ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
801 views 0 comments

Ο καθημερινός κόσμος του Νίκου Κιτμερίδη στην Balkan Art Gallery

by on Σεπτέμβριος 28, 2016
Details
 
Editor Rating
Total Score

Hover To Rate
User Rating
User Score

You have rated this

 

«UNTITLED»: Έναν τίτλο μυστηριακό και συνάμα ρομαντικό, που ενεργοποιεί τη φαντασία του θεατή και τον παρακινεί να επισκεφθεί και να ταξιδέψει στο χρόνο με τις 20 έγχρωμες και ασπρόμαυρες υδατογραφίες, διάλεξε ο Αλεξανδρουπολίτης ζωγράφος Νίκος Κιτμερίδης για τη νέα έκθεσή του που πραγματοποιείται στον εκθεσιακό χώρο της Balkan Art Gallery στην  πόλη της Ξάνθης

Στην έκθεση κυριαρχούν προσωποκεντρικά έργα με έντονο νοσταλγικό, κοινωνικό και πολιτικό χαρακτήρα μέσα από μια φαντασιακή, σουρεαλιστική και καρικατουρίστικη διάθεση. Ο έντονος σουρεαλισμός και αφαιρετισμός είναι τα δύο όπλα του καλλιτέχνη που μας ταξιδεύει στο χρόνο και εξωτερικεύει τους προβληματισμούς σχετικά με τη θέση και της αντιλήψεις των κοινωνικών τάξεων, τη σεξουαλικότητα και την αποδοχή της, τη φρίκη του πολέμου και το αναπόφευκτο ζήτημα της προσφυγιάς έχοντας ως κεντρικές φιγούρες ανθρώπους της καθημερινότητας και της αστικής τάξης, άνδρες, γυναίκες, παιδιά καθώς και ηλικιωμένους μιας και καμία συγκεκριμένη εικόνα δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στη φαντασία του καλλιτέχνη άμεσα και του θεατή έμμεσα.

Στόχος της έκθεσης είναι η απελευθέρωση της φαντασίας του θεατή και η ‘’διαδρομή’’ του στην τέχνη μέσα από μια ποικιλία θεμάτων. Τα κείμενα επιμελείται η Ιστορικός Τέχνης Αρβανιτίδου Άννα-Μαρία.

Βιογραφικό:

bdr

bdr

Ο Νικόλαος Κιτμερίδης γεννήθηκε το 1984 στην Αλεξανδρούπολη.

Eισήχθη το 2005 στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών στον τομέα της ζωγραφικής υπό την εποπτεία του  καθηγητή του κ.Τριαντάφυλλου Πατρασκίδη και αποφοίτησε το 2010.

Ομαδικές εκθέσεις:

2006-2007-2008-2009 «Άνθρωποι, Χρώμα και Σίδερο», Εικαστικού Επιμελητηρίου Τεχνών Ελλάδας, μια μοντέρνα πρόταση που φέρνει την τέχνη στους χώρους δουλειάς.

2011(4η )-2012(5η) -2013(6η)  Επίσης στη γνωστή έκθεση με φιλανθρωπικό χαρακτήρα << TIO ILAR>> <<ΤΙΩ ΕΙΛΑΡ>> στην αρχαία αττική διάλεκτο σημαίνει <<προσφέρω στέγη και προστασία>>. Η ομαδική έκθεση <<ΤΙΩ ΕΙΛΑΡ>> είναι στέγη για τους νέους καλλιτέχνες που κατά τα πρώτα βήματα της σταδιοδρομίας τους εκθέτουν έργα δίπλα σε καθιερωμένους καλλιτέχνες. Επίσης, μέρος των εσόδων της έκθεσης προσφέρεται από τους διοργανωτές για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

2014  «Η Ελλάδα της ψυχής μας» γκαλερί ΑΕΝΑΟΝ

2015  «1η Σελίδα» γκαλερί Art Zone 42

Ατομικές εκθέσεις:

2012 <<ΒΑΛΚΑΝΙΑ>>, στη Ξάνθη στο χώρο τέχνης “Orfeos20”

2016 <<UNTITLED>>στην Ξάνθη στο χώρο τέχνης Balkan Art Gallery

Έργο του υπάρχει στο Θρακικό Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού.

Info:

BALKAN ART GALLERY (ΙΩΑΚΕΙΜ ΣΓΟΥΡΟΥ 8, ΞΑΝΘΗ)

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: http://balkanartgallery.blogspot.gr/

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: 693 820 4566

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ:  ΕΩΣ 04/10/2016

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε για τον καλλιτέχνη στην ιστοσελίδα :

http://kitmerides.wix.com/nik-kitmerides

Be the first to comment!
 
Leave a reply »