ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
1156 views 0 comments

Η Αλεξανδρούπολη εμπνέει τον ζωγράφο Δημήτρη Ναλμπάντη

by on Δεκέμβριος 17, 2013
 

Μόνιμα εκθέματα αφιερωμένα στην πόλη της Αλεξανδρούπολης θα περιλαμβάνει η τρίτη Πινακοθήκη του Θρακιώτη ζωγράφου Δημήτρη Ναμπάντη, τα εγκαίνια της οποίας θα γίνουν την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου και ώρα 17:00 στο ξενοδοχείο Thraki Palace στην Αλεξανδρούπολη, όπου και στεγάζεται.

Η Πινακοθήκη θα προβάλλει  τις ομορφιές της Αλεξανδρούπολης και ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να ανακαλύψει  την πόλη  ζωγραφισμένη μέσα από την ευαίσθητη ματιά και την αισθητική του παγκοσμίου φήμης ζωγράφου Δημήτρη Ναλμπάντη.

Θεματικά η έκθεση, που είναι αφιερωμένη στην γέννηση της κόρης του Μαριέττας,  θα είναι εμπνευσμένη διαρκώς από την Αλεξανδρούπολη και τα όμορφα τοπία που την πλαισιώνουν και θα αποτελεί ένα ζωντανό δείγμα προβολής και διαφήμισης του τουρισμού της.

Copy of DSCN2189

Η Πινακοθήκη είναι μια πρωτοβουλία και προσφορά της οικογένειας Παλακίδη, των ιδιοκτητών του ξενοδοχείου Thraki Palace.   Η οργάνωση της έκθεσης γίνεται από την κα. Χριστίνα Ρουσίδου.

Στον εν λόγω  εικαστικό χώρο εκτίθενται 40 έργα ζωγραφισμένα σε ρεαλιστικό και ιμπρεσιονιστικό ύφος. Η έκθεση  τη νέα χρονιά θα μεταφερθεί για δέκα μέρες στην Αθήνα, όπου θα φιλοξενηθεί σε εικαστικό χώρο του Δήμου Ψυχικού, με σκοπό την καλύτερη διαφήμιση της Αλεξανδρούπολη και εκτός συνόρων. Άλλωστε η κεντρική Πινακοθήκη Ναλμπάντη εδρεύει στο Π. Ψυχικό, όπου και δραστηριοποιείται επαγγελματικά και δίνει στον επισκέπτη  μια ολοκληρωμένη εικόνα  για το συνολικό έργο του καλλιτέχνη.

Η τρίτη Πινακοθήκη Ναλμπάντη βρίσκεται στο Διδυμότειχο και είναι μια δωρεά στη γενέτειρά του το 2000, η οποία και αποτελεί την Πρώτη Δημοτική Πινακοθήκη του Νομού Έβρου

safe_image[2]

Το 2000 ο καλλιτέχνης επιλέγεται να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην παγκόσμια έκθεση ζωγραφικής που οργάνωσε η Winsor & Newton υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών. Τα Ηνωμένα Έθνη επιλέγουν το έργο του με θέμα «Οι αναμνήσεις» για να γίνει γραμματόσημο του Οργανισμού στη σειρά « Ο κόσμος του 2000». Ο πίνακας του «Οι αναμνήσεις» έγινε το πρώτο ελληνικό γραμματόσημο των Ηνωμένων Εθνών. Το όνομα του Δημήτρη Ναλμπάντη περιλαμβάνεται πλέον στον κατάλογο παγκοσμίου φήμης καλλιτεχνών, όπως ο Salvador Dali, Picasso, Henry Moore, Rafael, Vermeer Leger, Andrew Wyeth, Hans Erni και Leroy Nieman,  των οποίων τα έργα τους έχουν γίνει γραμματόσημα του Ο.Η.Ε. Από τότε έχουν γίνει προς τιμήν του πολυάριθμες εκθέσεις που διοργάνωσε με πρωτοβουλία το Υπουργείο Εξωτερικών, Μεταφορών, ΥΠΕΧΩΔΕ και Οικονομικών.

Info:

Ξενοδοχείο Thraki Palace, Αλεξανδρούπολη

Ώρες Λειτουργίας Πινακοθήκης: 10:00-14:00 & 18:00-21:00

Be the first to comment!
 
Leave a reply »