Χορός
1216 views 0 comments

Η μεγαλύτερη εν ζωή χορεύτρια στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

by on Δεκέμβριος 18, 2013
 

της ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ

 Τα δύο μαγικά πρόσωπα της Συλβί Γκιλιέμ

Δεν μπορείς να πεις ότι ξαναπατά τη σκηνή του Μεγάρου, γιατί είναι σαν να ίπταται. Η μεγαλύτερη εν ζωή χορεύτρια Συλβί Γκιλιέμ, επιστρέφει 19 με 30 Δεκεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής. Παρουσιάζει τέσσερα αριστουργηματικά έργα σε τρείς παραστάσεις συνθέτοντας από κοινού το λαμπρότερο γιορταστικό γκαλά χορού με την ίδια να αντιπαραθέτει τον κλασικό με τον μοντέρνο εαυτό της.

Άλλοτε δυναμικά άκρα και άλλοτε έτοιμα να σπάσουν, κορμί «γροθιά» ή «κλαράκι» που στροβιλίζεται στον άνεμο της μουσικής. Υπερβαίνει σωματικές λειτουργίες, χορεύει εγκεφαλικά και μας γεμίζει συναισθήματα.

Συνοδοιπόροι της και συν-κοινωνοί σε αυτό το εγχείρημα από τη μία ο φημισμένος χορευτής και χορογράφος Άκραμ Καν στην πολυβραβευμένη παράσταση «Sacred Monsters» («Ιερά Τέρατα») συνοδεία ζωντανής μουσικής. Από την άλλη τα περίφημα Μπαλέτα του Τόκιο στο κλασικό «Μαργαρίτα και Αρμάνδος» μαζί με κορυφαίους συνεργάτες και σολίστες, όπως ο πιανίστας Ντέιβιντ Καμπάσι, ο χορευτής Ολιβιέ Σανού και βέβαια ο πρώτος χορευτής (Etoile) της Σκάλας του Μιλάνου, Μάσιμο Μούρου.

Συνομιλία επί σκηνής

k2 1 Sacred_Monsters_1

Το αφιέρωμα αρχίζει με την ανατρεπτική ερμηνεία της 19 με 23 Δεκεμβρίου σε συνεργασία με τον φημισμένο Άκραμ Καν, που είδαμε πέρυσι στη «Στέγη». Μια «συνομιλία» θα λέγαμε, ανάμεσα σε δύο σύγχρονα «Ιερά Τέρατα» της σκηνής. Ακολουθεί 25 με 30 Δεκεμβρίου η Συλβί ως Παριζιάνα Μαργαρίτα Γκοτιέ στο «Μαργαρίτα και Αρμάνδος». Το μπαλέτο είναι εμπνευσμένο από το μυθιστόρημα του 19ου αιώνα «Η κυρία με τις καμέλιες» του Αλέξανδρου Δουμά, αλλά και από άλλες προσαρμογές της ίδιας ιστορίας, όπως η περίφημη όπερα του Τζιουζέπε Βέρντι «Τραβιάτα». Τις ίδιες ημερομηνίες εναλλάσσεται το «Études», ένα μπαλέτο του κορυφαίου Δανού χορευτή και χορογράφου Harald Lander.

Ένας μοναδικός συγκερασμός μπαλέτου και μοντερνισμού, μία γοητευτική σκηνική συνεύρεση που αποθεώνει τη σωματική έκφραση σε μια γέφυρα μεταξύ Ανατολής και Δύσης.

 

info
Στο πλαίσιο του αφιερώματος «Χριστούγεννα με τη Συλβί» τα «Μπαλέτα του Τόκιο» θα δώσουν και μόνα τους μια σειρά απογευματινών παραστάσεων με ειδικές τιμές για τα παιδιά με το έργο «Η Ωραία Κοιμωμένη».

 

Be the first to comment!
 
Leave a reply »