ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
941 views 0 comments

«Δομήνικος Θεοτοκόπουλος, ο Έλληνας»-Διάλεξη στο Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης

by on Δεκέμβριος 11, 2014
Details
 
Editor Rating
Total Score

Hover To Rate
User Rating
User Score

You have rated this

 

Διάλεξη με τίτλο «Δομήνικος Θεοτοκόπουλος, ο Έλληνας» και με καλεσμένη την ιστορικό τέχνης και μουσειολόγο Κική Χριστοδούλου, διοργανώνει το Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης συνεχίζοντας  τον 6ο κύκλο ομιλιών και διαλέξεων με τίτλο: «Γνωριμία με προσωπικότητες από τον χώρο της επιστήμης και πολιτισμού».

7222_Adoración_de_los_Reyes_Magos[1]

« Προσκύνηση των Μάγων », 1568, Museo Soumaya, Πόλη του Μεξικό

«Η επέτειος των 400 χρόνων από τον θάνατο του μεγάλου Ελληνο-Ιταλο-Ισπανού ζωγράφου, είναι η αφορμή της παρουσίασης, μάλλον ως φόρος τιμής παρά ως φιλοδοξία συμμετοχής στον παγκόσμιο εορτασμό. Είναι φυσικά αδύνατο να περιηγηθούμε ένα τόσο μεγάλο και σημαντικό έργο, σε περιορισμένο χρόνο. Αφήνοντας κατά μέρος όσα εύκολα και γρήγορα μπορούμε να βρούμε σε βιβλία και στο διαδίκτυο, θα προσπαθήσουμε να παρατηρήσουμε πως διαμορφώθηκε η καλλιτεχνική προσωπικότητα του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου και να «αποκρυπτογραφήσουμε» τους κώδικες ανάγνωσης του ζωγραφικού του έργου» αναφέρεται στο δελτίο τύπου του Ιστορικού Μουσείου

Βιογραφικό:

Η Κική Χριστοδούλου είναι απόφοιτη του 2ου Γενικού Λυκείου Κομοτηνής, με σπουδές στην Ιστορία Τέχνης και Μουσειολογία στο Παρίσι, στη Σχολή του Λούβρου και στο Πανεπιστήμιο “Παρίσι Ι, Πάνθεον-Σορβόννη”. Κύριοι τομείς δραστηριότητας κατά την επιστροφή στην Ελλάδα είναι: καταγραφή και τεκμηρίωση μόνιμων μουσειακών συλλογών, οργάνωση και παρουσίαση προσωρινών εκθέσεων, παρουσιάσεις σε θεματικούς κύκλους ιστορίας της τέχνης, συγγραφή καταλόγων μουσείων, σχεδιασμός και υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε μουσεία, συμμετοχές, εισηγήσεις και ανακοινώσεις σε συνέδρια μουσειολογίας και στο Διαπανεπιστημιακό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών: Μουσειολογία (ΑΠΘ). Τα παραπάνω σε συνεργασία κυρίως με το Δήμο Κομοτηνής, τη Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης και την Εταιρεία Ελλήνων Μουσειολόγων (ιδρυτικό μέλος)

INFO:

Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014, ώρα  20:00

Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης,

Σε συνεργασία με τη Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης

Λ. Δημοκρατίας 335  Aλεξανδρούπολη

Τηλ. 25510 28 926

Be the first to comment!
 
Leave a reply »