Βιβλίο
721 views 0 comments

Η Αλεξανδρούπολη ανακαλύπτει τα μυστικά της «Ρόδινης Ζωής »

by on Φεβρουάριος 15, 2017
Details
 
Editor Rating
Total Score

Hover To Rate
User Rating
User Score

You have rated this

 

Επιμέλεια: Βασίλης Κάργας

Τη συνταγή της καλής ζωής μαζί με τα πολύτιμα μυστικά των αυθεντικών ανθρώπων της υπαίθρου, μας υπόσχεται ότι θα ανακαλύψουμε η Ιωάννα Παρασχάκη στις «αρωματισμένες» με νοσταλγία σελίδες του πρώτου της βιβλίου με τίτλο «Ρόδινη Ζωή», που θα παρουσιασθεί στην Αλεξανδρούπολη.

Το βιβλίο, γραμμένο με τρυφερότητα, ευαισθησία και ιδιαίτερο λογοτεχνικό ύφος, μας μεταφέρει στην εποχή όπου οι άνθρωποι είχαν δημιουργήσει μοναδικά δίκτυα αγάπης, αλληλεγγύης και αυτάρκειας.

«Ζούσαν με απίστευτα επίπεδα ευγνωμοσύνης ,επέτρεπαν στα χρώματα της αυγής και του δειλινού να γεμίσουν τις αισθήσεις τους και την ψυχή τους, τραγουδούσαν, χόρευαν και χαιρόταν  ασταμάτητα την κάθε μέρα. Αυτός ο τρόπος ζωής  έκρυβε  τη συνταγή της καλής ζωής. Η ΡΟΔΙΝΗ ΖΩΗ μας  προτείνει να συνδεθούμε με το εσωτερικό χαμόγελο των ανθρώπων της υπαίθρου, με την καθαρή ματιά τους, με τα ροζιασμένα χέρια τους. Οι άνθρωποι  της γης είναι το πρόσωπο  με το οποίο η φύση απευθύνεται σε μας»,  λέει η Ιωάννα Παρασχάκη μιλώντας στην ArtPress για το  πρώτο της συγγραφικό εγχείρημα.

Το ταξίδι της «Ρόδινης Ζωής» ξεκίνησε στη γεμάτη ζεστασιά ατμόσφαιρα του πατρικού σπιτιού της συγγραφέως, στο Φυλακτό του Έβρου, καταγράφοντας τις διηγήσεις της μητέρας της και των γιαγιάδων του χωριού για τη ζωή των ανθρώπων μιας άλλης εποχής.
«Η έρευνα κράτησε περίπου τρία χρόνια και ήταν για μένα ένα υπέροχο ταξίδι ζωής. Γράφω μόνο για την περίοδο του χειμώνα τότε που οι άνθρωποι της υπαίθρου παραδίδονται  στην αγκαλιά αυτής της εποχής. Οι διηγήσεις, τα σοφά λόγια τους τα νυχτέρια τους και τα γλέντια τους δίνουν χρώμα στις χιονισμένες βραδιές δίπλα στο τζάκι. Ελπίζω σύντομα να καταφέρω να συνεχίσω με την άνοιξη όπου το ΡΟΔΙΝΟ ΣΠΙΤΙ γίνεται ένα πολύβουο μελίσσι. Άνθρωποι και ζωντανά   ετοιμάζονται να υποδεχτούν την αναγέννηση της φύσης και της ζωής. Η εποχή είναι επίσης εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και να μηνύματα για το σύγχρονο άνθρωπο πολλαπλά!», προσθέτει.

Η «Ρόδινη Ζωή» είναι ένα βιβλίο που κλείνοντας το επανακαθορίζεις τον μικρόκοσμο σου και τις αξίες του.

Σαν βιογραφικό

FB_IMG_14870954037993855

H Ιωάννα Παρασχάκη αγαπάει τη ζωή στον ήλιο και στο φως. Ταξιδεύει, γράφει, διαβάζει και ζει για την εξέλιξη. Εμπνέεται από τους ανθρώπους της υπαίθρου και τις δημιουργίες τους. Tα ρόδινα πρόσωπα του χωριού, τα ροζιασμένα χέρια και τα γεμάτα σοφία λόγια τους αποτελούν αστείρευτη πηγή για τη ζωή της. Η μεταξένια κλωστή που στραφταλίζει στον ήλιο, το χρυσαφένιο ελαιόλαδο, το αρωματικό μέλι, τα ευωδιαστά τσάγια, το θαυματουργό σουσάμι της θρακικής γης, ομορφαίνουν την καθημερινότητά της. Είναι ευγνώμων για όσα η ζωή απλόχερα της χαρίζει!

Info:

Το βιβλίο θα παρουσιαστεί στο καφεβιβλιοπωλείο «Κάφκα»

Εμπορίου 41, Αλεξανδρούπολη

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου και ώρα 8 μ.μ.

Θα μιλήσουν οι:

Παναγιώτα Γκαγκούλια, αρχιτέκτων

Ανδρέας Καφετζής, τ. αντιδήμαρχος Αλεξανδρούπολης

Θα ακολουθήσει συζήτηση με τη συγγραφέα.

Be the first to comment!
 
Leave a reply »