Χορός
1048 views 0 comments

Σολίστ των Μπολσόι στη «Λίμνη» του «Badminton»

by on Οκτώβριος 12, 2013
Details
 
Editor Rating
Total Score

Hover To Rate
User Rating
User Score

You have rated this

 

Σολίστ των Μπολσόι στη «Λίμνη» του «Badminton»

Το Grigоrovich Bаllet Thеatre of Russiа στην Αθήνα

Της Κατερίνας Πουλοπούλου

Πάνω από 70 χορευτές διηγούνται με τα βήματα τους την ιστορία ενός νέου πρίγκιπα και μιας όμορφης πριγκίπισσας την οποία ένας μάγος έχει μεταμορφώσει σε κύκνο, αλλά και αυτή του ήρωα του Θερβάντες, Δον Κιχώτη. Η μαγεία του Grigоrovich Bаllet Thеatre of Russiа ξεδιπλώνεται αυτή την εβδομάδα στο θέατρο «Bаdminton».
Από Τρίτη 14 έως Τρίτη 22 του μήνα, οι μουσικές του Τσαϊκόφσκι συνοδεύουν τη «Λίμνη των Κύκνων», του χορογράφου Γιούρι Γκριγκορόβιτς με σολίστ των μπαλέτων Μπολσόι στη διανομή. Μια συγκινητική ιστορία μιας πριγκίπισσας, την οποία ένας κακόβουλος μάγος έχει μεταμορφώσει σε λευκό κύκνο. Τα μάγια μπορεί να λύσει μόνο ο έρωτας, ο οποίος έρχεται με την όψη του ωραίου πρίγκιπα Ζίγκφριντ. Ο μάγος όμως αποπειράται να τον ξεγελάσει και να τον παντρέψει με την κόρη του Οντίλ, το μαύρο κύκνο. Δύο μεγάλα αστέρια από τα μπαλέτα Μπολσόι, ο Ruslаn Skvоrtsov και η Anzhеlina Vorоntsоva, παίρνουν μέρος στις παραστάσεις της «Λίμνης των Κύκνων» στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.
Παράλληλα ο Γιούρι Γκριγκορόβιτς, Τετάρτη 16 και Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, ζωντανεύει τον θρυλικό Δον Κιχώτη. Ο καλοσυνάτος Αλόνσο Κιχάνο, παρασυρμένος από πολλά βιβλία για τον ιπποτισμό, επιλέγει το όνομα Δον Κιχώτης ντε λα Μάντσα, παίρνει για υπηρέτη του τον Σάντσο Πάντσα και πορεύεται στους δρόμους της δράσης, της δικαιοσύνης και της αλήθειας υπό τις μουσικές του Λούντβιχ Μίνκους
«Το άκουσμα και μόνο της λέξης «Ελλάδα» με ταξιδεύει σε όλη την τεράστια πολιτιστική κληρονομιά η οποία έγινε η αφετηρία για όλες τις τέχνες πολιτισμού και καλλιτεχνίας. Είναι σπουδαίο λοιπόν για μένα, να παρουσιάζω τα έργα μου στην χώρα αυτή που θαυμάζω και αγαπώ» αναφέρει ο Γιούρι Γκριγκορόβιτς για τις παραστάσεις του μπαλέτου του στην Αθήνα.

Be the first to comment!
 
Leave a reply »