Βιβλίο
874 views 0 comments

«Ο χορός των ψευδαισθήσεων» στην Ελλάδα της κρίσης

by on Μάρτιος 30, 2015
Details
 
Editor Rating
Total Score

Hover To Rate
User Rating
User Score

You have rated this

 

Ένα μυθιστόρημα γεμάτο νοσταλγία για τα χρόνια που ζήσαμε και αισιοδοξία για εκείνα που θα έρθουν, είναι το νέο βιβλίο του πολυδιαβασμένου συγγραφέα Δημήτρη Στεφανάκη «Ο χορός των ψευδαισθήσεων», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Ψυχογιός» στις 2 Απριλίου.

Μια παρέα φοιτητών στη δεκαετία του ’90 χορεύουν τσα τσα τσα και ρούμπα και ονειρεύονται ένα λαμπρό μέλλον στην Ελλάδα των ψευδαισθήσεων. Στη νέα χιλιετία θα ζήσουν τον ίλιγγο της επιτυχίας αλλά και το δράμα της απρόσμενης πτώσης.

Το νέο μυθιστόρημα του Δημήτρη Στεφανάκη ξεκινά με μια αυτοκτονία που θα σημαδέψει τη ζωή των ηρώων.

8 Νοεμβρίου 2011. Ο Αλέξανδρος Σάντσας ή Αλεκίνος δίνει τέλος στη ζωή του διχάζοντας μια ολόκληρη χώρα που βρίσκεται ήδη σε κρίση. Ο αφηγητής Μάνος Πιερίδης, μέλος μιας παρέας στην οποία ανήκε ο αυτόχειρας, αναθυμάται στιγμές από την κοινή τους ζωή στη δεκαετία του ενενήντα. Η μνήμη του ψηλαφεί τα  χαμένα τοπία της νιότης και κυρίως τον ανεκπλήρωτο έρωτά του για την Έλια, τη νεαρή δασκάλα χορού, την πολυκύμαντη φιλία του με τον Σέργιο.

Μέσα από μικρά και μεγάλα επεισόδια που οδηγούν στο σήμερα αναδεικνύεται το ψηφιδωτό χαρακτήρων ενός λαού που χόρεψε στον ρυθμό των ψευδαισθήσεων προτού βυθιστεί σε μια απρόσμενη περιπέτεια.

Ένα μυθιστόρημα για τη δοκιμασία της ζωής και του έρωτα με φόντο την πολύκροτη κρίση.

στεφ

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΕΦΑΝΑΚΗΣ γεννήθηκε το 1961. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Έχει μεταφράσει έργα των Σολ Μπέλοου, Ε. Μ. Φόρστερ, Γιόζεφ Μπρόντσκι, Προσπέρ Μεριμέ κ.ά. Το βιβλίο του ΜΕΡΕΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ, εκδόθηκε πρόσφατα στα γαλλικά σημειώνοντας τόσο μεγάλη επιτυχία, ώστε τιμήθηκε με το Prix Mediterranée Étranger. Κυκλοφορεί επίσης στα ισπανικά και τα αραβικά. Ο Δημήτρης Στεφανάκης τιμήθηκε με το Διεθνές Βραβείο Καβάφη 2011 και ήταν υποψήφιος για το Prix du Livre Européen 2011. Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορούν επίσης τα μυθιστορήματά του ΦΙΛΜ ΝΟΥΑΡ, το οποίο πρόσφατα μεταφράστηκε στα γαλλικά, ΑΡΙΑ. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ, και ΣΥΛΛΑΒΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ.

 

 

Be the first to comment!
 
Leave a reply »