Βιβλίο
1255 views 0 comments

«Ο φυσητής των ονείρων»: Ένα ονειρικό παραμύθι για τη φιλία και τη διαφορετικότητα

by on Απρίλιος 3, 2017
Details
 
Editor Rating
Total Score

Hover To Rate
User Rating
User Score

You have rated this

 

 

Επιμέλεια: Βασίλης Κάργας

Μια μαγική, ποιητική  ιστορία γεμάτη ευαισθησία  για τη φιλία, τη διαφορετικότητα, τα όνειρα που αρνούμαστε να εγκαταλείψουμε, για το ξεπέρασμα του ίδιου μας του εαυτού , αποτυπώνεται  στις σελίδες του παιδικού βιβλίου,  «Ο φυσητής των ονείρων», που κυκλοφορεί  από τις εκδόσεις Α. Α. Λιβάνη.

Την ιστορία έχει γράψει ο πολυβραβευμένος Γάλλος συγγραφέας παιδικών βιβλίων,  σκηνοθέτης και σεναριογράφος, Bernard Villiot και η μαγευτική εικονογράφηση είναι του επίσης Γάλλου  Thibault Prugne.

Το κείμενο και οι εικόνες του θα σας γοητεύσουν και  θα φωτίζουν  τις νύχτες των παιδιών και τις δικές σας.

img21

Η ιστορία

Βόρεια της Βενετίας, περικυκλωμένο από μια λίμνη, απλώνεται  το νησί Μουράνο, που είναι διάσηµο σε όλο τον κόσµο για τους µάστορες της τέχνης του φυσητού γυαλιού. Ο Ζορζί  Μπαλαρί ονειρευόταν ότι κάποτε θα γινόταν κι αυτός   μεγάλος φυσητής. Όμως τη μέρα που έγινε δεκαπέντε χρονών, το όνειρό του διαλύθηκε ξαφνικά, όταν ένα κομμάτι γυαλί τον τραυμάτισε στο πόδι και άρχισε να κουτσαίνει. Κανένας μάστορας δε δέχτηκε να του προσφέρει δουλειά και σαν να μη έφτανε αυτό, όλοι τους τον κορόιδευαν επειδή κούτσαινε. Ο Ζορζί όμως ποτέ δεν ξέχασε το όνειρό του. Με τη δύναμη της επιμονής του  και με αποφασιστικότητα, κατάφερε να ξεπεράσει την κατάστασή του και  να γίνει ένας κατασκευαστής  ονείρων.  Με το φυσοκάλαμό του είχε την ικανότητα να δημιουργεί μπάλες ονείρου για τα παιδιά, όνειρα χρωματιστά σύμφωνα με τις ευχές τους, που οι άνεμοι τα σκόρπιζαν κάθε νύχτα στα δωμάτια τους.

murano-toile1

«Γι’ αυτό, να ξέρετε, μόλις πέσει η νύχτα,

Εκεί κοντά στη Βενετία, πάντα κάποιος φτιάχνει όνειρα.

Και για να τα κάνεις να φτάσουν σε εσένα,

αρκεί να τον σκέφτεσαι

με όλη τη δύναμη της ψυχής σου…»

 

 

 

 

Be the first to comment!
 
Leave a reply »