Βιβλίο
1063 views 0 comments

Το βιβλίο «Αγγίγματα-Feelings» της Μαρίας Τολούδη, παρουσιάζεται στην Κομοτηνή

by on Νοέμβριος 12, 2013
Details
 
Editor Rating
Total Score

Hover To Rate
User Rating
User Score

You have rated this

 

Ιστορίες, που αγγίζουν κρυφούς τόπους της ανθρώπινης ψυχής, αφηγείται στο πρώτο της βιβλίο η Αλεξανδρουπολίτισσα συγγραφέας Μαρία Τολούδη, «Αγγίγματα-Feelings»,  με δίγλωσσα-στα ελληνικά και αγγλικά-διηγήματα,  που παρουσιάζεται στην Κομοτηνή, (αίθουσα βιβλιοπωλείου Δημόκριτος) την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου και ώρα 7 το απόγευμα. Η εκδήλωση διοργανώνεται από την εφημερίδα Παρατηρητής της Θράκης, το Ράδιο-Παρατηρητής, το  βιβλιοπωλείο Δημόκριτος και την Κοινότητα Νέων Κομοτηνής. Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο φιλόλογος Γρηγόρης-Δημήτρης Κολώνης και η συγγραφέας. Αποσπάσματα θα διαβάσουν τα μέλη του Λογοτεχνικού Τμήματος της Κοινότητας Νέων Εύη Κλείτσικα, Βασίλης Ανθυμιάδης και Ευδοξία Παπαγιάννη.

Παραμεθόριες ιστορίες

Δεκατέσσερις ιστορίες – χρονογραφήματα που αφορούν τον μικρόκοσμο της  συγγραφέως, κάπου στη Βόρεια Ελλάδα, στα σύνορα τριών χωρών, με ένα ποτάμι πλούσιο, ορμητικό, καταλυτικό, φυσικό σύνορο λαών, περιλαμβάνονται στο βιβλίο. Πλάνα ζωής που καθημερινά ατονούν, ήθη και έθιμα που χάνονται, αξίες στον πίνακα των απολεσθέντων, η γυναίκα και ο έρωτας όπως υπάρχουν στις μακρινές επαρχίες, είναι κάποια από τα θέματα του βιβλίου. (Εκδόσεις Kriton BVBA,διατίθεται στην Amazon)

940822_10201321147896724_470385589_n

«Πρόκειται για κάποιες από τις ιστορίες, χρονογραφήματα που έχω γράψει τα τελευταία χρόνια στο «Περιωδικό» της πόλης και την «Εξώπολη», περιοδικά της Καβάλας και του Έβρου αντίστοιχα. Πηγή έμπνευσής τους υπήρξαν η ζωή, οι άνθρωποι, οι σχέσεις τους, οι αξίες και προτεραιότητές τους εδώ στον τόπο μου, όπως τα βίωσα, τα είδα ή ό,τι μου επέτρεψαν να δω και να νιώσω.» λέει η συγγραφέας του βιβλίου.

 

 

 

Be the first to comment!
 
Leave a reply »