551 views 0 comments

«Blackjack του έρωτα»- Το νέο βιβλίο του Γεράσιμου Θεοδόση- 21 ιστορίες αγάπης που μοσχοβολούν το μυαλό μας

by on Δεκέμβριος 3, 2013
 

Ο κυρίαρχος έρωτας και η ταπεινή αγάπη συνθέτουν ένα νέο «τυχερό» παιχνίδι που ο καθένας μπορεί να παίξει μέσα από τις σελίδες του  νέου του βιβλίου του συγγραφέα Γεράσιμου Θεοδόση, Blackjack του έρωτα 21 ιστορίες αγάπης (Εκδοτικός Οίκος Λιβάνη).

Ιστορίες αγάπης πέρα από τα δεδομένα και συνηθισμένα. Άλλοτε αστείες, άλλοτε λυπητερές και άλλοτε εξοργιστικές.

Κουρσεύοντας από εδώ και από εκεί ανθρώπινες στιγμές ο Γεράσιμος Θεοδόσης, στις  21 ιστορίες αγάπης του, αποκαλύπτει ψέματα που είναι συγχρόνως μεγάλες αλήθειες, ενώ επιμένει να παρουσιάζει αλήθειες που καταλήγουν μεγάλα ψέματα. Στο Blackjack του έρωτά του ο Γεράσιμος Θεοδόσης έχει τη δυνατότητα, στη μια σελίδα, να  μιλάει για την πρώτη και δύσκολη ερωτική επιθυμία και στην επόμενη, για την οδυνηρή τελευταία. Ακόμη και μέσα στην ίδια ιστορία, μια απαγορευμένη αγάπη μπορεί να δώσει τη θέση της στον ιδανικό έρωτα που βρίσκει συνήθως καταφύγιο στη φαντασία. Σεξ και έρωτας παρουσιάζονται από το συγγραφέα ως δυο όψεις του ίδιου νομίσματος, αλλά ως δυο διαφορετικές όψεις.

Ο Γεράσιμος Θεοδόσης  παίζει με τη φωτιά όταν παίζει με τον έρωτα. Μπορεί να τον εμπαίζει, να τον κοροϊδεύει, να τον αγνοεί, δεν σταματά όμως να τον φοβάται. Για αυτό και ρίχνει άπλετο φως σε σκοτεινές πτυχές της λίμπιντο και της ανθρώπινης ψυχής που διαρκώς επιθυμεί να επιθυμεί. Αποκαλύπτει ότι πέρα και πίσω από την ερωτική επιθυμία κρύβεται, πάντα ακαταπόνητος, ο ανθρώπινος φόβος για τον Έρωτα Θεό Θάνατο. Αυτή την τρομερή, κατά τον Καζαντζάκη, τριάδα που ενεδρεύει στο χάος.

«Οι ήρωες μου είτε ξεστρατίζουν από τη μοίρα παρασυρμένοι από το πάθος τους, είτε εξαιτίας του ίδιου πάθους ακολουθούν πιστά και άβουλα την ειμαρμένη τους. Μερικοί προσπαθούν να σπάσουν τα σίδερα της φυλακής τους και να αποδράσουν από την ηθική, την ελπίδα, την ντροπή ή το φόβο. Άλλοι αφήνουν τα σώματά τους να τους οδηγήσουν στα σκοτεινά, φωτεινά, ερημικά ή πολύκοσμα σοκάκια της ζωής τους.» λέει ο συγγραφέας

Και τα «τρία φύλα» έχουν σημαίνοντα ρόλο στις 21 ιστορίες αγάπης του Γεράσιμου Θεοδόση. Σημαίνουσες συνεπώς θα είναι και οι αποκλίσεις και παραβιάσεις των κανόνων που οι πρωταγωνιστές του Blackjack του έρωτα προκαλούν με τη «τρίμορφη» συμπεριφορά τους.

«Διαβάστε το Blackjack του έρωτα, μπορεί να κερδίσετε. Μη σταματήσετε στο 18 ή 19, γυρίστε και την επόμενη σελίδα. Τολμήστε και φτάστε στο 21. Ποιος ξέρει; Μπορεί, αν δείτε τα φαντάσματα του παρελθόντος σας «ξαπλωμένα στο χαρτί», να πάψουν να σας φοβίζουν. Αυτό είναι και το μεγάλο κέρδος από το Blackjack του έρωτα. Μέσα από χαρές, μέσα από λύπες ή σπαραγμούς, αν καταφέρουμε να μείνουμε πιστοί στους εαυτούς και στις επιθυμίες μας, ενδεχομένως με λίγη θεϊκή τύχη, να ευτυχήσουμε να ζήσουμε μερικές στιγμές γαλήνης. Να καταφέρουμε να ξορκίσουμε το χνότο του θανάτου. Να μοσκοβολήσει το μυαλό μας» μας προτρέπει ο Γεράσιμος Θεοδόσης

Βιογραφικό
theodosis
O Γεράσιμος Θεοδόσης, ζακυνθινής καταγωγής, γεννήθηκε στην Πάτρα το 1962. Σπούδασε Νομικά στην Αθήνα. Είναι διδάκτορας Δημοσίου Δικαίου του Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης. Ασχολείται με την πολιτική και την επιστημονική έρευνα, αλλά ζει αποκλειστικά για τη λογοτεχνία.
Από τις εκδόσεις Λιβάνη κυκλοφορούν τα βιβλία του:
Το χαμόγελο της Περσεφόνης
Η γάτα του Σρέντινγκερ
Ταξίδι στα Ιεροσόλυμα
Τόση βροχή για μια απουσία
Απονομή δικαιοσύνης
Απονομή δικαιοσύνης (ψηφιακό βιβλίο)
Αφηγήσεις του δικηγόρου Στέφανου Φαμόζου
Αφηγήσεις του δικηγόρου Στέφανου Φαμόζου (ψηφιακό βιβλίο)
Blackjack του έρωτα 21 ιστορίες αγάπης

 

Be the first to comment!
 
Leave a reply »