Βιβλίο
524 views 0 comments

Διακοπές με τον Μίκυ και τον Νέμο

by on Ιούλιος 10, 2017
Details
 
Editor Rating
Total Score

Hover To Rate
User Rating
User Score

You have rated this

 

Όπως κάθε καλοκαίρι, έτσι και φέτος οι ήρωες της Disney ,  περιμένουν τα παιδιά  για να κάνουν μαζί τους μαγικές (και εκπαιδευτικές) διακοπές!

Στη  σειρά « Disney  Διακοπές»  των εκδόσεων  «Μεταίχμιο» περιλαμβάνονται τίτλοι βιβλίων  για παιδιά που ετοιμάζονται για το Νηπιαγωγείο,  μέχρι τίτλοι  για παιδιά που τέλειωσαν την Τρίτη Δημοτικού.

«Τώρα που ετοιμάζεσαι για διακοπές, μην ξεχάσεις τους αγαπημένους σου ήρωες κλεισμένους στο σπίτι για να τους φάει η ζέστη. Παρ’ τους μαζί σου στη θάλασσα, στο καράβι και στ’ αυτοκίνητο, στο σπίτι του παππού και της γιαγιάς, στην κατασκήνωση ή όπου αλλού σε βρει το καλοκαίρι και σίγουρα θα περάσεις μαζί τους ατέλειωτες ώρες διασκέδασης», προτρέπουν τους μικρούς αναγνώστες οι εκδόσεις «Μεταίχμιο».

05333_03

                                                                    Ευχάριστη επαφή με τη γνώση

Τα βιβλία της σειράς  «Διακοπές» δίνουν τη δυνατότητα στα παιδιά να αξιοποιήσουν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους με παιγνιώδεις δραστηριότητες που συμβάλλουν στην ανάπτυξη της κριτικής τους σκέψης και την καλλιέργεια των δεξιοτήτων τους.

Η παιγνιώδης μορφή των δραστηριοτήτων σε συνδυασμό με τη ζωντανή  και οικεία στα παιδιά εικονογράφηση από τον συναρπαστικό κόσμο της Disney δημιουργούν το κατάλληλο μαθησιακό πλαίσιο στο οποίο η επαφή με τη γνώση έρχεται αβίαστα και ευχάριστα.

Τα βιβλία  «Διακοπές µε τη Λέσχη του Μίκυ Μάους»   και «Διακοπές με τον Νέμο», απευθύνονται σε   παιδιά που ετοιμάζονται για το Νηπιαγωγείο  και περιλαμβάνουν εξελικτικά δομημένες δραστηριότητες, οι οποίες, σύµφωνα µε το Πρόγραµµα Σπουδών για το Νηπιαγωγείο, ικανοποιούν βασικούς παιδαγωγικούς στόχους: Πρώτη γραφή, Πρώτη ανάγνωση, Μαθηματικά , Έννοιες.

05340_03

– Στην Πρώτη Γραφή το παιδί μαθαίνει να σχεδιάζει σε περιορισμένο χώρο, να κάνει τελείες, να σχεδιάζει ευθείες, τεθλασμένες, καμπύλες γραμμές και κύκλους, να ακολουθεί το περίγραμμα ενός σχήματος.

– Στην Πρώτη Ανάγνωση μαθαίνει να συγκρίνει εικόνες, να συνδέει τα στοιχεία μιας εικόνας, να βρίσκει τα μέρη ενός σχεδίου ή όμοια σχέδια, να βρίσκει όλα τα γράμματα μιας λέξης, να ακολουθεί την αλφαβητική σειρά των γραμμάτων, να εντοπίζει ένα γράμμα μέσα σε μια λέξη με κεφαλαία γράμματα, να βρίσκει όλα τα γράμματα μιας λέξης.

– Στα Μαθηματικά να αναγνωρίζει τα σχήματα, να κατανοεί τις έννοιες μικρό / μεγάλο, περισσότερο / λιγότερο, να μετρά, να αναγνωρίζει και να γράφει τους αριθμούς μέχρι το 5, να συνεχίζει μια λογική σειρά-μοτίβο.

– Στις Έννοιες μαθαίνει τα χρώματα, να κινείται σε έναν λαβύρινθο, να κατανοεί τις έννοιες μέσα / έξω, πάνω / κάτω, μπροστά / πίσω.

Be the first to comment!
 
Leave a reply »