ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
885 views 0 comments

Ομαδική έκθεση «Natus»: Ένας διάλογος ανάμεσα στην ανθρώπινη υπόσταση και τη δύναμη της φύσης.

by on Ιανουάριος 15, 2014
 

Τάσος Δήμος, ακρυλικά σε καμβά,40×30 cm

Παρατείνεται μέχρι την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου η ομαδική έκθεση «Natus» (στα λατινικά σημαίνει  «εκείνο που έχει γεννηθεί, ανασταίνεται ή φύεται») που λειτουργεί στην  γκαλερί Art Zone 42.

Έχοντας ως βάση την εκδοχή ότι ο καλλιτέχνης αποτελεί τον μεσάζοντα ανάμεσα στην ορατή πραγματικότητα και στον αόρατο κόσμο, η έκθεση «Natus» παρουσιάζει τέσσερις εικαστικούς, τον Δημήτρη Βάλλα, τον Τάσο Δήμου, τον Δημήτρη Θεοδώρου και τη Μυρτώ Σαμουηλίδη, οι οποίοι ασχολούνται με το φυσικό τοπίο, άλλοτε αποδεσμευμένο από την ανθρώπινη παρουσία και άλλοτε διαμορφωμένο με την υποψία αυτής

βαλλας

                                    Δημήτρης Βάλλας, ακρυλικό σε καμβά,100×90

 Με ποιον τρόπο όμως έρχεται πιο κοντά με τη φύση και το τοπίο και κυρίως, πως αντιλαμβάνεται ένας καλλιτέχνης τη σύνδεση του ατόμου με το φυσικό στοιχείο; Ποιες παραμέτρους ανακαλύπτει ο ίδιος, τις οποίες δεν αντιλαμβάνεται ο ‘κοινός’ οφθαλμός;

Η έκθεση καλεί τον θεατή να γευτεί μια αλήθεια, μορφοποιημένη μέσα από υπαρκτά και φαντασιακά χρώματα. Τον ωθεί να ταξιδέψει σε έναν κόσμο, στον οποίο το υποσυνείδητο και η συνείδηση μπλέκονται όμορφα και άναρχα μεταξύ τους, σε μελωδίες που συνθέτει ο ψυχισμός του καλλιτέχνη.

θεοδωρου

                 Δημήτρης Θεοδώρου,’Πάλι αυτός!’, λάδι σε χαρτόνι, 25 x 31 cm

Η ονειρική και εντυπωσιακή φύση του Τάσου Δήμου, τα εσωτερικά και πνευματικά τοπία της Μυρτώς Σαμουηλίδη, η αφαιρετική απεικόνιση της πόλης του Δημήτρη Θεοδώρου και τα πολύχρωμα, εξπρεσιονιστικά τοπία του Δημήτρη Βάλλα, δημιουργούν ζωγραφικά σύνολα, εναλλάσσοντας φωτεινά και σκοτεινά μέρη και έντονες, χρωματικά, πινελιές με απαλές τονικότητες. Κινούν το ενδιαφέρον και εξάπτουν τις αισθήσεις, καθώς δημιουργούν σε υπαρξιακό επίπεδο έναν διάλογο ανάμεσα στην ανθρώπινη υπόσταση και τη δύναμη της φύσης.

02[1]

                Mυρτώ Σαμουηλίδη, ‘Σύνθεση-Τοπίο’, λάδι σε χαρτί, 53 x 43 cm

Info:

ART ZONE 42, GALLERY

Λεωφόρος Βασιλέως Κωνσταντίνου 42, Αθήνα

Τηλ 210 7259549

www.artzone42.gr

Ώρες λειτουργίας:

Τρ/Πεμ/Παρ: 11:00 – 15:00 & 18:00 – 21:00

Τετ/ Σαβ: 11:00 – 15:00

Be the first to comment!
 
Leave a reply »