Cinema
887 views 0 comments

«Bourbon με γάλα»: η νέα ταινία του Εβρίτη σκηνοθέτη Πάρη Πατσουρίδη στο Indiegogo

by on Νοέμβριος 17, 2016
Details
 
Editor Rating
Total Score

Hover To Rate
User Rating
User Score

You have rated this

 

Επιμέλεια: Βασίλης Κάργας

Μία νέα γυναίκα, η Ελένη (Μαρκέλλα Γιαννάτου), υποψιάζεται έντονα ότι ο φίλος της την απατά. Δεν είναι σίγουρη για το αν θέλει να μάθει περισσότερα, για το τι νιώθει ή τι θέλει. Αρχίζει να τρέχει και δε θα σταματήσει μέχρι να ζυγίσει το παρελθόν με το μέλλον, τη λογική με τα συναισθήματα, σταθερές με μεταβλητές και να πάρει μία απόφαση. Για τη σχέση της. Για τον εαυτό της.

Αυτή είναι η υπόθεση της νέας ταινίας του Εβρίτη σκηνοθέτη Πάρη Πατσουρίδη, «Bourbon με γάλα», που θέτει στην ηρωίδα του σειρά διλημμάτων στο πλαίσιο μιας ερωτικής σχέσης και αναρωτιέται πόσο έτοιμος μπορεί να είναι κάποιος σαν “φτάνει η μέρα που πρέπει το μεγάλο Ναι ή το μεγάλο Όχι” να πει.

Ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης συναντιέται ξανά με τη Μαρκέλλα Γιαννάτου (στο ρόλο της Ελένης) μετά την εξαιρετικά επιτυχημένη συνεργασία τους στην ταινία «Under Stress» (2010). Έξι χρόνια μετά και με στόχο τη βελτίωση του επιπέδου παραγωγής, επιλέγει τη συγχρηματοδότηση της νέας του ταινίας μέσω crowdfunding.

bourbon-%ce%bc%ce%b5-%ce%b3%ce%ac%ce%bb%ce%b1-still1

«Μεγαλώνοντας, μεγαλώνουν κι οι προσδοκίες σου. Μετά από δέκα και πλέον χρόνια ενασχόλησης στο χώρο των μικρού μήκους ταινιών, ήθελα να ανεβάσω τον πήχη στο επίπεδο της παραγωγής της δουλειάς μου. Νοιώθω τυχερός που έχω αναπτύξει σχέσεις εμπιστοσύνης με τους συνεργάτες μου στις προηγούμενες ταινίες και ήθελα στην επόμενη ταινία να το πάμε ένα βήμα παραπέρα. Να μπορούμε να κάνουμε τη δουλειά μας με επίκεντρο το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα χωρίς να χρειάζεται να λύνουμε τεχνικούς και παραγωγικούς γρίφους και να σκαρφιζόμαστε πατέντες για κάθε πλάνο που σχεδιάζουμε. Ειδικά στο Bourbon με Γάλα, που η αισθητική και η φόρμα έχει βαρύνουσα σημασία. Σε ένα ερωτικό δράμα πρέπει να μπορείς να διεγείρεις πρωτίστως το συναίσθημα κι όχι τόσο να απευθύνεσαι στη λογική», λέει ο Πάρης Πατσουρίδης μιλώντας στην artpress για τη νέα σκηνοθετική του απόπειρα.

Πρωτότυπη καμπάνια συγχρηματοδότησης
«Μετά από μακρόχρονες άκαρπες προσπάθειες εύρεσης χρηματοδότησης αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε μια καμπάνια συγχρηματοδότησης από το «μελλοντικό» κοινό μας (crowdfunding) για το μισό του προϋπολογισμού της ταινίας. Με την ιδέα του crowdunding είμαστε στην πραγματικότητα εξοικειωμένοι στην Ελλάδα (και ειδικά στην επαρχία). Είναι οποιαδήποτε συνεισφορά για την επίτευξη ενός στόχου από κάποιους, είτε συνδεόμαστε μαζί τους με κάποιο τρόπο είτε όχι, με κάποιο συμβολικό αντάλλαγμα. Είναι οι χοροί που διοργανώνουν οι πολιτιστικοί σύλλογοι. Είναι οι λαχειοφόρες αγορές για την ενίσχυση κάποιου αθλητικού σωματείου. Είναι τα ημερολόγια που πωλούνται για την πενθήμερη από μαθητές λυκείου. Είναι τα πάρτυ ενίσχυσης που γίνονται κατά καιρούς για οποιονδήποτε λόγο. Δεν έχει τόση σημασία το αντάλλαγμα όσο η πρόθεση για ενίσχυση και συμμετοχή! Ε, το 2010 κάτι, στην εποχή που το διαδίκτυο έγινε μέρος της ζωής μας, όλο αυτό μεταφράζεται σε crowdfunding μέσω μιας πλατφόρμας (το indiegogo στην περίπτωσή μας). Ο κόσμος μπορεί να ενημερωθεί για την ταινία και κατά κάποιο τρόπο να γίνει μέρος της. Η καμπάνια είναι περίπου στη μέση της και πέρα από την οικονομική ενίσχυση που λαμβάνουμε είναι εξίσου σημαντική η ψυχολογική υποστήριξη του κόσμου και η αποδοχή του εγχειρήματος μας. Ελπίζω η πόλη στην οποία μεγάλωσα, έζησα και συχνά επιστρέφω, να αγκαλιάσει την προσπάθεια μας και να μας ακολουθήσει στην εκπλήρωση του στόχου μας.», προσθέτει ο ίδιος.

bourbon_poster

Επισκεφτείτε την καμπάνια της ταινίας στο Indiegogo, μάθετε περισσότερες πληροφορίες για τις απαιτήσεις της παραγωγής, γνωρίστε τους συντελεστές και υποστηρίξτε τους  για να υλοποιήσουν  την ταινία με τους λιγότερους δυνατούς συμβιβασμούς.  Δεν απαιτείται η φυσική σας παρουσία κάπου, απλά ανοίξτε τη σελίδα μάθετε για την ταινία που ετοιμάζεται  και ενισχύστε την προσπάθεια  με όποιον τρόπο μπορείτε!

Η ομάδα παραγωγής σκαρφίστηκε πρωτότυπα perks (ανταποδοτικά οφέλη) που θα σας βάλουν στο κλίμα της ταινίας. Βρείτε ποιο perk σάς ταιριάζει για να αποκτήσετε πρόσβαση σε backstage υλικό, να δείτε την ταινία online ή σε ιδιωτική προβολή, και, αν κάνετε τα πρώτα σας κινηματογραφικά βήματα, να αναπτύξετε την ιδέα σας με τον σκηνοθέτη και να χρησιμοποιήσετε τον εξοπλισμό του.

«Γίνετε μέρος μιας νέας δημιουργίας, γίνετε ένα με εμάς!», μας απευθύνουν πρόσκληση οι δημιουργοί της ταινία

Βιογραφικό:

%cf%80-%cf%80%ce%b1%cf%84%cf%83%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%af%ce%b4%ce%b7%cf%82-2

Ο Πάρης Πατσουρίδης γεννήθηκε το 1982, στο Διδυμότειχο Έβρου. Μεγάλωσε στην Αλεξανδρούπολη. Το 2000 μετακόμισε  στη Θεσσαλονίκη για σπουδές στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, της Πολυτεχνικής Σχολής, του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου και το 2006 στο Εδιμβούργο, για μεταπτυχιακές σπουδές ειδίκευσης. Από το 2008, ζει  και εργάζεται ως μηχανικός στην Αθήνα.

Ασχολήθηκε  από νεαρή ηλικία με το θέατρο, συμμετέχοντας σε θεατρικές ομάδες ως ηθοποιός. Το 2002, συμμετείχε στην ίδρυση της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας “FACTA NON VERBA”, η οποία δραστηριοποιήθηκε κατά κύριο λόγο με το devised theatre, με αποκορύφωμα τη συνεργασία με τη διεθνή θεατρική ομάδα “The Living Theatre”, για την παράσταση Που είναι η έξοδος; (2003 ).

Ανέλαβε  την πρώτη του θεατρική σκηνοθεσία στην παράσταση Fragments (2004) καθώς επίσης και τη σκηνοθεσία και παραγωγή των video της παράστασης. Έκτοτε, ασχολήθηκε ενεργά με τις μικρού μήκους ταινίες ως σεναριογράφος σκηνοθέτης και παραγωγός. Σκηνοθέτησε την πρώτη του μικρού μήκους με τίτλο τέλος κι αρχή το 2005. Ένα χρόνο αργότερα σκηνοθέτησε τη δεύτερη μικρού μήκους ταινία του, με τίτλο Black Tie, η οποία προβλήθηκε σε πολλά φεστιβάλ τις Ελλάδας και του εξωτερικού και βραβεύτηκε ως η Καλύτερη Ελληνική Μικρού Μήκους στο 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Μικρού Μήκους της Πάτρας και στο Διεθνές Φεστιβάλ Μικρού Μήκους PlatformaVideo6 στην Αθήνα, καθώς επίσης απέσπασε το Βραβείο Καλύτερης Ηχητικής Μπάντας στο 2ο Crash Fest, στη Θεσσαλονίκη. Η ταινία συμμετείχε στο ψηφιακό τμήμα του φεστιβάλ Δράμας την πρώτη χρονιά δημιουργίας του (2007).

Η τρίτη του ταινία ονομάζεται PSYlence (2008) και γυρίστηκε στο Εδιμβούργο με διεθνές συνεργείο και ηθοποιούς. Συμμετείχε σε διάφορα φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους στην Ελλάδα.

Η επόμενη ταινία του, με τίτλο under stress (2011), προβλήθηκε για πρώτη φορά τον Ιούλιο του 2011. Η ταινία απέσπασε το 2ο Βραβείο Καλύτερης Ψηφιακής Ταινίας στο Φεστιβάλ Δράμας, το 1ο Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο διαδικτυακό φεστιβάλ altcineAction!2013, το 1ο Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Artfools Video Festival, στη Λάρισα, το βραβείο κοινού CUT Award στο 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου και η πρωταγωνίστρια Μαρκέλλα Γιαννάτου απέσπασε το Βραβείο Καλύτερης Ερμηνείας στο 1ο Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Μικρού Μήκους της Αθήνας.

Το 2012 εγγράφεται ως τακτικό μέλος στην Εταιρία Ελλήνων Σκηνοθετών.

Η τελευταία ταινία του με τίτλο Big Bad Sheep (2013) έκανε πρεμιέρα στο 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, Νύχτες Πρεμιέρας και συνεχίζει τη φεστιβαλική της πορεία.

Το 2014 σκηνοθέτησε  τo music video των Mockbirth με τίτλο Thrall και το 2016 τo music video των Γαβ με τίτλο Σπασ’ τα.

Αξίζει να σημειωθεί πως ανέλαβε την παραγωγή όλων των ταινιών που έχει σκηνοθετήσει, όπως επίσης έγραψε το σενάριο των ίδιων ταινιών εκτός από το Big Bad Sheep (2013) όπου το σενάριο έγραψε η ηθοποιός Σοφία Γεωργοβασίλη, σε δραματουργία του Νίκου Φλέσσα.

Info:

https://igg.me/at/bourbonwithmilk

fb: BourbonWithMilk                     t: @BourbonwithMilk

 

Be the first to comment!
 
Leave a reply »