ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
1345 views 0 comments

Η Μαντόνα συναντά το Μίμη Πλέσσα στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

by on Ιανουάριος 16, 2014
 

 

Της ΜΑΡΙΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης θα βρίσκονται από τις 30 Ιανουαρίου η Μαντόνα, ο Μίμης Πλέσσας ,ο Τζόνι Ντεπ, η Αντζελίνα Τζολί , ο Έλβις Πρίσλει ,η πριγκίπισσα Νταϊάνα ο Μάικλ Τζάκσον, η Μαρία Κάλλας, η Μελίνα Μερκούρη, η Αλίκη Βουγιουκλάκη, η Τζένη Καρέζη, ο Κώστας Βουτσάς, η Ρένα Βλαχοπούλου, ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, η Βούλα Πατουλίδου και ο Θοδωρής Ζαγοράκης.

Τα μέλη της ετερόκλητης αυτής παρέας, που φιλοτέχνησε και έφτιαξε ο Θεόδωρος Κοκκινίδης από κερί, εγκαταλείπουν για λίγες μέρες  το χώρο που τα φιλοξένει εδώ και τρία περίπου χρόνια ,το μουσείο κέρινων ομοιωμάτων στα Κηπιά της Καβάλας, προκειμένου  να δώσουν την ευκαιρία στο κοινό της Θεσσαλονίκης και των γειτονικών νομών να τα γνωρίσει από κοντά.

Όπως σημειώνει ο δημιουργός στην artpress η πρόταση που απηύθυνε ο ίδιος στο Μέγαρο  Μουσικής Θεσσαλονίκης έγινε δεκτή και για έναν περίπου μήνα όλα τα ομοιώματα του μουσείου θα εκτίθενται στο κτίριο Μ2.

Η έκθεση πραγματοποιείται χειμώνα, γιατί όπως επισημαίνει ο κύριος Κοκκινίδης, θα πρέπει οι καιρικές συνθήκες να είναι τέτοιες που να βοηθούν τη μεταφορά και την έκθεση των ομοιωμάτων. «Είναι βασικό να μην υπάρχουν υψηλές θερμοκρασίες και ήλιος»  επισημαίνει.

Στο Μέγαρο  Μουσικής Θεσσαλονίκης θα εκτεθεί για πρώτη φορά το κέρινο ομοίωμα του πρώην αρχηγού της Εθνικής Ελλάδος, Θοδωρή Ζαγοράκη.

zagorakis

Όπως αναφέρει ο δημιουργός των ομοιωμάτων, ο κορυφαίος Έλληνας  παλαίμαχος ποδοσφαιριστής έχει ποζάρει ο ίδιος για την κατασκευή του κι έχει δωρίσει την προσωπική του στολή με τα χρώματα της Εθνικής μας προκειμένου να ολοκληρωθεί η ένδυση του. Το ίδιο εξάλλου έχει πράξει και η  Βούλα Πατουλίδου.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 28 Φεβρουαρίου και ήδη πολλά σχολεία έχουν προγραμματίσει να την επισκεφτούν.

«Στόχος  μου είναι να πραγματοποιηθούν ανάλογες εκθέσεις και σε άλλα μεγάλα αστικά κέντρα της Ελλάδας, ώστε να γίνει γνωστό το μουσείο σε περιοχές και κοινό που η πρόσβαση του στα Κηπιά δεν είναι και τόσο εύκολη λόγω απόστασης» καταλήγει ο κύριος Κοκκινίδης.

INFO

afissa

 

Έκθεση Κέρινων Ομοιωμάτων

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, κτίριο Μ2

30 Ιανουαρίου έως 28 Φεβρουαρίου

9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ

Be the first to comment!
 
Leave a reply »