Βιβλίο
801 views 0 comments

«Καρδιά μου»: Ένα βιβλίο -ωδή στη μητρότητα

by on Απρίλιος 27, 2017
Details
 
Editor Rating
Total Score

Hover To Rate
User Rating
User Score

You have rated this

 

Επιμέλεια: Βασίλης Κάργας

«Η καρδιά κάθε μαμάς είναι μέρος μαγικό. Το ίδιο κι η δική μου. Την ακούς που κτυπά; Δεν είναι ρολόι… είναι ένα μέρος όπου συμβαίνουν πράγματα παράξενα, εκπληκτικά!»

Ένα ιδιαίτερο βιβλίο,  για κάθε μαμά, για κάθε παιδί,  από τους πορτογάλους Isabel Minhos Martins και  Bernardo Carvalho: στο κείμενο θα βρούμε όλοι κάτι από την παιδική μας ηλικία, και στην εικονογράφηση θα αναγνωρίσουμε έναν εξαιρετικό δημιουργό φωτεινών χρωμάτων που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες.

Ένα να ποιητικό κείμενο για τα συναισθήματα  που προκαλεί  η μητρότητα ,  που εξηγεί τα συναισθήματα των μητέρων για  τα παιδιά τους. Μια ευαίσθητη και εμπνευσμένη ιστορία, όπου η φωνή ενός παιδιού αφηγείται την αγάπη της μητέρας του μέσα από τις μεταμορφώσεις της καρδιάς του.

Ένας ύμνος στην άνευ όρων αγάπη μιας μητέρας και στην ανιδιοτελή αγάπη της. Γιατί μόνο οι μητέρες δίνουν χωρίς να περιμένουν τίποτα για αντάλλαγμα.

corazon_madre

«Η καρδιά της μητέρας συνδέεται με την καρδιά του κάθε παιδιού με  μια πολύ λεπτή, σχεδόν αόρατη κλωστή. Χάρη σε αυτό το νήμα, ό, τι συμβαίνει σε ένα παιδί , συμβαίνει επίσης και στην καρδιά μιας μητέρας. Όταν ένα παιδί γελά δυνατά, η καρδιά της μητέρας αρχίζει να χορεύει. Αλλά αν το παιδί της είναι θλιμμένο, η καρδιά της μητέρας  γίνεται θρύψαλα. Όταν ένα παιδί είναι άρρωστο η  καρδιά της μητέρας είναι γεμάτη με κόκκινα στίγματα,  γίνεται πολύ μικρότερη και γίνεται ξανά μεγάλη μόλις το παιδί  αισθάνεται καλύτερα. Όταν ένα παιδί πέφτει  η καρδιά της μητέρας είναι άσπρη  σαν χαρτί. Όταν περνάει  πολύς χρόνο χωρίς να δει το παιδί της, η  καρδιά της μητέρας  οξειδώνεται. Όταν ένα παιδί λέει κάτι αστείο η  καρδιά μιας μητέρας φωτίζεται. Και κάθε φορά που το παιδί σας μαθαίνει μια νέα λέξη,  μέσα σας ανοίγει ένα παράθυρο. Αν ένα παιδί κάνει μια ανοησία, η καρδιά της μητέρας του γίνεται ηφαίστειο … Αλλά όταν ένα παιδί χρειάζεται βοήθεια είναι ένα καμπανάκι που χτυπά ασταμάτητα»,  σημειώνει ο συγγραφέας του βιβλίου, Isabel Martins Minhós.

Info:

Τίτλος: Καρδιά μου

Συγγραφέας:     Isabel Minhos Martins

Εικονογράφος: Bernardo Carvalho

Μεταφραστής: Αργυρώ Πιπίνη

Διαστάσεις:       22 Χ 22

Σελίδες:               32

Age Group:         Από 3 ετών

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΛΕΙΔΟΣΚΟΠΙΟ

Ομήρου 50 • Αθήνα • ΤΚ 106 72

T: 210 3627641 & 210 3632788

E: info@kaleidoscope.gr

Be the first to comment!
 
Leave a reply »