Ντοκιμαντέρ
1003 views 0 comments

Ντοκιμαντέρ για τη Σαμοθράκη από τον Κώστα Γαβρά

by on Σεπτέμβριος 16, 2014
 

Την παραγωγή ντοκιμαντέρ για την Σαμοθράκη με σκοπό την προβολή του νησιού, ανακοίνωσε το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο της Γαλλίας. Το ντοκιμαντέρ θα γυριστεί τον Οκτώβρη του 2014 στη Σαμοθράκη υπό την  εποπτεία του διεθνούς φήμης Έλληνα σκηνοθέτη  Κώστα Γαβρά.

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι το ντοκιμαντέρ να προβληθεί στα εγκαίνια της αναστήλωσης της «νέας» Νίκης της Σαμοθράκης τα οποία προγραμματίζει το Λούβρο για την επόμενη άνοιξη. Η χρηματοδότηση του εγχειρήματος θα πραγματοποιηθεί από χορηγίες,  ενώ πρόκειται για μια ταινία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

MV5BMTQ3OTk2MDAyNl5BMl5BanBnXkFtZTgwNDE3Mzc0MDE@._V1__SX961_SY383_[1]

Η πρωτοβουλία αυτή έγινε γνωστή στον Δήμο Σαμοθράκης ήδη από τον περασμένο Ιούλιο, όπου εκπρόσωποι του Δήμου και της μαθητικής – εκπαιδευτικής κοινότητας βρέθηκαν στο Λούβρο μετά από επίσημη πρόσκληση του Μουσείου και είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν τόσο με τον ίδιο τον σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά όσο και με την  Αλεξάνδρα Μητσοτάκη,  Πρόεδρο του Πολιτιστικού Κέντρου.

«Αποτελεί μοναδική ευκαιρία για τη Σαμοθράκη η προβολή του τόπου καταγωγής του αγάλματος της Νίκης της Σαμοθράκης σε ένα τόσο ευρύ κοινό.  Ο Δήμος Σαμοθράκης θα στηρίξει με όσα μέσα διαθέτει την υλοποίηση της  παραγωγής και αισθάνεται ιδιαίτερη τιμή που το αποτέλεσμα θα έχει την υπογραφή του κου Κώστα Γαβρά. Καλούμε όλους τους φορείς του τόπου να συνδράμουν στο εγχείρημα με όσα μέσα διαθέτουν.» τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Σαμοθράκης

 

 

 

 

Be the first to comment!
 
Leave a reply »