Ντοκιμαντέρ
889 views 0 comments

Το AfriQuest θα προσφέρει χαμόγελα στην Κομοτηνή

by on Μάρτιος 6, 2015
Details
 
Editor Rating
Total Score

Hover To Rate
User Rating
User Score

You have rated this

 

12 χώρες – 6 μήνες – 15.000 χιλιόμετρα – μονάχα με τη σκηνή και το σακίδιο στον ώμο…
Ο Έλπις και η Δώρα- ένα «τρελό» ζευγάρι με ατελείωτο πάθος για εξερεύνηση του κόσμου όπως αυτοχαρακτηρίζονται-διέσχισαν την Αφρική από το Cape Town έως και το Cairo με μέσα μαζικής μεταφοράς, και ταυτόχρονα προσέφεραν αξιοθαύμαστο ανθρωπιστικό έργο. Με χρήματα που είχαν συγκεντρώσει από διαδικτυακές καμπάνιες, κατάφεραν να βοηθήσουν ορφανοτροφεία και ιατρεία σε Νότιο Αφρική, Τανζανία, Αιθιοπία, να φτιάξουν σχολείο στην Κένυα, καθώς και πηγάδι στο Σουδάν το οποίο έδωσε πρόσβαση σε καθαρό νερό σε περισσότερους από 1.200 ανθρώπους!

Κινηματογραφώντας τις εμπειρίες τους ο Ελπιδοφόρος Χρυσοβέργης και η Θεοδώρα Μπίτση  δημιούργησαν ένα ντοκιμαντέρ απλά μοναδικό.

map3

«Το AfriQuest γεννήθηκε από την επιθυμία μας να εξερευνήσουμε την Αφρική.
Όντας ήδη στο Cape Town, από το να γυρίσουμε σπίτι με το αεροπλάνο, σκεφτήκαμε να καλύψουμε την απόσταση διασχίζοντας όλη την Αφρική!
Στόχος μας  να γυρίσουμε ένα documentaire με όσα θα  βλέπαμε στο ταξίδι μας στη Μαύρη Ήπειρο καθώς και με τους Έλληνες της Διασποράς που θα συναντούσαμε εκεί. 
Καθώς είναι μια μοναδική ευκαιρία, αποφασίσαμε να συμμετάσχουμε σε όσο το δυνατόν περισσότερα εθελοντικά προγράμματα μπορούμε και να κάνουμε όσες περισσότερες φιλανθρωπίες γίνεται!» επισημαίνει το νεαρό ζευγάρι.

Αφρικανικά ζώα και εθνικά πάρκα, τροπικά δάση και σαβάνα, κοκοφοίνικες και παρθένες παραλίες, πυραμίδες και καμήλες, Ζουλού και Μασάι…

AFRO

«AfriQuest: Διασχίζοντας την Αφρική προσφέροντας 3,000 χαμόγελα», ένα ντοκιμαντέρ που τα έχει όλα και προβάλλεται την Τρίτη 10 Μαρτίου στις 8 το βράδυ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολυλειτουργικού Κέντρου Κομοτηνής με αφορμή το Ευρωπαϊκό Έτος 2015 για την Αναπτυξιακή Συνεργασία.

Παράλληλα  θα παρουσιαστούν οι στόχοι του Ευρωπαϊκού Έτους, αφού σκοπός της εκδήλωσης είναι να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες για τη βοήθεια που παρέχει η Ε.Ε. στις αναπτυσσόμενες χώρες, καθώς και για τα οφέλη της εθελοντικής δράσης.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης EUROPE DIRECT Κομοτηνής και τους φίλους της ΠΛΑΤΕΙΑΣ, μιας ομάδας πολιτών  που τους ενδιαφέρει να κάνουν  κάτι ,όλοι μαζί ενωμένοι ,για τα παιδιά μας, για τον τόπο που ζούμε ,για την χώρα μας μακριά από κομματικές πεποιθήσεις  και κομματικούς χρωματισμούς.

Μετά την προβολή του ντοκιμαντέρ θα ακολουθήσει σύντομη ομιλία – συζήτηση με τους παρευρισκόμενους.

 

Be the first to comment!
 
Leave a reply »