ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
1069 views 0 comments

Ο «Απρίλης» του Μανώλη Χάρου ανθίζει στην Art Galerry

by on Απρίλιος 2, 2014
 

Τη νέα του ατομική έκθεση «Απρίλης» παρουσιάζει ο Μανώλης Χάρος, ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους Έλληνες ζωγράφους της γενιάς του, στην Art gallery Αθανασία Πεφτουλίδου, στην Αλεξανδρούπολη.

Ο καλλιτέχνης, που έχει  σπουδαία παρουσία και εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, εμπνεύστηκε από ένα στίχο του Τ. Σ. Έλιοτ : «…ο Απρίλης είναι ο σκληρότατος μήνας, γεννώντας Πασχαλιές μέσ’ απ η νεκρή γη, σμίγοντας θύμηση και επιθυμία, σαλεύοντας ρίζες νωθρές με τη βροχή της άνοιξης….(Η Έρημη Χώρα, μετάφραση Α. Νικολαΐδης)

Στην έκθεση παρουσιάζει 15 νέα έργα του κυρίως ζωγραφικά αλλά καθώς και σχέδια και χαρακτικά που συνομιλούν μεταξύ τους. Στα έργα του  περιγράφει έναν δικό του προσωπικό εικαστικό κόσμο με τοπία και συνθέσεις γεμάτες ποίηση και ξεχωριστό βλέμμα.

Δεν είναι η πρώτη συνεργασία του καλλιτέχνη με τον χώρο αφού είχε παρουσιάσει ξανά δουλειά του το 2004.

Βιογραφικό:

1972348_302963449850899_559882419_n[1]

Σπούδασε στο Παρίσι στην Ecole Nationale Supérieure des Beaux Arts,απο όπου αποφοίτησε με Δίπλωμα στη Χαρακτική και Δίπλωμα στη Ζωγραφική. Μεταπτυχιακό έκανε στην Ecole Nationale Supérieure des Arts Décoratifs όπου ασχολήθηκε με την επικοινωνία της εικόνας (Visual communication).

Εχει βραβευθεί για την δουλειά του σε διάφορους διαγωνισμούς στην Ευρώπη, και έχει τιμηθεί απο την Ακαδημία Αθηνών.Εχει εργασθεί ως προσκεκλημένος καλλιτέχνης στο Πανεπιστήμιο Princetonτων ΗΠΑ.

Εχει ασχοληθεί με την έκδοση βιβλίων και χαρακτικών, χρησιμοποιώντας διαφορετικές χαρακτικές μεθόδους,(λιθογραφία, ξυλογραφία, κ.λ.π.)

Εχει παρουσιάσει την δουλειά του σε αρκετές Ατομικές και Ομαδικές εκθέσεις σε Ευρώπη ΗΠΑ και Ιαπωνία. Εργα του βρίσκονται σε πολλές δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό

Info:

«Απρίλης»

Art gallery Αθανασία Πεφτουλίδου

Σκρά 2-4, Αλεξανδρούπολη, τηλ. 2551081220

Εγκαίνια έκθεσης : Πέμπτη 3 Απριλίου, ώρα 20.00

Διάρκεια έκθεσης 3-30 Απριλίου.

 

Be the first to comment!
 
Leave a reply »