Ντοκιμαντέρ
755 views 0 comments

Το «Ντοκιμαντέρ με ρόδες» ταξιδεύει σε νησιά και βουνά…

by on Ιούλιος 13, 2015
Details
 
Editor Rating
Total Score

Hover To Rate
User Rating
User Score

You have rated this

 

Tα βουνά και τα λαγκάδια παίρνει το Exile Room με το περιφερειακό πρόγραμμα προβολών “Ντοκιμαντέρ με Ρόδες”, πιστό στην αποστολή του να φέρνει ασυνήθιστες ταινίες σε ασυνήθιστα μέρη.

Φέτος το καλοκαίρι, ξεκινώντας από τα μέσα Ιουλίου και φτάνοντας μέχρι και τις πρώτες μέρες του Σεπτεμβρίου, θα προβληθούν  ντοκιμαντέρ με περιβαλλοντικές και ανθρωπιστικές ευαισθησίες σε μια πανέμορφη αυλή στην Άνδρο, αλλά και στη φιλόξενη πλατεία ενός χωριού στην Πίνδο. Οι προβολές γίνονται με την υποστήριξη της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα –

Στην Άνδρο!

Το Exile Room, σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Άνδρου, παρουσιάζει μια σειρά προβολών στo πλαίσιo του προγράμματος “Ντοκιμαντέρ με Ρόδες”, που θα αγκαλιάσει ολόκληρο το καλοκαίρι και θα φτάσει μέχρι και τις πρώτες μέρες του φθινοπώρου. Προβάλλοντας ασυνήθιστες ταινίες σε ασυνήθιστα μέρη εστιάζει στην προστασία του περιβάλλοντος και τα ανθρώπινα δικαιώματα, ξεκινώντας στις 16 Ιουλίου με το αριστούργημα του Werner Herzog “Συναντήσεις στην Άκρη του Κόσμου”.

Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν στο Σινέ Αυλή, το θερινό σινεμά της Κινηματογραφικής Λέσχης Άνδρου, το οποίο άνοιξε το 2010 στον εξωτερικό χώρο του Δημοτικού Θεάτρου και λειτουργεί κάθε Πέμπτη. Η Λέσχη, ωστόσο, μετράει ήδη 20 χρόνια λειτουργίας, με έτος ίδρυσης το 1995, και βασίζεται στην εθελοντική ομάδα των μελών της, αλλά και στο μεράκι των ντόπιων που προσέρχονται ανελλιπώς σε κάθε εκδήλωση.

Στη Βωβούσα

Βωβουσα 1

Από 1 έως 8 Αυγούστου, το Φεστιβάλ Βωβούσας, η μοναδική εκδήλωση που κάνει ένεση πολιτισμού στις ελληνικές βουνοκορφές, γίνεται επιτέλους θεσμός και το Ντοκιμαντέρ με Ρόδες θα είναι εκεί!

Σε απόλυτη αρμονία με την προστασία της φύσης και την αειφόρο ανάπτυξη, το Exile Room θα προβάλλει τρία ντοκιμαντέρ περιβαλλοντικού χαρακτήρα στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, το οποίο συνδυάζει κινηματογράφο, εκθέσεις, συναυλίες και μια σειρά εργαστηρίων για μικρούς και μεγάλους, σε μια γενναία προσπάθεια να φέρει το κοινό των αστικών κέντρων από την πόλη στο βουνό.

Γαντζωμένη στα 1000 μέτρα, η Βωβούσα πήρε το όνομά της από τον ποταμό Αώο και τη βοή που προκαλεί όταν τη διασχίζει, ενώ το Φεστιβάλ ξεκίνησε ως ειρηνική διαμαρτυρία ενάντια στο φράγμα που απειλεί να αλλάξει για πάντα τις ζωές των ντόπιων. Το “Ντοκιμαντέρ με Ρόδες” θα κάνει μια τριήμερη στάση στην Πίνδο, βοηθώντας τους διοργανωτές να εδραιώσουν για τα καλά αυτή τη νέα παράδοση και να προσφέρουν μακροπρόθεσμα οφέλη στην περιοχή.

 

Be the first to comment!
 
Leave a reply »