Βιβλίο
741 views 0 comments

Μια καλοκαιρινή «βουτιά» στο βυθό του Αιγαίου και της ψυχής

by on Αύγουστος 11, 2017
Details
 
Editor Rating
Total Score

Hover To Rate
User Rating
User Score

You have rated this

 

Ένα µυθιστόρηµα για την ελάχιστη ή τη µεγάλη κίνηση που κρύβεται κάτω από τη θλίψη,  για τον έρωτα και τη φιλία, για τις µυστικές ζωές των ανθρώπων που, ενώ κινούνται αόρατες, πυροδοτούν συχνά εκρήξεις, μια λυρική αφήγηση στον παφλασµό των κυµάτων, αποτελεί το νέο βιβλίο της Κάτιας Δημοπούλου , «Βουτιά», που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Καστανιώτη. Μια ιστορία που ζητάει από τον αναγνώστη να «βουτήξει» για να τη ζήσει.

«Η Βουτιά είναι μια περιπέτεια αναζήτησης. Αναζήτησης ενός νέου νοήματος της ύπαρξης όταν όλα μέσα μας και γύρω μας έχουν αλλάξει. Υπαρξιακή αγωνία, η αδράνεια και η επιθυμία για να βγούμε από αυτήν, η μνήμη και η λήθη σαν τόποι οδύνης αλλά και επανεκκίνησης, τα μυστικά που κρύβονται παράλληλα με τη ζωή που πιστεύουμε πως ζούμε. Είναι μια εσωτερική περιπέτεια που όταν συναντιέται με ζωές άλλων και με τα οικολογικά διλήμματα που τίθενται, γίνεται και περιπέτεια δράσης. Όλη αυτή η ΒΟΥΤΙΑ στα ενδότερα αλλά και στα νερά της καλοκαιρινής ιαματικής θάλασσας, στηρίζεται από τη δύναμη της φιλίας και της αγάπης που είναι η μεγαλύτερη δύναμη στο ανθρώπινο σύμπαν. Δύο φίλες σε μεταίχμιο, ένα φουσκωτό, η θάλασσα του Αιγαίου, ένας άντρας που έχει εξαφανιστεί και η οικολογική κρίση φτιάχνουν μια δράση η οποία είναι το όχημα για σκέψεις και ερωτήματα που μας βουτάνε πολύ πιο βαθιά από την επιφάνεια της θάλασσας», λέει η συγγραφέας μιλώντας στην artpress-παραμεθόριες ματιές στον πολιτισμό.

Το βιβλίο

Η Ειρήνη, επιτυχηµένη δικηγόρος, ύστερα από ένα burn out βυθίζεται σε αδράνεια, ενώ η ζωή γύρω της κυλάει γεµάτη δράση. Μόνη της παρηγοριά τα όνειρα κάθε νύχτας που περνάει. Από την ακινησία θα τη βγάλει η ανησυχία για την Έλλη, την αγαπηµένη φίλη των παιδικών της χρόνων, η οποία κινδυνεύει να ξεχάσει όσα θυµάται. Οι δυο γυναίκες ξεκινούν για µια ιαµατική εκδροµή, ένα θαλασσινό ταξίδι στην καρδιά του καλοκαιριού. Όµως, κάτι απειλητικό αιωρείται πάνω από τη µισοζαλισµένη ξενοιασιά της εποχής, και θα οδηγηθούν σιγά σιγά σε µια περιπέτεια στα νησιά του Αιγαίου, σε µια εσωτερική εξερεύνηση που θα εξελιχτεί σε θρίλερ.

αρχείο λήψης (2)

Η Κάτια Δημοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι δηµοσιογράφος και έχει εργαστεί ως αρθρογράφος περιοδικών, ραδιοφωνική παραγωγός και σύµβουλος επικοινωνίας. Έχει διατελέσει διευθύντρια των περιοδικών Diva, Status, Harper’s Bazaar, Marie Claire, 4essera

Be the first to comment!
 
Leave a reply »