Βιβλίο
938 views 0 comments

«Ο Αναγνώστης ως Μάρτυρας της προσωπικής του Ιστορίας», ένα εγχειρίδιο για την τέχνη της ζωής

by on Δεκέμβριος 8, 2015
Details
 
Editor Rating
Total Score

Hover To Rate
User Rating
User Score

You have rated this

 

Επιμέλεια ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

«Το να γίνουμε ευτυχισμένοι ή δυστυχισμένοι απαιτεί το ίδιο ποσό ενέργειας. Αυτό που αλλάζει είναι η κατεύθυνση. Ο κόσμος είναι κατ’ αρχήν ενέργεια και μετά αντικείμενο και μόνο άμα τον δούμε ως τέτοιο θα καταφέρουμε να πάρουμε μέρος στις αέναες μεταμορφώσεις του, ρέοντας μαζί του και αλλάζοντας, ενώ συγχρόνως μένουμε πάντα εμείς οι ίδιοι, γιατί βεβαίως εμείς οι ίδιοι είμαστε εκείνοι που πραγματώνουμε αυτές τις αλλαγές.» επισημαίνεται στο οπισθόφυλλο του βιβλίου «Ο Αναγνώστης ως Μάρτυρας της προσωπικής του Ιστορίας» του Χρήστου Βουδούρη, ιδρυτή του εργαστηρίου Κλινική Φιλοσοφία-Ενεργειακές Θεραπείες και το οποίο μπορεί να χρησιμεύσει ως ένα εγχειρίδιο για την τέχνη της ζωής, την αυτογνωσία και την αυτοπραγμάτωση του ατόμου.

«Το βιβλίο θέλει να σπρώξει τον αναγνώστη προς το καμαράκι του εαυτού του, και μέσα εκεί, με ειλικρινή ενδοσκόπηση και αναπνέοντας συνειδητά τις εικόνες των εμπειριών της ζωής του να καταφέρει όταν τελειώσει να βγει με λάφυρο την κατανόηση που είναι απαραίτητη για την εναρμόνιση του ίδιου στη σχέση του με τον κόσμο που είναι πάντα ο έτερος συνδιαλεγόμενος, προς όφελος φυσικά και των δύο: του ίδιου αλλά και του κόσμου του.

Ο τίτλος αλλά και ο ήρωας του βιβλίου αφορά στον ίδιο τον αναγνώστη ως μάρτυρα της δικιάς του ζωής, και ο οποίος καλείται ο ίδιος με την εφαρμογή των ίδιων τεχνικών αυτογνωσίας και αυτοέλεγχου που διδάσκονται μέσα σ’ αυτό, την ανακεφαλαίωση, τον έλεγχο της συνείδησης, την μαρτυρία, τον έλεγχο της συμπεριφοράς, διαλογισμό, γραφή, ανάγνωση, διαλογισμό περί του θανάτου, το ακούειν με προσοχή, τη σιωπή, να φτάσει στην ίδια γνώση και στα ίδια ή ακόμα πιο βαθειά συμπεράσματα.» αναφέρεται.

Το βιβλίο, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΜΗ ΠΡΑΞΙΣ και παρουσιάζεται την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015, στις 18.30, στο café «Οκτώ» στην Κομοτηνή, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να το βρουν σε επιλεγμένα Βιβλιοπωλεία ή να το παραγγείλουν απ ευθείας στον συγγραφέα, στη σελίδα klinikifilosofia.com/επικοινωνία. Οι λάτρεις των ebooks μπορούν να το κατεβάσουν ολόκληρο από την ιστοσελίδα της COSMOTEeBOOKS.GR  γράφοντας στο πλαίσιο της αναζήτησης το όνομα  του συγγραφέα (ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ) ή τον τίτλο του βιβλίου.

Ο συγγραφέας

βουδουρης 2

Ο Χρήστος Βουδούρης σπούδασε Φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο του Τύμπινγκεν της Γερμανίας και αποφοίτησε απ το πανεπιστήμιο της Βιέννης στην Αυστρία. Το Θέμα της πρώτης πτυχιακής του εργασίας ήταν-΄΄Die Handlung als die Art zur Gotteserkennung΄΄, (Η Πράξις ως ο Τρόπος για να γνωρίσει κανείς το Θεό), πάνω στο έργο του Αγίου Αυγουστίνου «Confessiones» (Εξομολογήσεις), και της δεύτερης, „Das menschliche Elend und die Befreiung der Wahrnehmung, (Η ανθρώπινη Αθλιότητα και η απελευθέρωση της Συνείδησης), πάνω σε ένα Ταλμούδ με θέμα το έθιμο του πρόσφορου και του Άρτου στην εβραική θρησκευτική παράδοση. Κατόπιν επέστρεψε στο Τύμπινγκεν, όπου έκανε το Μεταπτυχιακό του (Master) κοντά στον Καθηγητή Wolfgang M. Schröder. To θέμα του μεταπτυχιακού του ήταν, «Die Verwandlung des Subjekts bei Foucault und Castaneda» , (Η μεταμόρφωση του υποκειμένου στον Φουκώ και στον Καστανέντα), που βασίστηκε, πάνω στο βιβλίο του Γάλλου Φιλοσόφου Μισέλ Φουκώ, ΄΄Η ερμηνευτική του υποκειμένου΄΄, στο οποίο ο Φουκώ διαβάζει αρχαίους φιλοσόφους, όπως ο Πλάτων, ο Πυθαγόρας, Επίκουρος, ο Επίκτητος, τον Πλούταρχο και άλλους Στωικούς, τους Σκεπτικιστές, καθώς και τους Ρωμαίους, Σενέκα, τον Μάρκο Αυρήλιο αλλά και Χριστιανούς Θεωρητικούς.

O Χρήστος Βουδούρης είναι ιδρυτής του εργαστηρίου: Κλινική Φιλοσοφία-Ενεργειακές Θεραπείες όπου διδάσκει ειδικές Τεχνικές και Πρακτικές, οι οποίες είναι έτσι δομημένες, ώστε εφαρμόζοντάς τες να επιφέρουν στο Άτομο ριζικές αλλαγές στην εσωτερική δομή του Είναι του, στην Συμπεριφορά του και στον τρόπο που δρα. Ο Χρήστος Βουδούρης συνεχίζει τις σπουδές του με το Διδακτορικό του, πάνω στα ίδια θέματα της Μεταστροφής του Υποκειμένου. Επίσης κάνει διαλέξεις και εμφανίζεται σε ραδιοφωνικές εκπομπές, καθώς και ξαναερμηνεύει συγγράφοντας έργα αρχαίων (Αριστοτέλη- Πλάτωνα- Παρμενίδη- Ηράκλειτο) και συγχρόνων Φιλοσόφων (Heidegger, Φουκώ, Κάντ, Χέγκελ, κλπ.) μέσα από μια άλλη Ματιά που οδηγεί σε μια εντελώς διαφορετική Αντίληψη ικανή να αλλάξει τόσο τον άνθρωπο αλλά και τη Ζωή του και τον κόσμο του.

INFO

ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Βιβλίο: «Ο Αναγνώστης ως Μάρτυρας της Προσωπικής του Ιστορίας»,

Συγγραφέας: Χρήστος Βουδούρης

πότε: Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015 & ώρα 18:30

που: café «Οκτώ», Κομοτηνή

Το βιβλίο παρουσιάζει μαζί με τον συγγραφέα ο Δημήτρης Βλάχος, Σχολικός Σύμβουλος Φιλολόγων Ροδόπης. Προλογίζει η Κατερίνα Σχοινά, Φιλόλογος. Επιλεγμένα αποσπάσματα διαβάζει η Μαρία Αλεξίου, φιλόλογος Μειονοτικού Γυμνασίου-Λυκείου Κομοτηνής.

Θα ακολουθήσει συζήτηση. «Η φιλοσοφία ως προσωπική μαρτυρία»

Be the first to comment!
 
Leave a reply »