Βιβλίο
1196 views 0 comments

« Η σκιά του ταξιδευτή» στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

by on Δεκέμβριος 11, 2013
Details
 
Editor Rating
Total Score

Hover To Rate
User Rating
User Score

You have rated this

 

Ένα οδοιπορικό αυτογνωσίας και ανάμεικτων συναισθημάτων, που περιγράφονται με σαρκασμό και χιούμορ, αποτελεί το πρώτο βιβλίο του συνθέτη Κώστα Καλδάρα «Η σκιά του ταξιδευτή-Ένα ταξίδι στο ταξίδι», που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Οδός Πανός και θα παρουσιασθεί σήμερα Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου στον κινηματογράφο του  Ιδρύματος  Μιχάλης Κακογιάννης

Η παρουσίαση του βιβλίου συνοδεύεται από αφηγήσεις εμπειριών, αποσπασμάτων, αλλά και μουσικές απ’ τους τόπους που πέρασε ο ταξιδευτής.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν: ο ποιητής και εκδότης Γιώργος Χρονάς, ο ποιητής Κώστας Καναβούρης  και ο ίδιος ο συγγραφέας Κώστας Καλδάρας.
Στον ρόλο του αφηγητή-ταξιδευτή ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Μηνάς Βιντιάδης.
Τις μουσικές του «ταξιδιού» επιμελείται ο Ηρακλής Βαβάτσικας.

Τραγουδάει η Νάνα Μπινοπούλου
Συμμετέχει ο Σταμάτης Κραουνάκης σε μια μοναδική εμφάνιση.
Το βιβλίο

Το διήγημα είναι η πρώτη συγγραφική παρουσία του συνθέτη Κώστα Καλδάρα και αναφέρεται σ’ ένα ταξίδι στις πόλεις της Ευρώπης και της Β. Αφρικής.  Είναι η σύντομη ζωή του ταξιδευτή που αφήνει την σκιά του στα πλακόστρωτα των πόλεων, με αντάλλαγμα εμπειρίες, εικόνες, χρώματα, γεύσεις, ζωή. Για 10.000 μοναχικά χιλιόμετρα στους δρόμους και με 7 καράβια, ταξιδεύει ο έρωτας κι ερωτεύεται το ταξίδι.
Κι όπως γράφει κι ο συγγραφέας, “Κάθε αναχώρηση, κάθε ταξίδι, είναι και μια απαγωγή του εαυτού μας. Κυνηγημένοι από την αστυνομία της συνήθειας, απαιτούμε τα λύτρα, σε μικρά χαρτονομίσματα ευτυχίας. Σημείο παράδοσης, κάποια άγνωστη διεύθυνση, στο μέλλον”.

Βιογραφικό

1426515_400421286755360_637262930_n[1]

Ο Κώστας Καλδάρας γεννήθηκε στην Αθήνα τον προηγούμενο αιώνα. Μεγάλωσε στην Κυψέλη και στη Ν. Φιλαδέλφεια. Ο πατέρας του ο Απόστολος ήταν ένας από τους σημαντικότερους συνθέτες του ελληνικού τραγουδιού και η μητέρα του η Σταυρούλα., η αρχηγός του σπιτιού. Άφησε τις σπουδές του ως χημικός μηχανικός για να ασχοληθεί με τη ζωγραφική, τη μουσική, τον στίχο, το ραδιόφωνο και κάποιες καταλήψεις του Πολυτεχνείου. Τα πρώτα χρόνια δούλεψε σαν σκιτσογράφος, αγιογράφος και ταμίας στον ιππόδρομο. Κάπου στα τέλη του ΄80 (1987-88), ήρθε σε επαφή με την δισκογραφία. Στην αρχή με τη βοήθεια και στη συμπαράσταση του Μάνου Χατζιδάκι, ηχογραφήθηκε στον Σείριο το πρώτο τραγούδι, η “Εκτέλεση” κι ακολούθησε μια σημαντική δισκογραφία: Το 1988 “ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ” Μουσική Κ. Καλδάρας. Στίχοι:Λίνα Νικολακοπούλου, Μανίνα Ζουμπουλάκη, Κ.Καλδάρας. Τραγούδι: Γ Νταλάρας, Δ Γαλάνη, Μ. Φωτίου, Κ. Χατζημιχάλης. Το 1991: “ΓΕΙΑ ΣΑΣ…ΠΟΥ ΠΕΦΤΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ;” Μουσική Κ. Καλδάρας Στίχοι: Γ. Κρητικός, Κ. Καλδάρας. Τραγούδι: Σωτηρία Μπέλλου, Βίκυ Μοσχολιού, Ελένη Βιτάλη, Αφροδίτη Μάνου, Βασίλης Λέκκας, Ελένη Τσαλιγοπούλου. Το 1992: “ΚΑΘΡΕΦΤΕΣ”: Μουσική-Στίχοι Κ. Καλδάρας. Τραγούδι: Ελένη Τσαλιγοπούλου .Το 1997: “ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΑΠ΄ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ” Μουσική Στίχοι Κ.Καλδάρας, Μιχάλης Παπαζήσης, Μελίνα Κανά .1999: ΠΕΣ ΜΟΥ ΨΥΧΗ” Μουσική Κ. Καλδάρας Στίχοι: Μιχάλης Μπουρμπούλης, Χριστίνα Πούλου, Κ. Καλδάρας. Τραγούδι: Μόρφω Τσαϊρέλη. Το 2000: “ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ” Μουσική Κ. Καλδάρας. Στίχοι: Χριστίνα Πούλου, Κ. Καλδάρα, Λιζέτα Καλημέρη. Τραγούδι Ειρήνη Χαρίδου. Επίσης είχε συμμετοχές σε συλλογικές δισκογραφικές εκδόσεις όπως “Το ελληνικό πρόσωπο του Γ. Νταλάρα” από τον Σείριο του Μ. Χατζιδάκι κ.ά. Καλλιτεχνική επιμέλεια του δίσκου και των παραστάσεων “Αφιέρωμα στον Απόστολο” με την Ε. Τσαλιγοπούλου.,Α. Καρακότα, Μ. Παπαζήση.

Info:

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013, στις 19:00
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης , Ταύρος – Ρούφ

Διεύθυνση: Πειραιώς 206 Τηλέφωνο: 210 3463333,210 3418550

Είσοδος ελεύθερη

 

 

 

 

Be the first to comment!
 
Leave a reply »