Βιβλίο
776 views 0 comments

Η Λευκή Γαρδένια «αναστατώνει» το καλοκαίρι μας…

by on Ιούλιος 4, 2016
Details
 
Editor Rating
Total Score

Hover To Rate
User Rating
User Score

You have rated this

 

Επιμέλεια: Βασίλης Κάργας

Aπό τα μαγευτικά νυχτερινά κέντρα της Σαγκάης ως τη σκληρή ψυχροπολεμική σοβιετική Ρωσία της δεκαετίας του 1960, από ένα ερημικό νησί στον Ειρηνικό σε μια νέα ζωή στη μεταπολεμική Αυστραλία, η «Λευκή Γαρδένια», το νέο  συναρπαστικό βιβλίο της Belinda Alexandra, διατρέχει κουλτούρες και ηπείρους.

Ξεκινώντας από μια περιοχή κοντά στα σινο-ρωσικά σύνορα κατά τις τελευταίες μέρες του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, η «Λευκή Γαρδένια» αφηγείται την ιστορία μιας μητέρας και μιας κόρης που τις χωρίζει ο πόλεμος. Σε μια συνοικία της πόλης Χαρμπίν, καταφύγιο για τις ρωσικές οικογένειες από την εποχή της ρωσικής κομμουνιστικής επανάστασης, η Αλίνα Κόζλοβα πρέπει να πάρει μια οδυνηρή απόφαση αν επιθυμεί να ζήσει η μοναχοκόρη της, η Άνια. Και η μητέρα και η κόρη πρέπει να κάνουν θυσίες, αλλά μήπως το τίμημα της επιβίωσης είναι πολύ υψηλό; Και, το σημαντικότερο, θα ξαναβρούν η μία την άλλη;

Ένα καλογραμμένο αφήγημα  για τη νοσταλγία και τη συγχώρεση, ένα διεθνές  best seller γεμάτο επεισοδιακά συμβάντα και ιστορικές λεπτομέρειες, από τη συγγραφέα που έγινε γνωστή στην Ελλάδα με το βιβλίο της «Το Ρόδο της Τοσκάνης» (Εκδόσεις Διόπτρα).

«Αυτό το βιβλίο είναι εμπνευσμένο από το οικογενειακό ιστορικό της μητέρας μου. Ζούσε στο Χαρμπίν (μια πόλη στη βορειοδυτική Κίνα που ιδρύθηκε το 1898 από Ρώσους) και όταν ήμουν παιδί συνήθιζε να μου λέει ιστορίες γι’  αυτή την πόλη», σημειώνει η συγγραφέας.

 

alexandra belinda-20150407-171627

Η Belinda Alexandra κατάγεται από Ρωσίδα μητέρα και Αυστραλό πατέρα και λατρεύει τα ταξίδια και την περιπέτεια από τα νεανικά της χρόνια. Η αγάπη της για άλλους πολιτισμούς συνδυάζεται με τον έρωτα που τρέφει και για τη δική της πατρίδα, την Αυστραλία, όπου εργάζεται εθελοντικά για το WIRES (Πληροφόρηση, Διάσωση και Εκπαίδευση για την Άγρια Ζωή Νέας Νότιας Ουαλίας). Τα βιβλία της Belinda Alexandra εκδίδονται με μεγάλη επιτυχία σε περισσότερες από δέκα χώρες.

Γράφει  ιστορικά | σύγχρονα μυθιστορήματα φαντασίας που η υπόθεσή τους εξελίσσεται σε εμβληματικές  πόλεις, όπως το Παρίσι, η Σαγκάη, η Βαρκελώνη, η Φλωρεντία και τη Μόσχα.

«Μου αρέσει να γράφω! Κάποιος είπε κάποτε ότι χρειάζεστε ένα διαβατήριο για να διαβάσετε ένα από τα βιβλία μου. Ελπίζω ότι θα χάσετε τον εαυτό σας στις ιστορίες μου και να απολαύσετε το ταξίδι καλά!», γράφει στην ιστοσελίδα της η συγγραφέας. Και η «Λευκή Γαρδένια» είναι το διαβατήριο για να ταξιδέψουμε στον γοητευτικό κόσμο των λέξεων της συγγραφέως και σε ελκυστικούς προορισμούς.

Απόσπασμα από το βιβλίο:

Στο είδωλο του καθρέφτη έβλεπα το μπουντουάρ με τις κούκλες ματριόσκα στημένες στη σειρά. Έκλεισα τα μάτια μου και φαντάστηκα μια χρυσή γραμμή να εκτείνεται από τη Σαγκάη ως τη Μόσχα. «Μαμά, μαμά», είπα από μέσα μου, «να προσέχεις. Κοίτα να επιζήσεις και θα επιζήσω κι εγώ, μέχρι να μπορέσουμε να ξαναβρεθούμε».

Info:

«Λευκή Γαρδένια»

Συγγραφέας: Belinda Alexandra

Μεταφραστής: Χρήστος Μπαρουξής

Επιμελητής: Ροδάνθη Παπαδομιχελάκη

Αριθμός σελίδων: 592

Χώρα προέλευσης: Αυστραλία

Θεματολογία: Ιστορικό Μυθιστόρημα

 

 

Be the first to comment!
 
Leave a reply »