Βιβλίο
897 views 0 comments

«ΑΝΘΟΣ και ΓΑΛΗΝΗ»,η νέα ποιητική συλλογή του Luis Gómezbeck

by on Σεπτέμβριος 25, 2014
 

«ΑΝΘΟΣ και ΓΑΛΗΝΗ»-«FLOR y SERENIDAD»  τιτλοφορείται η δίγλωσση (ελληνικά-ισπανικά) ποιητική συλλογή του Μεξικάνου Luis Gómezbeck που περιλαμβάνει 31 ποιήματα γραμμένα στην Ελλάδα κατ’ ευθείαν στα ελληνικά από τον ποιητή και μεταφρασμένα στα ισπανικά από τη φιλόλογο Jocelyn Hernández Camacho και  κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Άπαρσις .

«Η μητρική μου γλώσσα είναι η ισπανική, όμως, όλα τα ποιήματα αυτής της συλλογής γράφτηκαν στην ελληνική. Συναισθήματα, βιώματα και στοχασμοί, όχι μόνο από την αναγέννησή μου στην Ελλάδα, αλλά και από παλαιότερες γεννήσεις μου. Μητρική γλώσσα δεν είναι μόνο αυτή που σε μαθαίνει να μιλάς, αλλά κι αυτή που σου βρίσκει λέξεις για να μιλήσεις» επισημαίνει ο ποιητής.
Το βιβλίο θα  παρουσιαστεί  την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014, στις 8 το βράδυ, στην Πρεσβεία του Μεξικού  στην Αθηνά. Την εκδήλωση διοργανώνει ο Σύλλογος Μεξικάνων Καλλιτεχνών και Διανοουμένων στην Ελλάδα «BALAM» με την υποστήριξη της Πρεσβείας του Μεξικού στην Αθήνα, της Αστικής Πολιτιστικής Εταιρείας «la Melena del Huachinango» και των Εκδόσεων Άπαρσις.

Ο σύλλογος «BALAM», που στη γλώσσα των Μάγια σημαίνει ιαγουάρος, είναι ένας ανεξάρτητος σύλλογος μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, ο οποίος ιδρύθηκε το 2010 στην πόλη της Αθήνας από Μεξικάνους και Ελληνομεξικάνους που ζουν μόνιμα στην Ελλάδα, και που ασχολούνται σε επαγγελματικό επίπεδο με κάποια πολιτιστική ή/και καλλιτεχνική δραστηριότητα. Ο σύλλογος δεν έχει θρησκευτικές, πολιτικές ή κοινωνικές προτιμήσεις, ενώ οργανώνει διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις με σκοπό να διαδώσει τον μεξικάνικο πολιτισμό, δημιουργώντας έτσι έναν δίαυλο επικοινωνίας με τον αντίστοιχο ελληνικό και τη σημερινή τους πραγματικότητα.
Για την ποιητική συλλογή  «Άνθος και Γαλήνη» του Luis Gómezbeck θα μιλήσουν η φιλόλογος και γλωσσολόγος Πηνελόπη Καμπάκη Βουγιουκλή και ο ηθοποιός και ραδιοφωνικός παραγωγός Νίκος Αϊβαλής. Ποιήματα θα  απαγγείλει ο ίδιος ο ποιητής ενώ στο πιάνο θα τον συνοδεύσει ο μουσικός Παναγιώτης Παπανικολάου.

Ο ποιητής

10302697_10203146222752032_5817796867674455814_n[1]
Γεννήθηκε στο Μεξικό. Έχει κάνει σπουδές ισπανικής φιλολογίας, θεάτρου, υποκριτικής και σωματικού θεάτρου σε Αγγλία και σε Μεξικό. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια φωτογραφίας, τηλεπικοινωνίας, μουσικής, τραγουδιού, φωνής, ορθοφωνίας και σύγχρονου χορού σε Ελλάδα και σε Μεξικό. Ως ηθοποιός έχει συμμετάσχει σε σαράντα παραγωγές σε σκηνές των Αγγλίας, Αργεντινής, Ελλάδας, Μεξικού, Ισπανίας, Ισραήλ, Ιταλίας και Σκωτίας. Ως σκηνοθέτης έχει συμμετάσχει σε δέκα παραγωγές σε Ελλάδα και σε Μεξικό. Ασκεί το επάγγελμα του δημοσιογράφου και μετρά συνεργασίες με εφημερίδες, περιοδικά, ιστοσελίδες, τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς σε Ελλάδα, Μεξικό, Ισπανία και Ιταλία. Είναι φωτορεπόρτερ και φωτογραφίες του έχουν βραβευτεί από το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, τη ΜΚΟ «Κόσμος χωρίς βία» και την UNESCO. Έχει στο ενεργητικό του έξι ατομικές και πέντε ομαδικές εκθέσεις σε Αργεντινή και σε Ελλάδα. Από τις Εκδόσεις Οσελότος κυκλοφορούν τα ελληνόφωνα βιβλία του «Αζτέκων Ποίησις», «ο Χάρος στο Μεξικό είναι γένους θηλυκού» και «Μεξικού Γέννησις». Είναι μέλος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών και της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδος και ιδρυτικό μέλος της Αστικής Πολιτιστικής Εταιρείας «la Melena del Huachinango» και του Συλλόγου Μεξικάνων Καλλιτεχνών και Διανοουμένων στην Ελλάδα «BALAM».

INFO

Βιβλιοπαρουσίαση

«ΑΝΘΟΣ και ΓΑΛΗΝΗ»-«FLOR y SERENIDAD,του Luis Gómezbeck, Εκδόσεις Άπαρσις
Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014 στις 20:00.
Πρεσβεία του Μεξικού.
Πλατεία Φιλικής Εταιρείας 14, 5ος όροφος, Κολωνάκι, 210.7294.781.
Μετρό «Ευαγγελισμός» ή «Σύνταγμα».

Be the first to comment!
 
Leave a reply »