Ντοκιμαντέρ
841 views 0 comments

Το ντοκιμαντέρ «Σημαίες οι φοβερές της λευτεριάς», θα προβληθεί στο Αλιβέρι

by on Δεκέμβριος 20, 2015
Details
 
Editor Rating
Total Score

Hover To Rate
User Rating
User Score

You have rated this

 

Tο ντοκιμαντέρ του Τάκη Σακελλαρίου «Σημαίες οι φοβερές της λευτεριάς», πρόσφατης παραγωγής της ΕΡΤ θα προβληθεί από την Εταιρεία Ευβοικών Σπουδών-Τοπικό Τμήμα Αλιβερίου, που συμμετέχει στην επέτειο  των 71 χρόνων  από την απελευθέρωση της Ελλάδας από την φασιστική κατοχή, τιμώντας τόσο τα θύματα,  όσο και την συμβολή της Εύβοιας στην αντίσταση κατά των δυνάμεων κατοχής.

Το ντοκιμαντέρ «Σημαίες οι φοβερές της λευτεριάς», διάρκειας 16.30′, αφορά στην κρίσιμη εβδομάδα από τις 10 έως τις 18 Οκτωβρίου 1944, η οποία αναπλάθεται με την εκφραστική αξιοποίηση οπτικοακουστικού υλικού από το Αρχείο της ΕΡΤ και το Πολεμικό Μουσείο.

Ακόμα, επιχειρείται μια σύντομη αναδρομή σε καθοριστικά γεγονότα που προηγήθηκαν, ενώ υποδηλώνονται και όσα ακολούθησαν την Ημέρα της Απελευθέρωσης της Αθήνας από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής

3[1]

Στη συνέχεια της εκδήλωσης μνήμης  θα παρουσιαστεί το μνημειώδες έργο των Χρήστου Λεοντή- Κώστα Βίρβου «ΚΑΤΑΧΝΙΑ» , με συμμετοχή λαϊκής ορχήστρας και χορωδίας.

Τραγουδούν: Γιωργος Δρακούλης, Αλεξάνδρα Θαλασσινού. Αφηγητής ο Νίκος Κατέβας

Η «ΚΑΤΑΧΝΙΑ» αποτελεί ένα ολοκληρωμένο έργο, αφιερωμένο στην περίοδο της κατοχής της Ελλάδας από τις δυνάμεις του άξονα.

INFO:

 Γυμνάσιο Αλιβερίου

 Κυριακή 20 Δεκεμβρίου ώρα 19:00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Be the first to comment!
 
Leave a reply »