ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
1129 views 0 comments

Ο Κωστής Γεωργίου εκθέτει στην Αλεξανδρούπολη τοπία, μορφές και οράματα

by on Μάιος 6, 2014
 

Ένα χρονικό της δουλειάς του Κωστή Γεωργίου με έργα μικρών διαστάσεων, τα οποία παρατίθενται το ένα δίπλα στο άλλο και αποτελούν ένα είδος ημερολογίου της ζωγραφικής δουλειάς του, θα παρουσιασθεί στην Art Gallery (Σκρα 4), στην Αλεξανδρούπολη.

O γενικός τίτλος της έκθεσης είναι PIXELS και εγκαινιάζεται την Τρίτη 6 Μαΐου, στις 20.30.

γεωργιου2

Πρόκειται για μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα άποψη με έργα δυναμικά που εκτίθενται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και περιγράφουν με το γνωστό χαρακτηριστικό ύφος του Γεωργίου τοπία, μορφές και οράματα με εκρηκτικά χρώματα. Τα έργα εκτέθηκαν για πρώτη φορά πέρυσι στο Σικάγο στην γκαλερί ASMUS GALLERY.

Ο Κωστής Γεωργίου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1956, υπήρξε μαθητής τουΔημήτρη Μυταρά και του Δημήτρη Κοκκινίδη στην ΑΣΚΤ και του Peter de Francia στη Royal College of Fine Art του Λονδίνου. Μεταξύ άλλων απέσπασε ειδικό βραβείο στην Τριενάλε της Οσάκα το 1993

kostis-portrait-11[1]

Είναι από τους πλέον καταξιωμένους διεθνώς ‘Έλληνες εικαστικούς της σύγχρονης γενιάς. Έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από ενενήντα ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής και γλυπτικής στα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου και τις σπουδαιότερες γκαλερί και συμμετείχε σε περισσότερες από τριακόσιες ομαδικές εκθέσεις σε παγκόσμια κλίμακα.

Η έκθεση, που θα διαρκέσει έως τις 30 Μαΐου, διοργανώνεται από την ΠΑΜΘ – Π.Ε. Έβρου και την Art Gallery.

Be the first to comment!
 
Leave a reply »