Βιβλίο
1249 views 0 comments

«Ο Ύπατος της Σμύρνης» παρουσιάζεται στην Αθήνα

by on Ιανουάριος 8, 2014
 

Το πρώτο βιβλίο της Αλεξανδρουπολίτισσας δημοσιογράφου και συγγραφέως Σωτηρίας Μαραγκοζάκη, «Ο Ύπατος της Σμύρνης», καρπός πολύχρονης κι επίπονης έρευνας, παρουσιάζεται στην Αθήνα από τις εκδόσεις Κέδρος και το Jazz Point τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου στις 7μ.μ.

Για το βιβλίο, που έχει κάνει ήδη τέσσερις  εκδόσεις, θα μιλήσουν ο Καβαλιώτης συγγραφέας Θεόδωρος Γρηγοριάδης και η δημοσιογράφος και συγγραφέας από το Διδυμότειχο Αγγελική Κώττη

Η Σωτηρία Μαραγκοζάκη καταπιάνεται στο βιβλίο της με μια  αμφιλεγόμενη προσωπικότητα, με διιστάμενες απόψεις γύρω από το πρόσωπό του, τον Αριστείδη Στεργιάδη. Με μια  συναρπαστική, ρέουσα αφήγηση, η συγγραφέας φέρνει πάλι στην επικαιρότητα το θέμα της αινιγματικότερης ίσως προσωπικότητας της νεότερης ελληνικής ιστορίας και μέσα από τις σελίδες ενός πολυφωνικού, ιστορικού μυθιστορήματος  αποτυπώνει  με έναν διαφορετικό τρόπο τη Σμύρνη κατά την περίοδο της ελληνικής κατοχής και διοίκησης και  δίνει  πληροφορίες, κάποιες μάλιστα άγνωστες στο ευρύ κοινό, γύρω από τα πρόσωπα και τα γεγονότα μιας πολυτάραχης εποχής.

 Βιογραφικό:

558764_10200108675338619_1719605662_n[1]

Η Σωτηρία Μαραγκοζάκη γεννήθηκε το 1964 και μεγάλωσε στα Λουτρά Αλεξανδρούπολης. Σπούδασε διοίκηση και οικονομία. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος στην ΕΡΑ, σε εφημερίδες, περιοδικά και στην τοπική αυτοδιοίκηση. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ. Βραβεύτηκε για διηγήματά της και τη συμβολή της στην προώθηση της ανάγνωσης σε άτομα με αναπηρία. Έχει μια κόρη, τη Χριστίνα Μπαχαράκη.

Info:

Που:  Καφέ Jazz Point, Ακαδημίας 18 (εντός στοάς), Σύνταγμα

Τηλ.210 3235911

Πότε: Δευτέρα 13 Ιανουαρίου στις 7μ.μ.

 

 

 

Be the first to comment!
 
Leave a reply »