551 views 0 comments

«Σιωπή, ο Βασιλιάς ακούει»- Μία μικρή όπερα του Νίκου Κυπουργού για παιδιά και μεγάλους, στην Καβάλα

by on Φεβρουάριος 25, 2014
 

Την όπερα «Σιωπή, ο Βασιλιάς ακούει» παραγωγή του θεάτρου ΑΥΛΑΙΑ σε μουσική Νίκου Κυπουργού και λιμπρέτο Θωμά Μοσχόπουλου, παρουσιάζουν το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας σε συνεργασία με το Μουσικό Σχολείο Καβάλας,  στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου έως και την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου.

Το έργο μεταφέρει στον μαγικό κόσμο της μουσικής το κλασικό παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν «Τα καινούρια ρούχα του Αυτοκράτορα». Παράλληλα, η χρήση μουσικών εννοιών στο λιμπρέτο, η ζωντανή οκταμελής ορχήστρα και η σχεδόν απλοποιημένη παρουσίαση της διαδικασίας της σύνθεσης από τους 11 ηθοποιούς-τραγουδιστές φέρνουν τον θεατή σε επαφή με τον τρόπο παραγωγής της μουσικής.

Η ΥΠΟΘΕΣΗ

Ο Βασιλιάς της Μουσικής δεν είναι ποτέ ευχαριστημένος από τις μουσικές συνθέσεις που του παρουσιάζει ο Μουσικός της αυλής του. Τον τελευταίο έρχεται να βγάλει από την απελπισία του η Μούσα, που επιστρατεύει τις επτά νότες και εμπνέει στον Μουσικό ένα υπέροχο κομμάτι. Ούτε κι αυτό όμως αφήνει ικανοποιημένο τον Βασιλιά, του οποίου οι απαιτήσεις γίνονται όλο και πιο παράλογες. Η Μούσα λοιπόν σκέφτεται κάτι καινούριο: εμφανίζεται στον Βασιλιά μεταμφιεσμένη σε διάσημο μουσικό από το εξωτερικό, του οποίου τη μουσική, τάχα, μπορούν να ακούσουν μόνο εκλεπτυσμένοι ακροατές με πραγματικό γούστο. Η Μούσα και ο Μουσικός παρουσιάζουν ένα «αριστούργημα» σιωπής και φυσικά ούτε ο Βασιλιάς ούτε η αυλή του τολμούν να παραδεχθούν ότι δεν ακούν τίποτε!

Siopi[1]

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Μουσική: Νίκος Κυπουργός

Λιμπρέτο: Θωμάς Μοσχόπουλος, με τη συνεργασία του συνθέτη

Μουσική διεύθυνση: Πάνος Κοσμίδης

Σκηνοθεσία – Σκηνικά – Κοστούμια: Αθανάσιος Κολαλάς

Φωτισμοί: Αντώνιος Διρχαλίδης

Video Art Design: Μάκης Κούντριας

ΣΟΛΙΣΤΕΣ

Βασιλιάς: Πάνος Ζώης

Μούσα: Ναταλία Λαμπαδάκη

Μουσικός: Θοδωρής Βουτσικάκης

ΧΟΡΩΔΙΑ (Αυλικοί και Νότες) : Ανδρομάχη Βουτσά, Μαριάνθη Ζάμπου /Νίκη Αποστολίδου, Μαρία Καμπάκη, Αντωνία Καρδαμάκη, Φένια Μαρινοπούλου, Μαριέτα Μωραΐτη, Μαριάνθη Συκιώτου, Λένα Τζαμπάζη

ΟΡΧΗΣΤΡΑ

Φλάουτο: Βασιλίνα Υφαντή

Κλαρινέτο: Οδυσσέας Σιωζόπουλος

Α” βιολί: Τίμος Αναστασιάδης

Β” βιολί: Κωνσταντίνος Αναστασιάδης

Τσέλο: Στέλλα Τέμπρελη

Κοντραμπάσο: Γιάννης Βακαλούδης

Κρουστά: Στέφανος Γαζίλας

Πιάνο: Πάνος Κοσμίδης

Σκίτσο αφίσας: «Σιωπή, ο βασιλιάς ακούει″, του Κωνσταντίνου Έσσλιν, φιλοτεχνημένο για την ομότιτλη έκδοση από τη Μικρή Άρκτο.

Διάρκεια παράστασης : 50 λεπτά

Πρωινές παραστάσεις θα δοθούν για τους μαθητές των σχολείων έως και την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου.

Η τιμή του εισιτηρίου για τις πρωινές μαθητικές παραστάσεις έχει οριστεί στα 5 € ανά μαθητή, ενώ για τις απογευματινές παραστάσεις στα 10 € των ενηλίκων και 7 € το παιδικό.

Λόγω της μεγάλης ανταπόκρισης από τα σχολεία, συνεχίζεται η προσφορά για τους μικρούς μαθητές και στις απογευματινές παραστάσεις.

Γενική είσοδος 5 ευρώ ισχύει για ομάδες 15 ατόμων και πάνω, κατόπιν επικοινωνίας με το γραφείο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας, για δήλωση συμμετοχής και κράτησης θέσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας 2510. 220876 – 7 ώρες γραφείου

 

Be the first to comment!
 
Leave a reply »