Βιβλίο
756 views 0 comments

35 χρόνια Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης: Το βιβλιόφιλο κοινό στηρίζει έναν ιστορικό θεσμό

by on Ιούνιος 2, 2016
Details
 
Editor Rating
Total Score

Hover To Rate
User Rating
User Score

You have rated this

 

Περισσότεροι από 30.000 τίτλοι βιβλίων από την ελληνική και ξένη βιβλιοπαραγωγή θα παρουσιάσουν 150 εκδοτικοί οίκοι όλης της χώρας στο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης, που  θα πραγματοποιηθεί  από 3 έως 19 Ιουνίου 2016  στην παραλία του  Λευκού Πύργου – Άγαλμα Μ. Αλεξάνδρου , για 35η  συνεχόμενη χρονιά.

Το Φεστιβάλ Βιβλίου, «η μεγαλύτερη συντροφιά του πολιτισμού στην πιο όμορφη παραλία του Λευκού Πύργου»,  διοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας  και το Κέντρο Πολιτισμού και Βιβλίου Νοτιοανατολικής Ευρώπης και  τελεί υπό την αιγίδα  του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας Θράκης),της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και  του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Πραγματοποιείται στο πλαίσιο του  «ΚΣΤ΄ Πνευματικός Μάιος», η Πολιτιστική Άνοιξη της Θεσσαλονίκης που είναι αφιερωμένος στον Ποιητή Γιώργο Βαφόπουλο ,20 χρόνια από το θάνατό του ενώ το Φεστιβάλ  είναι αφιερωμένο στο « 2016:Επετειακό Έτος  Αριστοτέλη /Αριστοτέλης 2400 Χρόνια ».

                                                         Δημοφιλής  εκδήλωση πολιτισμού

«Το Φεστιβάλ Βιβλίου, είναι η μαζικότερη και πιο δημοφιλής  εκδήλωση πολιτισμού στη Βόρεια Ελλάδα που γίνεται ανελλιπώς κάθε χρόνο. Εδραιώθηκε όλα αυτά τα χρόνια βάσει της αγάπης και της στήριξης του βιβλιόφιλου κοινού και των χιλιάδων επισκεπτών της παραλίας. Αυτή η σχέση είναι αναντικατάστατη εδώ και 35 χρόνια. Κάθε ηλικίας αναγνώστες έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν και βιβλιοπαρουσιάσεις,  να δουν και να συνομιλήσουν με τους δημιουργούς των βιβλίων,  εκδότες και συγγραφείς. Ας μη ξεχνάμε και τα διάφορα ανέκδοτα που κατά καιρούς έχουν ακουσθεί για τα «ιστορικά μπουρίνια της παραλίας που συνδέονται με το Φεστιβάλ Βιβλίου », τονίζει ο  Πρόεδρος του Συνδέσμου Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας Χαράλαμπος Μπαρμπουνάκης και προσθέτει:

«Για φέτος  πιστεύουμε ότι ο κόσμος θα έρθει και πάλι να ξεναγηθεί στα περίπτερα των εκθετών, να ενημερωθεί για τις νέες και παλαιότερες εκδόσεις να αγοράσει βιβλία της αρεσκείας του στηρίζοντας τον θεσμό. Ο θεσμός αυτός αποδεικνύει με την επιτυχία του κάθε χρόνο ότι το βιβλίο παραμένει αναντικατάστατος φίλος του ανθρώπου. Ένα ανοιχτό παράθυρο στον κόσμο, πηγή γνώσης και  ιδεών. Το βιβλίο είναι παντός καιρού…»

                                                                             Ανθηρός Πνευματικός Μάιος

foto babis barbounakis portrait

Για τον Πνευματικό Μάιο, την Πολιτιστική Άνοιξη της Θεσσαλονίκης,  που πραγματοποιεί κάθε χρόνο δεκάδες εκδηλώσεις καθώς και για τις άλλες δράσεις του Συνδέσμου Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας ο κ Μπαρμπουνάκης επισήμανε:

«Εκτός από το Φεστιβάλ Βιβλίου που είναι και ο κεντρικός θεσμός και συγκεντρώνει κάθε χρόνο πάνω από 500  χιλιάδες επισκέπτες  ο ΣΕΚΒΕ διοργανώνει παράλληλα και τον ΚΣΤ΄ Πνευματικό Μάιο που περιλαμβάνει πολλές εκδηλώσεις λόγου, θεάτρου, μουσικής,  χορού, εικαστικών και παρουσιάσεις βιβλίων. Έτσι και φέτος θα έχουμε εκδηλώσεις οι οποίες θα πραγματοποιούνται καθημερινά εντός του χώρου του Φεστιβάλ με συγγραφείς που θα έρθουν από όλη την Ελλάδα.»

Στη φετινή διοργάνωση συμμετέχουν ο Δήμος Θεσσαλονίκης ,η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Γραφείο για την Ελλάδα με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα καθώς επίσης και ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός με το Σώμα Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Θεσσαλονίκης.

Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα που συμμετέχουν κάθε χρόνο, θα παρουσιάζουν  και θα διανέμουν ενημερωτικό υλικό στο ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο τους.

festival3

Info:

Παραλία του  Λευκού Πύργου – Άγαλμα Μ. Αλεξάνδρου

3 έως 19 Ιουνίου 2016

Οι ώρες λειτουργίες  είναι κάθε ημέρα 18.30 -23.00 και τις Κυριακές και τα πρωινά 11.00- 13.30&18.30 -23.00

 

 

 

 

 

Be the first to comment!
 
Leave a reply »