Βιβλίο
1940 views 0 comments

Χριστίνα Μπαλτζή: «Για να μιλήσεις για τον έρωτα πρέπει να τον έχεις ζήσει με πάθος»- Το άκρως ερωτικό βιβλίο της «Σκλάβος στα πόδια μου» κυκλοφορεί του Αγίου Βαλεντίνου

by on Φεβρουάριος 13, 2014
 

Στον ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΡΓΑ

Είναι η πρώτη ελληνίδα συγγραφέας που γράφει ερωτική λογοτεχνία.

Στο βιβλίο της «Σκλάβος στα πόδια μου», που  κυκλοφορεί του Αγίου Βαλεντίνου από τις εκδόσεις«Charlotte Bee Publications» σε παγκόσμια κυκλοφορία, η Αλεξανδρουπολίτισσα Χριστίνα Μπαλτζή  επιστρατεύοντας προσωπικές εμπειρίες και  περιγραφές άκρως ρεαλιστικές ξεπερνά σε τολμηρότητα τις  «Πενήντα αποχρώσεις του γκρι» της συγγραφέως E L James

«Γράφω για πράγματα που τα ζούμε καθημερινά εφόσον κάνουμε έρωτα. Μπορεί όμως σε μερικά σημεία να έχω ρίξει περισσότερο «πιπέρι» αφού εμένα μου αρέσουν οι πικάντικες γεύσεις.», λέει στην ArtPress η συγγραφέας, που ασχολείται ακόμη με το θέατρο και τον κινηματογράφο και  μάλιστα απέσπασε το βραβείο Α’ γυναικείου ρόλου στο Lucania Film Festival της Ιταλίας, για την ερμηνεία της στην ταινία «Zodiac» της Κομοτηναίας σκηνοθέτιδος Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη.

Πως θα χαρακτηρίζατε το νέο σας βιβλίο;

Θα  το χαρακτήριζα ως το μαργαριτάρι μου, βγαλμένο από το βυθό των εμπειριών μου. Είναι ένα βιβλίο κοσμοπολίτικο , άκρως ερωτικό και ρομαντικό που σε κάνει να ξεφεύγεις από την καθημερινότητα και να ονειρεύεσαι όσα δεν έζησες ή θα ήθελες να ζήσεις. Πιστεύω πως αρκεί να διαβάσει κάποιος τις πρώτες του αράδες για να μην μπορεί να το αφήσει από τα χέρια του.

Ποια είναι η υπόθεση του;

Η Λάουρα, που είναι η ηρωίδα μου, διατηρεί ένα πρακτορείο μοντέλων στο Μιλάνο. Όταν ένα βράδυ φεύγει από τη δουλειά της πέφτει πάνω σε έναν άστεγο που κοιμάται στην είσοδο ενός παρακείμενου κτηρίου πάνω σε ένα χαρτόνι. Ο άντρας αυτός  είναι η προσωποποίηση του έρωτα. Ακόμη και στην κατάσταση αυτή εκπέμπει κάτι που τραβά την προσοχή της. Καθώς εκείνη συνεχίζει τη βραδιά της διασκεδάζοντας με τη φίλη της Μπέλα στέλνει τον γραμματέα της για να τον περιθάλψει. Γρήγορα θα ανακαλύψει πως είναι ένας ζάμπλουτος επιχειρηματίας που έχει χάσει τη μνήμη του, πως είναι ερωτευμένη μαζί του και πως πρέπει να παλέψει με το παρελθόν του που έχει σβηστεί από τη μνήμη του.  Μόνο που  στο παρελθόν του υπάρχει και η Ντακότα Ντίλαν.

Η ιστορία βασίζεται  σε προσωπικές σας εμπειρίες;

Όπως σε όλα μου τα βιβλία έτσι και σε αυτό τα βιώματα μου λειτουργούν σαν καταλύτης. Το «Σκλάβος στα πόδια μου» δεν θα μπορούσε να γραφτεί αν δεν επιστράτευα τις προσωπικές μου εμπειρίες αφού πιστεύω πως «για να μιλήσεις για τον έρωτα πρέπει να τον έχεις ζήσει με πάθος». Το Μιλάνο είναι μια πόλη που λατρεύω και έχω ζήσει υπέροχες στιγμές πριν από πολλά χρόνια. Οι στιγμές αυτές ήρθαν και με βρήκαν όταν ξεκίνησα να γράφω το βιβλίο αυτό.

1655946_543074755790231_127215506_n[1]

Περιγράφετε τολμηρές ερωτικές συναντήσεις που σοκάρουν;

Οι περιγραφές μου είναι άκρως ρεαλιστικές αλλά δεν νομίζω πως σοκάρουν γιατί είναι πράγματα που τα ζούμε καθημερινά εφόσον κάνουμε έρωτα. Αν κάποιος σοκαριστεί σημαίνει πως έχει αποποιηθεί τον έρωτα και την ανάγκη του ανθρώπου για την διαιώνιση του.  Μπορεί όμως σε μερικά σημεία να έχω ρίξει περισσότερο «πιπέρι» αφού εμένα μου αρέσουν οι πικάντικες γεύσεις.

Ποιο είναι πιο τολμηρό βιβλίο, οι «Πενήντα αποχρώσεις του γκρι» ή το δικό σας;

Νομίζω ότι τόλμησα και εγώ αυτό που τόλμησε και η Ελ Τζέιμς γράφοντας τις αποχρώσεις του γκρι. Έπρεπε να το κάνει και μια Ελληνίδα. Ο έρωτας δεν έχει σύνορα, γιατί λοιπόν εμείς να είμαστε υποκριτές και να τον ξορκίζουμε;  Εγώ προσωπικά δεν κρύφτηκα ποτέ πίσω από το δάχτυλο μου.

Tο βιβλίο σας απευθύνεται στις γυναίκες ή και στους άνδρες;

Σε όλους, μόνο που οι άντρες στην Ελλάδα δεν διαβάζουν όσο οι γυναίκες. Νομίζω πως θα αρέσει πολύ και στους άντρες όσο και στις γυναίκες.

Tο βιβλίο σας κυκλοφορεί ταυτόχρονα και στο εξωτερικό.  Φιλοδοξείτε να γίνει διεθνές μπεστ-σελερ;

Το ηλεκτρονικό κατάστημα του Charlottebeepublications.com απευθύνεται στην παγκόσμια αγορά για αυτό και δεν έχει την κατάληξη gr αλλά  com, και ναι φιλοδοξώ να έχει διεθνή απήχηση αφού οι μέχρι τώρα κριτικές του δίνουν αυτή τη δυνατότητα. Εξάλλου έχω κατακτήσει ακόμη μια φορά το κοινό πέρα από τα σύνορα της χώρας μου κερδίζοντας το βραβείο Α’ γυναικείου ρόλου στην ταινία «Zodiac» της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη στο Loucania Film Festival της Ιταλίας.

317692_2288561567149_558560254_n

Η ερωτική λογοτεχνία πιστεύετε ότι είναι η νέα μόδα στο χώρο του βιβλίου;

Το πιστεύω. Το βιβλίο πάντα κάλυπτε τις ανάγκες κάθε εποχής. Στην εποχή της εικονικής πραγματικότητας που ζούμε είναι η σειρά του έρωτα να κερδίσει τις εντυπώσεις μέσα από τις σελίδες κάθε βιβλίου που τον υμνεί.

Γιατί πληθαίνουν οι γυναίκες συγγραφείς που γράφουν ερωτικά βιβλία;

Γιατί υπάρχει τεράστια ζήτηση. Σύμφωνα με τα γκάλοπ που έχουν γίνει οι γυναίκες σήμερα θέλουν περισσότερο να διαβάζουν για τον έρωτα από το να τον ζουν στην πραγματικότητα. Ίσως γιατί μέσα από ένα βιβλίο προσδοκούν να ζήσουν το όνειρο τους όπως ακριβώς το έχουν φανταστεί, κάτι που γίνεται μόνο στα παραμύθια. Μην ξεχνάμε πως η γυναίκα σήμερα έχει μπει τόσο δυναμικά στον εργασιακό χώρο που δεν έχει το χρόνο που απαιτεί ο συναισθηματικός της κόσμος για να νοιώσει την πληρότητα που αναζητά, έτσι τον κύκλο έρχεται να συμπληρώσει το ανάλογο βιβλίο.

Που οφείλεται το γεγονός ότι τα ερωτικά βιβλία έχουν γίνει ιδιαιτέρως δημοφιλή;

Το διαδίκτυο έχει φέρει την πληροφόρηση και μοιραία και την απελευθέρωση. Κανείς πλέον δεν ντρέπεται να μιλά για κάτι τόσο φυσικό όπως είναι ο έρωτας, αφού είναι άμεσα συνδεδεμένος με τη ζωή μας. Η υποκρισία έχει κουράσει και την ξεφορτωθήκαμε.

Τι θέση έχει στη ζωή και στην τέχνη το ερωτικό στοιχείο;

Ο έρωτας όπως λέγεται είναι τυφλός. Η τέχνη είναι αυτή που του δίνει το φως για να δει και να δείξει και σε μας το μεγαλείο του. Ο άνθρωπος γεννήθηκε από τον έρωτα και για αυτό τον λάτρεψε  σαν θεό. Άσχετα αν για πολλούς είναι σαν το αυγό του Κολόμβου, και ο δρόμος προς αυτόν  γεμάτος με φανταστικούς περιορισμούς. Όταν εντάξουμε την τέχνη στην καθημερινότητα μας σίγουρα έχουμε κιόλας ξεπεράσει τα ταμπού και τις προκαταλήψεις, αγγίζοντας το πραγματικό νόημα της ζωής που δεν είναι άλλο από τον έρωτα και την υπέρτατη τέχνη του να αγαπάς.

Το βιβλίο

SKLAVOS opsi

 Τον προσπέρασε, γιατί δεν ήξερε πως ήταν ένας έκπτωτος άγγελος που εκείνο το βράδυ έπεσε ξαφνικά στο δρόμο της. Τίποτα δεν φανέρωνε πως ήταν ο άντρας που θα την έκανε να ξεχάσει το παρελθόν της, τους άντρες που είχε ερωτευτεί μέχρι τότε, τον τρόπο που έκανε έρωτα…
Ξαναγύρισε, γιατί κάτι την τράβηξε σαν μαγνήτης. Έφτανε μόνο μία φορά να κοιτάξει τα μάτια του. Τον πόθησε ξανά και ξανά. Τον Λάτρεψε. Τους βασάνιζε το παρελθόν του, που είχε χαθεί από τη μνήμη του. Αλλά και η Ντακότα Ντίλαν…Ποιός πραγματικά ήταν ο Μάσιμο; Ποιά θα κέρδιζε όταν η Ντακότα γύριζε πίσω;

(Διατίθεται στα βιβλιοπωλεία και σε ηλεκτρονική διάθεση από τις εκδόσεις Charlotte Bee Publications Τηλέφωνο παραγγελιών: 2310 229900)

Βιογραφικό

 1552886_10202695123316412_48366694_n

Η Χριστίνα Μπαλτζή γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη. Στα δεκατέσσερα της χρόνια έγραψε και εξέδωσε το πρώτο της βιβλίο, με τίτλο: «Ένα τσίρκο μια ζωή». Σπούδασε διοίκηση επιχειρήσεων και φοίτησε στη Δραματική σχολή του Βασίλη Διαμαντόπουλου. Από το 2008 συνεργάζεται με τις εκδόσεις Λιβάνη εκδίδοντας  τα βιβλία:  «Σολομόνικα»,  «Η αγάπη αρχίζει από …Α», «Και ο γιατρός έπλασε τη γυναίκα.». Όλα της τα βιβλία έγιναν Best Seller.

Τον Αύγουστο του 2012 απέσπασε το βραβείο Α’ γυναικείου ρόλου για την ταινία Ζodiac της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη στο Lucania Film Festival στην Ιταλία.

Σήμερα δηλώνει περιηγητής του κόσμου και των ψυχών και ιδρύοντας τις εκδόσεις Charlotte Bee γίνεται η πρώτη ελληνίδα συγγραφέας ερωτικής λογοτεχνίας σε παγκόσμια κυκλοφορία.

Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Info

 Παρουσίαση του βιβλίου «Σκλάβος στα πόδια μου»

Βιβλιοπωλείο   IANOS, Αριστοτέλους 7, Θεσσαλονίκη
Προλογίζει ο Βασίλης Χαριζάνης κριτικός βιβλίων-διαχειριστής της ομάδας στο F.B. «Είμαι κι εγώ βιβλιοφάγος».

Πέμπτη 27.02.2014 / Ώρα 19:00

 Απόσπασμα από το βιβλίο

Περπατούσα πάνω σε ένα κόκκινο χαλί που με οδηγούσε σε μια μεγάλη μακρόστενη σάλα, με ψηλά παράθυρα. Το κυρίαρχο στοιχείο ήταν το ξύλο, σε σκούρες αποχρώσεις, από το πάτωμα μέχρι και το ταβάνι. Ένα μεγάλο τζάκι έκαιγε στο βάθος και η μακρόστενη τραπεζαρία ήταν στρωμένη με άσπρο, κολλαρισμένο τραπεζομάντιλο, ενώ στα ασημένια κηροπήγια υπήρχαν κεριά αναμμένα που ζέσταιναν περισσότερο την ατμόσφαιρα. Το στιλ του σπιτιού ήταν κλασικό και μοντέρνο ταυτόχρονα. Με γλυπτά φτιαγμένα, άλλα από γυαλί και άλλα από μέταλλο. Κάπου διέκρινα έναν αντίγραφο σε μεγέθυνση με το «Χάρτη της κόλασης», ένα έργο του Σάντρο Μποτιτσέλι που πάντα μου άρεσε και χαιρόμουν ιδιαίτερα που το έβλεπα στο χώρο. Στάθηκα μπροστά στο έργο τέχνης και το περιεργαζόμουν, όταν ένοιωσα τα χείλη του Μάσιμο να με φιλούν τρυφερά στον ώμο. «Μελάνι με πένα, πάνω σε περγαμηνή, ζωγραφίστηκε μεταξύ 1480 και 1495, όταν ο Μποτιτσέλι διάβαζε την Θεία Κωμωδία του Δάντη», με ενημέρωσε. Αλλά δεν ήξερε πως κι εγώ ήμουν καλά διαβασμένη όταν πήρα τη σκυτάλη και συνέχισα την αξιολόγηση του έργου. « Το μοτίβο θυμίζει σκεύος που αποτελείται από αλλεπάλληλα δακτυλίδια που εικονίζουν τους εννέα κύκλους της κόλασης με τις υποδιαιρέσεις τους. Το πρωτότυπο βρίσκεται στη βιβλιοθήκη του Βατικανού». Τα μάτια του άστραψαν κοιτάζοντας με κυριολεκτικά γοητευμένος με τις γνώσεις μου. «Ξέρεις πολλά για τη φωτιά της κόλασης..», ρώτησε όταν τα χείλη του θέλησαν να βρουν τα δικά μου. Του ξέφυγα δαγκώνοντας του το κάτω χείλος για να μπορέσω να του απαντήσω. «Όπως όλοι οι κολασμένοι». «Θα καιγόσουν για χάρη μου μέσα σε αυτήν;» «Και στους εννέα κύκλους της». Τα χείλη του μου επιτέθηκαν ξανά και αυτή τη φορά έκλεισα τα μάτια και βρέθηκα κατευθείαν στην κόλαση του Δάντη.

Be the first to comment!
 
Leave a reply »