αναζήτησης αντικειμένων.
Σάββατο 21/12 6.30 μ.μ. «Οι καλικάντζαροι κόβουν το δέντρο της γης. Ελάτε να τους σταματήσουμε!» από τις θεατρικές ομάδες ‘‘Τα Δίδυμα Τείχη’’
Κυριακή 22/12 «Ο Άη Βασίλης τα ‘χασε» Χριστουγεννιάτικο παιχνίδι αναζήτησης αντικειμένων.
Δευτέρα 23/12 7.30 μ.μ. Χριστουγεννιάτικη χορωδιακή βραδιά από τις χορωδίες του Συλλόγου ‘‘Τα Δίδυμα Τείχη’’
Πέμπτη 26/12 8.30 μ.μ. Θρακιώτικη βραδιά με το παραδοσιακό σχήμα ‘‘Εβρίτικη Ζυγιά’’.
Παρασκευή 27/12 «Φτιάχνουμε το Δέντρο του κόσμου»
Σάββατο 28/12 6.30 μ.μ. «Οι καλικάντζαροι κόβουν το δέντρο της γης. Ελάτε να τους σταματήσουμε!» από τις θεατρικές ομάδες ‘‘Τα Δίδυμα Τείχη’’.
Κυριακή 29/12 7.00 μ.μ. «Ένας ουρανός ευχές». Χριστουγεννιάτικο δρώμενο για παιδιά.

Ώρες λειτουργίας της Αυλής του Αη Βασίλη:

* Σάββατο 14 έως Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013
καθημερινά από τις 5.00 μ.μ. έως τις 9.00 μ.μ.
* Παραμονές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς (24 και 31 Δεκεμβρίου 2013)
από τις 11.00 π.μ. έως 3.00 μ.μ.
* Την Τρίτη 25/12/2013 η ‘Αυλή του Αη Βασίλη’ θα είναι ΚΛΕΙΣΤΗ.
* Από τις 16 εως 20 Δεκεμβρίου « Η Αυλή του Άη Βασίλη» θα λειτουργεί πρωινές ώρες για δυνατότητα επίσκεψης μαθητών από τα σχολεία του νομού με ραντεβού. Τηλέφωνο επικοινωνίας για ραντεβού 6937630484 κα. Τέτα Δαγκάκη- Ταμίας του Δ.Σ.

Be the first to comment!
 
Leave a reply »