Χορός
900 views 0 comments

Η «Λίμνη των Κύκνων» ταξιδεύει στη Θράκη

by on Ιούλιος 13, 2016
Details
 
Editor Rating
Total Score

Hover To Rate
User Rating
User Score

You have rated this

 

Το διασημότερο μπαλέτο όλων των εποχών, το αριστούργημα του παγκόσμιου κλασικού χορού,  Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι, η «Λίμνη των Κύκνων»,  του φημισμένου «Russian Ballet Theater», φιλοξενείται για λίγες παραστάσεις σε επιλεγμένες πόλεις της Ελλάδας.

Η Κομοτηνή και η Αλεξανδρούπολη, είναι από τις «προνομιούχες» πόλεις, που θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να απολαύσουν  το βραβευμένο και διάσημο «Russian Ballet Theater», μια από τις πιο αναγνωρίσιμες δυνάμεις του κλασικού χορού της Μόσχας.

                                                                 Διάσημη ιστορία αγάπης

Η Λίμνη των Κύκνων, η πιο συγκινητική ιστορία αγάπης του κλασικού χορού,  είναι το μπαλέτο, το οποίο διαχρονικά συναρπάζει και γοητεύει το κοινό (παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στις 4 Μαρτίου του 1877 στο θέατρο Μπολσόι και έκτοτε δεν έχει σταματήσει να συναρπάζει τον κόσμο). Την ίδια στιγμή αποτελεί την υπέρτατη πρόκληση στην καριέρα των χορευτών, αφού οι δεξιοτεχνικές ικανότητες και ο λυρισμός που απαιτούνται για την ολοκληρωμένη ερμηνεία του, είναι σχεδόν πάνω από τα ανθρώπινα όρια.  Παράλληλα, πρόκειται για ένα αυτόνομο μουσικό έργο μεγάλων ερμηνευτικών απαιτήσεων, με αγαπημένες μελωδίες που αιχμαλωτίζουν και σαγηνεύουν τις αισθήσεις. Το κορυφαίο «Russian  Moscow Ballet Theater» με τους διάσημους σολίστ διαπρέπει παγκοσμίως με τη συγκεκριμένη παράσταση.

02_Act II SEMIONOVA HALLBERG

Το «Russian Ballet Theater», που διαπρέπει παγκοσμίως με τη συγκεκριμένη παράσταση, ιδρύθηκε το 2000 και αμέσως  καθιερώθηκε ως ένα διαρκώς εξελισσόμενο συγκρότημα χορού. Υιοθετώντας τις παραδόσεις της κληρονομιάς του κλασικού μπαλέτου, περιλαμβάνει στο ρεπερτόριό του σχεδόν όλες τις παραστάσεις του χρυσού αιώνα του ρωσικού μπαλέτου όπως τα έργα «Λίμνη των κύκνων»,  «Η ωραία κοιμωμένη»,  «Καρυοθραύστης», «Ζιζέλ», «Ρωμαίος και Ιουλιέτα», «Μπαγιαντέρα», «Δον Κιχώτης» κ.ά. Από την εποχή της ίδρυσής του, περιόδευσε με μεγάλη επιτυχία σε πολλές χώρες του κόσμου: Γερμανία, ΗΠΑ, Ιταλία, Μάλτα, Καναδά, Μεξικό, Κίνα, Νοτιοαφρικανική Δημοκρατία, Ισπανία, Πορτογαλία. Το συγκρότημα συνεργάζεται με επιφανείς καλλιτέχνες διαφόρων ομάδων, μεταξύ αυτών και των Θεάτρων Μπολσόι, Μαρίνσκι, Στανισλάβσκι.

Το πρόγραμμα των παραστάσεων στη Θράκη:

14/7/2016            Κομοτηνή                   Θερινό Δημοτικό Θέατρο, ώρα          21:15

15/7/2016            Αλεξανδρούπολη , Υπαίθριο Θέατρο Πάρκου Προσκόπων, ώρα               21:15

Η διάρκεια της παράστασης είναι 2 ώρες και 20 λεπτά με διάλειμμα.

Swan Lake 03

Info:

Προπώληση Εισιτηρίων:

viva.gr, artinfo.gr

Καταστήματα: Public, Παπασωτηρίου, Seven Spots, Ianos, Media Markt

Επικοινωνία:

Μαρία Τσολάκη, 6974 76 78 90, mtsolaki@gmail.com

 

 

 

Be the first to comment!
 
Leave a reply »