Χορός
1131 views 0 comments

«Η Λίμνη των Κύκνων» από το Μπαλέτο της Αυστραλίας στον Λευκό Πύργο

by on Ιούνιος 18, 2014
 

Tην προβολή του έργου «Η Λίμνη των Κύκνων» από το Μπαλέτο της Αυστραλίας, σε πρωτότυπη χορογραφία του Αυστραλού χορογράφου παγκόσμιου κύρους Graeme Murphy διοργανώνει η Θεσσαλονίκη-Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014 σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Αυστραλίας στην Ελλάδα την Παρασκευή 20 Ιουνίου στις 20:00 στον Λευκό Πύργο, με  ευκαιρία του εορτασμού της 30ης επετείου της αδελφοποίησης της Θεσσαλονίκης και της Μελβούρνης

. Το εν λόγω έργο έχει δεχτεί διθυραμβικές κριτικές παγκοσμίως ως πολιτιστικό προϊόν υψηλής αισθητικής και πρωτοτυπίας.

Στην προβολή θα παραβρεθεί η Πρέσβης της Αυστραλίας κα. Τζένη Πολυξένη Μπλούμφιλντ, ο Δήμαρχος της Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης και η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014 κα. Μαρία Πασχαλίδου.

australian ballet1

«Η Αυστραλία έχει μία από τις πιο ποικιλόμορφες κοινωνίες στον κόσμο, με έναν από τους παλαιότερους πολιτισμούς και ανθρώπους από όλες τις γωνιές του πλανήτη, που διαμορφώνουν την ταυτότητα και το πολιτισμό μας. Ανάμεσά τους πολλοί Έλληνες. Η αδελφοποίηση της Μελβούρνης και της Θεσσαλονίκης, αναδεικνύει τις στενές σχέσεις των δύο πόλεων, που βασίζονται στη σημαντική παρουσία ελληνισμού στην Μελβούρνη, αλλά και στον έντονο πολιτιστικό χαρακτήρα των δύο μητροπόλεων. Οι Αυστραλοί καλλιτέχνες διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της πολιτιστικής μας ταυτότητας, αναδεικνύοντας τη δημιουργικότητα της χώρας μας και χαίρουν παγκόσμιας αναγνώρισης για την καινοτομία, το ταλέντο και το δυναμισμό τους. Παράδειγμα αποτελεί το Μπαλέτο της Αυστραλίας», επισημαίνει σε μήνυμά της, με αφορμή την εκδήλωση, η Πρέσβης της Αυστραλίας κα. Τζένη Πολυξένη Μπλούμφιλντ.

 

Be the first to comment!
 
Leave a reply »