Βιβλίο
989 views 0 comments

Ταξίδι στην «άγνωστη» πλευρά της βουλγαρικής ποίησης από το +βιβλία Καφετζή

by on Ιανουάριος 15, 2015
Details
 
Editor Rating
Total Score

Hover To Rate
User Rating
User Score

You have rated this

 

Μια σειρά εκδηλώσεων με τίτλο «Η άγνωστη πλευρά των γειτόνων μας» ξεκίνησε στο +βιβλία Καφετζή με στόχο να γνωρίσουμε καλύτερα τους Βαλκάνιους γείτονές μας. Ειδικοί προσκεκλημένοι μας ταξιδεύουν στην άγνωστη πλευρά της πεζογραφίας, της ποίησης, της γλώσσας, της μουσικής και των γεύσεών τους.

Πρώτος σταθμός η Βουλγαρία. Μετά τη βουλγαρική πεζογραφία, σειρά έχει η βουλγαρική ποίηση την οποία θα  παρουσιάσουν η Χριστίνα Μάρκου, Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού των Παρευξείνιων Χωρών του ΔΠΘ και ο γνωστός συγγραφέας Χρήστος Χαρτοματσίδης, στον χώρο του βιβλιοπωλείου (Εμπορίου 41, Αλεξανδρούπολη) την Παρασκευή 16 Ιανουαρίου στις 8.30 το βράδυ.

Βιογραφικό:

Ο Χρήστος Χαρτοματσίδης γεννήθηκε το 1954. Σπούδασε ιατρική και σήμερα εργάζεται ως διευθυντής Μικροβιολογίας στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής. Το 2003, το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής παρουσίασε δύο μονόπρακτά του («Το ασανσέρ» και «Η έξοδος μετά τις 6 μ.μ. απαγορεύεται») με τον ενιαίο τίτλο Σκούρο μαύρο σχεδόν λευκό, σε σκηνοθεσία Ηλία Φραγκάκη. Το 2008, το Κρατικό Θέατρο της πόλης Σιλίστρα της Βουλγαρίας παρουσίασε το θεατρικό έργο του Οι εφιάλτες του δήμιου Σανσόν, σε σκηνοθεσία Στέφαν Στάιτσεβ. Έχει δημοσιεύσει διηγήματα και μεταφράσεις στα λογοτεχνικά περιοδικά Νέα Πορεία, Η Λέξη, Το Δέντρο, Ιστός και Μανδραγόρας, ενώ από το 2009 είναι μόνιμος συνεργάτης του περιοδικού Μανδραγόρας. Έχει εκδώσει τις ποιητικές συλλογές: O ξένος (1986), H νύχτα των εμβρύων (1989), τα διηγήματα: Tο παλιό κτίριο (1991), Φωτο-Veritas (2003), και τα μυθιστορήματα: Κιθαρίστας σε ταβέρνα (1996), Oι περιπέτειες του Μπρέγκα (2001), Μια εταίρα θυμάται (2009), «Είναι κάπου αλλού η γιορτή» (2011)

Be the first to comment!
 
Leave a reply »