Βιβλίο
731 views 0 comments

Με Σολωμό, Έλιοτ και Σεφέρη η Αθήνα τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

by on Απρίλιος 21, 2017
Details
 
Editor Rating
Total Score

Hover To Rate
User Rating
User Score

You have rated this

 

Εάν ανήκετε στο περίπου 8,5% που διαβάζει περισσότερα από 10 βιβλία τον χρόνο, τότε η Κυριακή 23η Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, είναι σίγουρα για εσάς ημέρα γιορτής. Εάν πάλι ανήκετε στο 42% που διαβάζει μόνο ένα βιβλίο τον χρόνο, είναι ημέρα γιορτής αλλά και πρόκλησης για ακόμη περισσότερο διάβασμα.

Ο δήμος Αθηναίων, με σκληρή και συντονισμένη προσπάθεια, διεκδίκησε και κέρδισε από την UNESCOγια την πόλη της Αθήνας τον τίτλο της Παγκόσμιας Πρωτεύουσας του Βιβλίου 2018. Όπως δηλώνει ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης «από τις 23 Απριλίου του 2018 έως τις 23 Απριλίου του 2019, η Αθήνα θα βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της μεγάλης παγκόσμιας κοινότητας των φίλων του βιβλίου, της συγγραφής και των εκδόσεων» σημειώνοντας ότι «η Αθήνα θα αποδείξει ότι το βιβλίο εκτός από εργαλείο γνώσης είναι και μέσο επικοινωνίας και διασκέδασης».

Την  Κυριακή 23 Απριλίου, έναν χρόνο πριν η Αθήνα φιλοξενήσει για ένα ολόκληρο έτος – με τη συμβολή των πολιτιστικών φορέων της πρωτεύουσας – την παγκόσμια παραγωγή του βιβλίου, με την παρουσία συγγραφέων, εκδοτών, βιβλιοθηκονόμων, αλλά και καλλιτεχνών, αρχιτεκτόνων, κομιξάδων και μουσικών, ο δήμος Αθηναίων τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου με μία σειρά δράσεων:  στίχοι από τη «Γυναίκα της Ζάκυθος», του Διονυσίου Σολωμού και από την «Έρημη Χώρα» του Τ.Σ. Έλιοτ, με τη φωνή της Αλεξάνδρας Σακελλαροπούλου και του Χρήστου Λούλη αντιστοίχως, θα ακούγονται από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς της Αθήνας, ενώ στίχοι από την «Κίχλη» του Γιώργου Σεφέρη θα εμφανίζονται όλο το Σαββατοκύριακο σε πίνακες και οθόνες της «Αττικό Μετρό», του Διεθνούς Αερολιμένα Ελευθέριος Βενιζέλος και του λιμανιού του Πειραιά.

unesco_world book capital_0

Την Κυριακή 23 Απριλίου 2017, στις 18:00 στην εκπομπή «Δημόσια και Ιδιωτικά» του ραδιοφωνικού σταθμού  Αθήνα 9.84, ο κ. Γιάννης Τροχόπουλος, τον οποίο ο δήμαρχος Αθηναίων έχει ορίσει επικεφαλής της διοργάνωσης «Αθήνα – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου 2018», θα μιλήσει για πρώτη φορά για τον σχεδιασμό, τις προκλήσεις και τις προσδοκίες που δημιουργεί για την Αθήνα, η μεγάλη αυτή διεθνής διοργάνωση.

 Δήμος Αθηναίων – Όλη η πόλη διαβάζει!

Be the first to comment!
 
Leave a reply »