Βιβλίο
1040 views 0 comments

«Το άλλο πρόσωπο της πόλης» στο Θέατρο Κυδωνία

by on Μάρτιος 9, 2014
 

Ελεύθερο βήμα στους κατοίκους της πόλης των Χανίων, διοργανώνοντας μια σειρά συναντήσεων με τίτλο ΤΟ ΑΛΛΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ,όπου θα παρουσιάζονται πρόσωπα που ζουν, εργάζονται και δημιουργούν στην πόλη των Χανίων προσφέρει η Εταιρεία Θεάτρου «Μνήμη» εγκαινιάζοντας έναν ακόμα ομόκεντρο κύκλο δραστηριοτήτων στο θέατρο Κυδωνία, χώρο γνωστό από τις θεατρικές του παραγωγές αλλά και από την λειτουργία της Κινηματογραφικής του Λέσχης .

Προσκεκλημένοι στη σειρά αυτή των συναντήσεων μπορεί να είναι άνθρωποι του πνεύματος όσο και απλοί πολίτες που θα ήθελαν να διηγηθούν το χρονικό της ζωή τους, μέσα από το πρίσμα του επαγγέλματός τους, και να φωτίσουν με το λόγο τους έστω και μια μικρή πτυχή στην εξελικτική πορεία της πόλης στο σημερινό της πρόσωπο.
Η αρχή γίνεται με την παρουσίαση του ποιητή και μεταφραστή Γιώργου Καρτάκη, την Κυριακή 9 Μαρτίου στις 8 το βράδυ. Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί η ποιητική του συλλογή «Τώρα που τα σύννεφα» (Εκδόσεις Γαβριηλίδης, Αθήνα 2013) από τη Στέλλα Αλιγιζάκη, φιλόλογο – ιστορικό, καθώς και ένα μικρό αφιέρωμα στη σύγχρονη γερμανόφωνη ποίηση με ποιήματα μεταφρασμένα από τον Γιώργο Καρτάκη. Επίσης ο Μιχάλης Βιρβιδάκης, σκηνοθέτης και ηθοποιός, διαβάζει ποιήματα και συζητά με τον ποιητή για την ποίηση, την τέχνη και τη ζωή στα Χανιά.

«Τώρα που τα σύννεφα»

συννεφα
Η ποιητική συλλογή χαρακτηρίστηκε πρόσφατα (Σωτήρης Παστάκας, εφημερίδα Ποντίκι) ως «μια από τις καλύτερες ποιητικές συλλογές που κυκλοφόρησαν το 2013» καθώς «καταφέρνει με μια απέριττη λεκτικοποίηση, έναν αυθεντικό λόγο και δυνατή συνειρμική εικονοποιία» να εκφράσει «μια ώριμη, σχεδόν θεραπευτική γραφή».

Ο ποιητής

Ο Γιώργος Καρτάκης γεννήθηκε το 1963 στα Χανιά. Σπούδασε, έζησε και δούλεψε για αρκετά χρόνια στη Γερμανία. Τώρα ζει στα Χανιά.

Έχει διακριθεί σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς και έχει δημοσιεύσει έργα του σε διάφορα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα, ενώ το εκτεταμένο μεταφραστικό του έργο από τη γερμανική γλώσσα – το οποίο διαρκώς εμπλουτίζεται- έχει παρουσιαστεί επανειλημμένα τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Γερμανία.

Παράλληλα ασχολείται με τα εικαστικά και έχει εκθέσει δύο φορέςστην Κολωνία της Ομοσπονδιακής Γερμανίας.

 

Η εκδήλωση θα γίνει στο θέατρο «Κυδωνία» την Κυριακή 9 Μαρτίου 2014, ώρα 8.00 μ.μ. και η ΕΙΣΟΔΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

Be the first to comment!
 
Leave a reply »