Ντοκιμαντέρ
1125 views 0 comments

«Δες αυτό που βλέπουμε».Ο άγνωστος πόλεμος πίσω από το HIV. Ένα ντοκιμαντέρ για την πραγματική μάχη για πρόσβαση στα φάρμακα που σώζουν ζωές

by on Δεκέμβριος 2, 2013
Details
 
Editor Rating
Total Score

Hover To Rate
User Rating
User Score

You have rated this

 

της ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ

 

Μια ετερόκλητη ομάδα ανθρώπων αποφάσισε να αντεπιτεθεί. Η ενδελεχής ερευνητική δημοσιογραφία συναντά την τέχνη του ντοκιμαντέρ με σκοπό να φωτίσει τη μάχη που δίνουν γιατροί, ασθενείς και ακτιβιστές σε διάφορες αναπτυσσόμενες χώρες του κόσμου ενάντια σε φαρμακευτικούς κολοσσούς της Δύσης σχετικά με την πρόσβαση στη θεραπεία από τον ιό HIV. Η στέρηση της θεραπείας αυτής και της πρόσβασης σε γενόσημα για καθαρά λόγους διαφυγόντων κερδών εκ μέρους των δυτικών εταιρειών, όπως υποστηρίζεται στο φιλμ, ισοδυναμεί με θανατική καταδίκη για εκατομμύρια πάσχοντες.

Με σοκαριστική ωμότητα

Tο αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ «Φωτιά στο αίμα» του πρωτοεμφανιζόμενου Ντίλαν Μόαν Γκρέι, που προβλήθηκε στο Φεστιβάλ του Σάντανς αλλά και την περασμένη άνοιξη στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, καταγράφει μία από τις λιγότερο προφανείς πτυχές του AIDS στον δυτικό κόσμο: Τον πόλεμο που διεξάγεται στον τομέα των φαρμακοβιομηχανιών. Το «Φωτιά στο αίμα», αναδεικνύεται σε μια πολυεπίπεδη ιστορία για την ιατρική, το μονοπώλιο και την κακία και μιλά με ειλικρίνεια, ανθρώπινη συγκίνηση και σοκαριστική ωμότητα για έναν πόλεμο που χάνουμε.

Be the first to comment!
 
Leave a reply »