Βιβλίο
754 views 0 comments

Ταξιδεύοντας στη Μεσόγειο με τον Όμηρο… Ένα συναρπαστικό οδοιπορικό με οδηγό τον John Freely

by on Απρίλιος 23, 2017
Details
 
Editor Rating
Total Score

Hover To Rate
User Rating
User Score

You have rated this

 

Ακολουθήστε τα βήµατα του Οδυσσέα σε ένα µοναδικό ταξίδι στη Μεσόγειο µε οδηγό τον John Freely, έναν από τους σηµαντικότερους σύγχρονους συγγραφείς περιηγητικών βιβλίων, μέσα από τις σελίδες του βιβλίου του «Ταξιδεύοντας στη Μεσόγειο με τον Όμηρο», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Από τα παράλια της Μικράς Ασίας ως τη Σικελία, διαµέσου της Κρήτης, της Κέρκυρας, της Ιθάκης και όχι µόνο, οι στίχοι της Ιλιάδας και της Οδύσσειας ζωντανεύουν σε ένα µοναδικό οδοιπορικό όπου ο µύθος ενώνεται µε την πραγµατικότητα.

Μέσα από τις αναλύσεις των µελετητών, τις έρευνες των αρχαιολόγων αλλά και την προσωπική µατιά του µαγεµένου περιηγητή που έχει επισκεφθεί ο ίδιος κάθε ιστορική τοποθεσία, ο συγγραφέας ζωντανεύει τον κόσµο του ποιητή: διερευνά πού µπορεί να βρίσκονται µυθικοί τόποι, όπως η Χώρα των Λωτοφάγων ή το νησί της Κίρκης, καθώς και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του µεσογειακού τοπίου που τόσο ενέπνευσαν τον Όµηρο. Με βαθιά γνώση και πάθος, o Freely καταδεικνύει πώς τα οµηρικά έπη συνεχίζουν να ζουν ανά τους αιώνες µέσα από τη λογοτεχνία, την τέχνη, τον µύθο και τους θρύλους.

Ο συγγραφέας μας δίνει μια νέα οπτική για το ομηρικό έργο συνδέοντάς το με συγκεκριμένους, απτούς τόπους του σημερινού κόσμου, ενώ παράλληλα υπενθυμίζει τη διαχρονικότητα και την παγκοσμιότητα της Ιλιάδας και της Οδύσσειας.

Βιογραφικό:

John_Freely_200_211_232_80

Ο John Freely γεννήθηκε το 1926 στη Νέα Υόρκη. Τον Οκτώβριο του 1945, σε ηλικία δεκαεννιά ετών, πέρασε από το νοτιότερο άκρο της Κρήτης επιστρέφοντας στην πατρίδα του µετά τον πόλεµο στην Κίνα, ακριβώς όπως έκανε και ο Οδυσσέας στο ταξίδι της επιστροφής του από τον Τρωικό πόλεµο. Είχε από τότε µαγευτεί από τον Όµηρο και τους τόπους των οµηρικών επών. Το 1960 τελείωσε το διδακτορικό του στη φυσική και στη συνέχεια έκανε µεταδιδακτορικές σπουδές στην Ιστορία των Επιστηµών στην Οξφόρδη. Είναι ένας από τους πιο αναγνωρισµένους συγγραφείς ταξιδιωτικών βιβλίων, ιστορικών και τουριστικών οδηγών για την Ελλάδα και την Τουρκία. Μεταξύ άλλων, έχει γράψει τα βιβλία: Τα παιδιά του Αχιλλέα, Οι Κυκλάδες, Κωνσταντινούπολη: Η ιστορία της αυτοκρατορικής Πόλης, Μικρά Ασία. Ζει και διδάσκει στην Κωνσταντινούπολη

Info:

John Freely

Ταξιδεύοντας στη Μεσόγειο με τον Όμηρο

μετάφραση: Τιτίνα Σπερελάκη

Εκδόσεις: Μεταίχμιο

Κυκλοφορεί στις 27 Απριλίου

Be the first to comment!
 
Leave a reply »