ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
985 views 0 comments

Οι «Καθημερινές Ιστορίες» του Απoστόλη Ιτσκούδη στην Art Gallery

by on Φεβρουάριος 25, 2014
 

«Καθημερινές Ιστορίες» τιτλοφορείται η ενότητα των έργων που θα παρουσιάσει στην  Αλεξανδρούπολη ο ζωγράφος Αποστόλης Ιτσκούδης.

«“Καθημερινές Ιστορίες” είναι οι ιστορίες που συμβαίνουν γύρω μας, δίπλα μας, μέσα μας. Ιστορίες που φανερώνουν τη δική τους αλήθεια , τη δική τους πραγματικότητα, το δικό τους όνειρο. Μοιάζει σαν κανείς να μην κοντοστέκεται να τους αφιερώσει λίγο χρόνο, χώρο και ενέργεια. Στρέφουμε αλλού το βλέμμα και την προσοχή μας φοβούμενοι μην διαταραχθεί η «όμορφη» και «τακτοποιημένη» εικόνα της καθημερινότητάς μας. Είναι αυτό που απορρίπτει κανείς εκ των προτέρων, διότι θεωρεί ότι δεν είναι δικό του, αλλά αναφέρεται μονάχα στον διπλανό του. Μπορεί, όμως, άραγε να βιαστεί κάποιος να αποκόψει τον εαυτό από αυτές; Να τον βάλει, δηλαδή, απλά και μόνο στη θέση του παρατηρητή;» σημειώνει ο ζωγράφος και προσθέτει:

« Περιδιαβαίνοντας τις «Καθημερινές Ιστορίες», εάν αφεθούμε σε αυτές δίνοντας τους τον απαραίτητο χώρο να εξελιχθούν, γινόμαστε συμμέτοχοι και συν-διαμορφωτές  τους. Περπατάμε έναν δρόμο που ενώ μοιάζει αλλουνού, γίνεται δικός μας. Ο δρόμος αυτός ανήκει σε έναν κόσμο από τον οποίον, εκ των πραγμάτων, δεν μπορούμε να είμαστε ούτε νοητικά αλλά ούτε και συναισθηματικά αποκομμένοι. Ένα πεδίο στο οποίο ζούμε τόσο κοντά ή τόσο μακριά όσο μας ορίζει το σύμπαν».

Βιογραφικό

Ο Αποστόλης Ιτσκούδης γεννήθηκε στη Ν. Ορεστιάδα το 1985. Διδάχθηκε σχέδιο και ζωγραφική στο εργαστήριο των Ν. Χριστοφοράκη και της Λ. Μαρτζούκου και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Ακαδημία Καλών Τεχνών της Φλωρεντίας. Ζει και εργάζεται στην Αλεξανδρούπολη.

Info:

Art Gallery

Σκρά 2-4, Αλεξανδρούπολη, τηλ. 25510 81220

1-14 Μαρτίου 2014

 

 

 

Be the first to comment!
 
Leave a reply »