Ντοκιμαντέρ
1013 views 0 comments

Σταγώνες- Ένα ντοκιμαντέρ, για τις περιπέτειες του νερού στην Ελλάδα, προβάλλεται στην Αλεξανδρούπολη

by on Μάιος 28, 2014
 

Ο πόλεμος του αύριο , σήμερα θα μπορούσε να είναι ο τίτλος αυτού του ντοκιμαντέρ, που θα προβληθεί στην Αλεξανδρούπολη (+βιβλία Καφετζή), την Παρασκευή 30 Μαΐου

 «Στις ΣΤΑΓΩΝΕΣ θα μάθετε ότι ο πόλεμος του νερού δεν είναι ένα πιθανό σενάριο από το μακρινό μέλλον, αλλά μια πραγματικότητα που βιώνουν συμπολίτες μας εδώ και χρόνια. Τώρα, έφτασε στις πόρτες όλων μας» τονίζουν οι συντελεστές του ντοκιμαντέρ.

Ο τίτλος του ντοκιμαντέρ, το διφορούμενο μήνυμα αναφορικά με τους αγώνες που γίνονται για τις σταγόνες της ζωής, αναφέρεται ακριβώς σε αυτό: στους αθέατους αγώνες συμπολιτών μας, στις ιστορίες που δεν είδαν το φως της δημοσιότητας, στην ανεπίστρεπτη καταστροφή του νερού που συντελείται στο όνομα της “ανάπτυξης” και, συχνά, δεν εντάχτηκε ούτε στην προβληματική των κινημάτων που υπερασπίζονται τον δημόσιο χαρακτήρα του νερού.

donate

Τόπος καταγραφής  η Ελλάδα. Μέσα από διαφορετικά παραδείγματα απ’ όλη τη χώρα το ντοκιμαντέρ επιδιώκει  να αναδείξει τους πολλαπλούς κινδύνους που προκύπτουν τόσο από τις πρόσφατες όσο και από τις χρόνιες παθογένειες γύρω από τον σφετερισμό των υδάτων με σκοπό το ιδιωτικό υπερκέρδος.

Η διαδρομή έχει πέντε προορισμούς: Θεσσαλονίκη, Αποπηγάδι Χανίων, ανατολική Χαλκιδική, Ασωπό και Βόλο. «Έτσι, θα δούμε πέντε ξεχωριστές περιπτώσεις (επιδιωκόμενης) ιδιωτικοποίησης και ταυτόχρονα θα εξετάζουμε κάθε φορά ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα σχεδιασμού που συναντάμε και σε άλλα μέρη της Ελλάδας. Με απλά λόγια, μέσα από αυτά τα παραδείγματα θα επιχειρήσουμε να παρουσιάσουμε το σύνολο των κινδύνων που αντιμετωπίζει το νερό στην Ελλάδα.» επισημαίνουν οι συντελεστές του ντοκιμαντέρ

Έρευνα, σενάριο, σκηνοθεσία, παραγωγή: Νέλλη Ψαρρού

Διεύθυνση φωτογραφίας: Στέλλα Μελιγκουνάκη

Μοντάζ: Γιάννης Φραγκουλάκης

Επικοινωνία, υποστήριξη παραγωγής: Παντελής Παντελόγλου

Μουσική: Χρήστος Γαρμπιδάκης – Dergar

Μοντάζ teaser: Μιχάλης Αλεξάκης

Γραφιστικά υλικού προβολής: Άγγελος Πουλιάσης

Info:

Παρασκευή 30 Μαΐου 2014, ώρα 21.00

Στην αυλή του café+books (Εμπορίου 41), Αλεξανδρούπολη

Συνδιοργάνωση: Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης

Είσοδος ελεύθερη

 

 

Be the first to comment!
 
Leave a reply »