Ντοκιμαντέρ
974 views 0 comments

Η απίστευτη ιστορία Εβραίων που έζησαν ενάμιση χρόνο κρυμμένοι κάτω από τη γη

by on Μάιος 13, 2014
 

Τον Οκτώβριο του 1942, η Έστερ Στέρμερ, μέλος της Εβραϊκής κοινότητας της Ουκρανίας, προσπαθεί απεγνωσμένα να σώσει την οικογένειά της από τη μανία εξόντωσης των Ναζί.

Μαζί με άλλα μέλη της εβραϊκής κοινότητας, παραμένουν κρυμμένοι κάτω από τη γη για σχεδόν ενάμιση χρόνο. Είναι το μεγαλύτερο διάστημα υπόγειας διαμονής χωρίς διακοπή που έχει καταγραφεί ποτέ.

Αυτή η συγκλονιστική ιστορία βρήκε στο φως, όταν ένας εξερευνητής σπηλαίων, ο κυπριακής καταγωγής Chris Nicola, σκόνταψε πάνω σε κατάλοιπα που είχαν αφήσει πίσω τους οι κάτοικοι των σπηλαίων, κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Μετά από εκτεταμένη έρευνα και αποφασιστικότητα, ο Nicola καταφέρνει να εντοπίσει μερικούς από τους επιζώντες και τους δίνει την ευκαιρία να μοιραστούν την απίστευτη ιστορία τους.

Η ιστορία τους καταγράφεται  στο ντοκιμαντέρ No Place on Earth (Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, ΗΠΑ, 2012),  σε σκηνοθεσία Janet Tobias που θα προβληθεί από την Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης την Τετάρτη 14 Μαΐου 2014 στις 18.30 στην αίθουσα Παύλος Ζάννας του Ολύμπιον (πλ. Αριστοτέλους 10, τηλ. 2310-378.431).

Η προβολή διοργανώνεται σε συνεργασία με την Πρεσβεία του Καναδά στην Αθήνα, υποστηρίζεται από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.  Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

 

 

 

 

 

Be the first to comment!
 
Leave a reply »