Βιβλίο
966 views 0 comments

Τα «Ημερολόγια xαρμολύπης» ταξιδεύουν στην Αλεξανδρούπολη

by on Νοέμβριος 20, 2014
 

Το νέο βιβλίο του Εβρίτη συγγραφέα Κώστα Τριανταφυλλάκη «Ημερολόγια Χαρμολύπης»,που κυκλοφορεί από  τις Εκδόσεις Ιανός, παρουσιάζεται την Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014 στις 6:30 το απόγευμα στο Νομαρχείο της Αλεξανδρούπολης.
Τα «Ημερολόγια xαρμολύπης» αποτελούν μια σύνθεση με μυθογραφημένες ιστορίες από την εποχή της αθωότητας, στον καιρό της κρίσης. Ιστορίες που διατρέχουν την Ελλάδα του ’60, τη Μεταπολίτευση, την «Αλλαγή», την «Ελλάδα του ευρώ» και την «Ελλάδα των Μνημονίων». Ένα ταξίδι που αρχίζει απ’ το Σιδηροδρομικό Σταθμό Διδυμοτείχου και τελειώνει στα Αλτιπλάνος της Βολιβίας…
Ένας καθηγητής ανακαλύπτει τυχαία έναν κατάλογο με παλιούς του μαθητές. Ενώ βασανίζεται απ’ την κρίση, αποφασίζει να τους αναζητήσει, γνωρίζοντας ότι στα πρόσωπα των κάποτε εφήβων θα συναντήσει πλέον μεσήλικες με έντονα τα σημάδια του χρόνου χαραγμένα επάνω τους. Και τους ξεκαθαρίζει απ’ την αρχή πως δεν τους μάζεψε για να μελαγχολήσουν ομαδικά, αλλά για να χαρούν που έφτασαν ως εδώ. Για το ταξίδι. Γιατί αυτό και μόνο έχει πάντα αξία! Τους καλεί, λοιπόν, να γράψουν μια ιστορία από τη ζωή τους. Εκείνη τη μία και μοναδική που δε θα ξεχάσουν ποτέ, όσες ζωές κι αν ζήσουν. Γιατί είναι η δική τους ιστορία και τους χαρακτηρίζει. Να θυμηθούν από πού ξεκίνησαν, πού έφτασαν και πώς ήταν η διαδρομή του καθενός. Να κουβεντιάσουν και για τα σημερινά. Για τη δραχμή και το ευρώ. Κι αν έπρεπε να μπούμε στα Μνημόνια. Αν υπήρχαν άλλες επιλογές και λύσεις. Αν η κρίση ήταν σχεδιασμένη και ποιοι βγήκαν κερδισμένοι. Και ν’ απαντήσουν στο αγωνιώδες ερώτημα: Υπάρχει ελπίδα σωτηρίας ή θα μας καταπιεί η κρίση; Και η αναζήτηση κορυφώνεται με τη δραματική εξομολόγηση του πιο αγαπημένου ανάμεσα στους μαθητές, που εξελίχτηκε σ’ έναν απ’ τους πρωταγωνιστές της κρίσης και που ψάχνει την κάθαρση και τη λύτρωση ελπίζοντας στην αθανασία της ψυχής και στη μετενσάρκωση…
Για το βιβλίο και τον συγγραφέα θα μιλήσουν ο υφ. Εξωτερικών Κυριάκος Γεροντόπουλος, η φιλόλογος, συγγραφέας και κριτικός Άννα Δεληγιάννη Τσιουλπά και η εκδότης Σοφία Λαμπάκη.Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει η Καίτη Μακρή. Συντονίζει ο δημοσιογράφος Δημήτρης Κολιός.

Την εκδήλωση διοργανώνει το βιβλιοπωλείο Βαταμίδη.

Ο συγγραφέας

untitled

Ο Κώστας Τριανταφυλλάκης γεννήθηκε στο Ασημένιο Έβρου. Τελείωσε το Γυμνάσιο Διδυμοτείχου. Το 1975 ήρθε στην Αθήνα και σπούδασε στην Πάντειο. Το 1979 μετέβη στη Νέα Υόρκη για μεταπτυχιακές σπουδές στα οικονομικά και πολιτικές επιστήμες (Μaster) και Διεθνείς Σχέσεις (Διδακτορικό). Στην Ελλάδα επέστρεψε το 1990. Εργάζεται ως Σύμβουλος Επιχειρήσεων σε θέματα marketing και επικοινωνίας. Έργα του: «Αλλιώς τα είχαμε σχεδιάσει» (2012), «Ημερολόγια χαρμολύπης» (2014).

 

INFO

ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

«Ημερολόγια Χαρμολύπης» του Κώστα Τριανταφυλλάκη

Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014, 6:30μ.μ, Νομαρχείο Αλεξανδρούπολης

 

Be the first to comment!
 
Leave a reply »