ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
883 views 0 comments

Πρώτη Παράλληλη Εκδήλωση του 3ου Φεστιβάλ Κωμωδίας Ξάνθης στην Αθήνα:Έκθεση Κόμικ από τους Τάσο Παπαϊωάννου & Ηλία Κυριαζή «Ένα τσιγάρο χρόνος»

by on Νοέμβριος 8, 2013
Details
 
Editor Rating
Total Score

Hover To Rate
User Rating
User Score

You have rated this

 

Από Δευτέρα 25 Νοεμβρίου έως Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

 Η Ξάνθη από το 1715 είναι πασίγνωστη για τα καπνά της. Από το 1860 ήδη, η καλλιέργεια και η εμπορία των καπνών της περιοχής υπήρξαν φορείς οικονομικής αλλά και πολιτιστικής ανάπτυξης της πόλης.

Στο 2ο Φεστιβάλ Κωμωδίας Ξάνθης (2012), με αφορμή αυτό το κομμάτι της ιστορίας της πόλης, παρουσιάστηκε η έκθεση κόμικ «Ένα τσιγάρο χρόνος» των Τάσου Παπαϊωάννου και Ηλία Κυριαζή. Η σειρά δημοσιεύθηκε σε 41 επεισόδια στο ένθετο «9» της Ελευθεροτυπίας.

Πρόκειται για μια σειρά με ελεύθερο θέμα που επιτρέπει στους δημιουργούς να πειραματιστούν με διάφορα στυλ και τεχνοτροπίες σε μονοσέλιδες, αυτοτελείς ιστορίες. Ο μόνος συνδετικός κρίκος, και συγχρόνως αυτό που κάνει το κόμικ να ξεχωρίζει, είναι ότι κάθε ιστορία έπρεπε να ξεκινά με το άναμμα ενός τσιγάρου και να τελειώνει με το σβήσιμο του.

Έρωτες, χωρισμοί, στιγμές δραματικής σιωπής και ξεκαρδιστικά, σουρεαλιστικά ξεσπάσματα… όλα στο χρόνο που παίρνει να καπνίσεις ένα τσιγάρο.

Η ίδια έκθεση εγκαινιάζει τη συνεργασία του Φεστιβάλ Κωμωδίας Ξάνθης με το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και μαζί πραγματοποιούν την πρώτη παράλληλη εκδήλωση του φεστιβάλ στην Αθήνα. Στην έκθεση της σειράς «Ένα τσιγάρο δρόμος» παρουσιάζεται και το ακυκλοφόρητο 42ο και τελευταίο επεισόδιο της σειράς.

www.onemanshowstudio.com [Τάσος Παπαϊωάννου]

www.iliaskyriazis.com [Ηλίας Κυριαζής]

 

info:
Ώρα: 18:00 – 22:00
Ημέρες Έκθεσης: Δευτέρα 25 Νοεμβρίου έως και την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013, 18:00 – 22:00

Πληροφορίες στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος) και τηλεφωνικά 210 3418579 , Δευ – Παρ 11:00 – 14:00

Αίθουσα: Εκθεσιακός Χώρος 1ου Ορόφου
Εισιτήρια:
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Be the first to comment!
 
Leave a reply »