Θέατρο
401 views 0 comments

Ο Καραγκιόζης αφηγείται λαϊκά παραμύθια στην Αλεξανδρούπολη

by on Νοέμβριος 14, 2016
Details
 
Editor Rating
Total Score

Hover To Rate
User Rating
User Score

You have rated this

 

Την  πρωτότυπη παράσταση θεάτρου σκιών «Οι Τρεις Καλές Συμβουλές» σε κείμενο του  Απόστολου Δομτζίδη,  εμπνευσμένο από το ομότιτλο ελληνικό λαϊκό παραμύθι , παρουσιάζει o  Θίασος Σκιών «Τα παραμύθια του Καραγκιόζη»  στην Αλεξανδρούπολη.

Η Αγλαΐα μην αντέχοντας άλλο την τεμπελιά του Καραγκιόζη, τον παρατάει λέγοντάς του πως θα γυρίσει μόνο αν ο Καραγκιόζης βρει μια τίμια δουλειά. Ο Καραγκιόζης αναγκάζεται να δουλέψει, όχι όμως για πολύ. Η πληρωμή από τη σύντομη αυτή εργασία του είναι τρεις καλές συμβουλές. Θα τον βοηθήσουν άραγε;

Η συνέχεια στο πανί…

«Τα παραμύθια του Καραγκιόζη»

Ο Θίασος Σκιών «Τα παραμύθια του Καραγκιόζη», ο οποίος εδρεύει στην Ξάνθη, αποτελείται  από τους  Απόστολο Δομτζίδη, Ειρήνη Κατσιλίδου και Νατάσα Μιχαηλίδου.

Η αγάπη των παραπάνω ανθρώπων για το θέατρο σκιών οδήγησε στη δημιουργία του θιάσου το φθινόπωρο του 2013 και από τότε δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

paramythia_karagiozi_01

Ο Καραγκιοζοπαίχτης του θιάσου  είναι ο Απόστολος Δομτζίδης. Είναι συνιδρυτής της Ακαδημίας Ποίησης και Παραμυθιού και της ομάδας αφήγησης παραμυθιών «Παραμυθοθράκες». Είναι συνεργάτης του περιοδικού «Το παραμύθι». Αποτελεί ακόμα μόνιμο  συνεργάτη  της  ομάδας  εργασίας  για  το  αρχείο  του  ελληνικού θεάτρου  σκιών  του  Κέντρου  Βυζαντινών,  Νεοελληνικών  και  Κυπριακών Σπουδών  του  Πανεπιστημίου  της  Γρανάδα.

Το  2014  συμμετείχε  στους 5ους Αγώνες  Ελληνικού  Θεάτρου  Σκιών  και  βραβεύτηκε  με  το  Βραβείο Δεξιοτεχνίας Κίνησης. Το 2016 εξέδωσε το βιβλίο «Οι τρεις καλές συμβουλές» που περιέχει την πρωτότυπη παράσταση θεάτρου σκιών που έγραψε ο ίδιος.

Ο θίασος  έχει συνεργαστεί με πλήθος πολιτιστικών φορέων και συλλόγων, όπως το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, τα Λύκεια Ελληνίδων Ξάνθης, Καβάλας, Δράμας,  το Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης, τη Δημωφέλεια Καβάλας κ.α.

INFO:

Θίασος Σκιών «Τα παραμύθια του Καραγκιόζη»

«Οι τρεις καλές συμβουλές»

Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016 , ώρα 18:00

Γενική Είσοδος: 5 €

Τηλ. 6976 491598, 6976 478073, 25410 91973

Διομήδεια Ξάνθης 67100

www.talesofkaragiozis.gr

faceboook: paramythiakaragiozi

email: apdomtz@gmail.com

nat.michailidou@yahoo.gr

 

 

Be the first to comment!
 
Leave a reply »