Ντοκιμαντέρ
948 views 0 comments

Η ταινία «Φασισμός Α.Ε.» και στην Αλεξανδρούπολη- Σε πρώτη παράλληλη πανευρωπαϊκή προβολή

by on Απρίλιος 9, 2014
 

Την τρίτη ταινία τους, «Φασισμός Α.Ε.» , παρουσιάζουν  οι δημοσιογράφοι Άρης Χατζηστεφάνου και Κατερίνα Κιτίδη, δημιουργοί των ντοκιμαντέρ «Debtocracy» και «Catastroika» που παρακολούθησαν εκατομμύρια θεατές παγκοσμίως.

Με 100 τουλάχιστον δωρεάν προβολές στην Ελλάδα  (στην Αλεξανδρούπολη θα προβληθεί στο Καφέ-βιβλιοπωλείο +βιβλία Καφετζή), την Κύπρο και αρκετές ευρωπαϊκές πόλεις το ντοκιμαντέρ κάνει πρεμιέρα την Πέμπτη 10 Απριλίου.

Το ντοκιμαντέρ αναζητά το ρόλο που έπαιξαν συγκεκριμένοι επιχειρηματίες και πολιτικοί στην άνοδο του φασισμού από την εποχή του Χίτλερ και του Μουσολίνι μέχρι τα χρόνια της Ε.Ε. και του μνημονίου. Συζητώντας με γνωστούς ιστορικούς και δημοσιογράφους, όπως ο Ταρίκ Αλί, ο Γ. Μαργαρίτης, ο Σπ Μαρκέτος κ.α οι δημιουργοί αναζητούν το πραγματικό πρόσωπο του σύγχρονου φασισμού, πίσω και πέρα από τις σβάστικες και τα νεοναζιστικά μορφώματα που αναπτύσσονται στην Ελλάδα και ολόκληρη την Ευρώπη.

Το σενάριο υπογράφει ο δημοσιογράφος Άρης Χατζηστεφάνου ενώ τη σκηνοθετική επιμέλεια έχει ο Άρης Τριανταφύλλου. Υπεύθυνος παραγωγής είναι ο Θάνος Τσάντας και στη δημοσιογραφική έρευνα συμμετείχαν ο Λεωνίδας Βατικιώτης και ο Αποστόλης Φωτιάδης.

Τη μουσική του ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε έγραψαν ο Ερμής Γεωργιάδης και το συγκρότημα Last Drive ενώ οι δημιουργοί υπόσχονται και αρκετές ακόμη μουσικές και καλλιτεχνικές εκπλήξεις.

 151843g-phasismos_a.e._01[1]

 Οι δημιουργοί της ταινίας τονίζουν:

«Με το «Φασισμό Α.Ε.» θέλουμε να διηγηθούμε μικρές, άγνωστες ιστορίες από το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του φασισμού και τις διασυνδέσεις του με τα οικονομικά συμφέροντα κάθε εποχής. Θα ταξιδέψουμε από την Ιταλία του Μουσολίνι, στην Ελλάδα της κατοχής, του εμφυλίου και της δικτατορίας και από τη ναζιστική Γερμανία του Χίτλερ στο σήμερα. Το νέο ντοκιμαντέρ θα συνεχίσει στα βήματα του Debtocracy και του Catastroika, όπου περιγράψαμε τα αίτια της κρίσης χρέους, τις επιπτώσεις του μνημονίου, την κατάλυση της δημοκρατίας και το ολοκληρωτικό ξεπούλημα της χώρας.Το ντοκιμαντέρ ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε φιλοδοξεί να εμπνευστεί και να εμπνεύσει τα αντιφασιστικά κινήματα όλης της Ευρώπης και ταυτόχρονα να συνεχίσει ένα από τα μεγαλύτερα πειράματα ανεξάρτητης δημοσιογραφίας»

Το νέο ντοκιμαντέρ της INFOWAR productions χρηματοδοτείται αποκλειστικά από τους θεατές του, από ενώσεις φοιτητών, εργαζομένων και από δεκάδες αντιφασιστικές πρωτοβουλίες σε όλη την Ευρώπη και διατίθεται δωρεάν χωρίς περιορισμούς χρήσης και αναμετάδοσης

Info:

Πέμπτη 10 Απριλίου, ώρα 21.30

Καφέ-βιβλιοπωλείο  +βιβλία Καφετζή

(στην πίσω αυλή)

Εμπορίου 41, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 23059

 

Be the first to comment!
 
Leave a reply »