ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
1109 views 0 comments

Συνεχίζεται μέχρι τις 12 Ιανουαρίου η έκθεση «Βάσω Κατράκη: σε Λευκό και Μαύρο»

by on Ιανουάριος 3, 2014
 

Έργα με σκηνές που απεικονίζουν την Κατοχή, τον Εμφύλιο και τη Δικτατορία, τα περίφημα βότσαλα από τη Γυάρο και άλλα με «πρωταγωνιστές» ανθρώπους του μόχθου και απλοϊκές γυναίκες στο Αιτωλικό και τη λιμνοθάλασσά του, εκτίθενται για λίγες ακόμη ημέρες στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ.

teloglio-katraki-votsala

 Η έκθεση «Βάσω Κατράκη: σε Λευκό και Μαύρο» –η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο της 4ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης και πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Μουσείο «Βάσω Κατράκη, Κέντρο Χαρακτικών Τεχνών»- συνεχίζεται για λίγες ακόμη ημέρες, μέχρι τις 12 Ιανουαρίου 2014.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη έκθεση της Βάσως Κατράκη που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα, με περισσότερα από 150 έργα να φιλοξενούνται στο ισόγειο και στον 2ο όροφο του Τελλογλείου.

teloglio-KATRAKI-MNIMI-PANAGIOTI-ELI

Η Βάσω Κατράκη, η σημαντικότερη Ελληνίδα χαράκτρια, εικονογράφησε με το έργο της την αγωνία και την πορεία του ελληνικού λαού στη δύσκολη μεταπολεμική περίοδο. Ανάμεσα στις σημαντικές διακρίσεις της ξεχωρίζει η βράβευσή της στη Μπιενάλε της Βενετίας το 1966 με Επίτροπο τον Τώνη Σπητέρη.

 

Γενική ευθύνη έκθεσης

Αλεξάνδρα Γουλάκη-Βουτυρά- Γενική Γραμματέας Δ.Σ. Τελλογλείου Ιδρύματος Τεχνών ΑΠΘ

Επιμέλεια

Παναγιώτης Μπίκας

Χριστίνα Τσαγκάλια

 Καλλιτεχνική επιμέλεια

Μαριέττα Πανίδου

Ώρες λειτουργίας: Δε.-Τρ.-Πε.-Πα. 09:00-14:00, Τετ. 09:00-14:00 και 17:00-21:00, Σαβ.- Κυρ. 10.00-18:00.

 

 

Be the first to comment!
 
Leave a reply »