436 views 0 comments

«Η παπλωματού», ένα παραμύθι που υμνεί τη γενναιοδωρία , στο θέατρο Αριστοτέλειο

by on Σεπτέμβριος 24, 2017
 

Το αριστουργηματικό έργο, “Η Παπλωματού”, σε σκηνοθεσία και διασκευή Μαριάννας Τόλη, παρουσιάζει η παιδική σκηνή του θεάτρου Αριστοτέλειο για τη θεατρική σεζόν 2017-2018.
Πρόκειται για ένα μουσικό υπερθέαμα με πολλά σύγχρονα μηνύματα για μικρούς και μεγάλους. Οι πρωταγωνιστές χορεύουν, τραγουδούν και… αφηγούνται την υπέροχη ιστορία της «Παπλωματού», εμπνευσμένη από το πολυβραβευμένο παραμύθι των Τζεφ Μπραμπώ και Γκέιλ Μάρκεν.
Τα πρωτότυπα σκηνικά, τα πλούσια κοστούμια, η υπέροχη μουσική, οι εξαιρετικές χορογραφίες και οι μοναδικές ερμηνείες των 11 ηθοποιών, δημιουργούν μια εντυπωσιακή ατμόσφαιρα με ονειρικές εικόνες. Μια παράσταση με εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα που συνδυάζει χορό, τραγούδι, χιούμορ και ευαισθησία, έρχεται να αγγίξει τις καρδιές μικρών και μεγάλων, υμνώντας την ανθρωπιά.

 Ταξίδι αυτογνωσίας και προσφοράς

«Πάντα με συγκινούσε η καλοσύνη και η γενναιοδωρία και με στενοχωρούσε η απληστία. Οι πολλές επιθυμίες μας απομακρύνουν από αυτά που έχουν αξία στη ζωή. Πιστεύω πως δεν έχουμε λόγο ύπαρξης εμείς οι άνθρωποι αν δεν μετουσιώνουμε αυτές τις περιττές επιθυμίες, τους εγωισμούς, την ανάγκη εξουσίας σε κάτι ευγενέστερο, λεπτότερο. Η εκπληκτική ιστορία της Παπλωματούς που το ανήσυχο πνεύμα της την οδήγησε σε ένα ταξίδι αυτογνωσίας και προσφοράς με άγγιξε βαθιά όπως αγγίζει και όσους παρακολουθούν το έργο ή το έχουν διαβάσει.», σημειώνει η Μαριάννα Τόλη και προσθέτει: «Τα παιδιά μας πρέπει κάπως να βρίσκουν τον τρόπο να έρχονται σε επαφή με τις χαμένες αξίες και τα σημαντικά πράγματα αυτής της δύσκολης ζωής που ζούνε. Με θλίβει να τα βλέπω να χάνονται στον κόσμο του ίντερνετ χωρίς χώρο και χρόνο στην ψυχή τους για κοινωνική προσφορά και για ουσιαστική επικοινωνία. Νομίζω πως το έργο επέλεξε εμάς για να τους το θυμίσουμε. Είναι συγκινητικό για μένα που έρχεται αυτό το έργο στην Θεσσαλονίκη και σε ένα τόσο όμορφο και σπάνιο θέατρο. Το Αριστοτέλειον έχει μια δικιά του γοητεία και η Παπλωματού θα μοιάζει σα να ταξίδεψε στο Μπρόντγουεϊ εκεί που αρμόζει σε ένα σοβαρό μιούζικαλ.»

Λίγα λόγια για το έργο

Το θέμα του έργου είναι η καλοσύνη και η γενναιοδωρία, ενώ μέσα από τις συναρπαστικές εικόνες της παράστασης, ο μαγικός κόσμος της Παπλωματούς δείχνει τον τρόπο που η ανιδιοτελής προσφορά, μπορεί να οδηγήσει στην ευτυχία. Οι πλούσιοι ηθελημένα γίνονται φτωχοί και βιώνουν τη χαρά της αλληλεγγύης.
Πρόκειται για την ιστορία ενός γενναιόδωρου κοριτσιού, το οποίο με τα μαγικά του δάχτυλα φτιάχνει τα πιο όμορφα παπλώματα του κόσμου και τα χαρίζει στους φτωχούς. Τι θα γίνει όταν θα του ζητήσει ένα από αυτά ο Βασιλιάς; Μπορεί να του διδάξει την τέχνη της ευτυχίας; Κι αυτός τελικά τι θα κάνει όλους τους θησαυρούς που έχει μαζεμένους;
Συντελεστές:
Σκηνοθεσία – Διασκευή: Μαριάννα Τόλη
Επιλογή μουσικής – Στίχοι: Μαριάννα Τόλη
Χορογραφίες: Αλέξανδρος Κουζίτσκιν, Ενορχήστρωση: Αλέκος Μπαζάνης
Μουσική Διδασκαλία: Αχιλλέας Σοφούδης, Σκηνικά: Μιχάλης Σδούγκος
Φωτισμοί: Παναγιώτης Πλασκασοβίτης, Φωτιστής παράστασης: Γιάννης Κυρατζής
Επιμέλεια Ήχου: Παναγιώτης Χρονέας, Ηχητικός: Βασίλης Ηλιάδης
Κατασκευή σκηνικού Θεσσαλονίκης: Βαγγέλης Παπαντωνίου
Φωτογραφίες παράστασης: Άρης Ράμμος, Δημόσιες σχέσεις: Γιάννης Δαλάκας
Υπεύθυνοι κρατήσεων: Μαρία Χαϊνόγλου / Αγγελική Ψωμά
Διανομή:
Παπλωματού: Λητώ Αμπατζή, Βασιλιάς: Σωκράτης Μαϊδώνης
Μοδίστρα: Κική Τσαλίκη, Πουλί: Κωνσταντίνα Χουλιάρα
Δικαστής – Φίλος: Στρατής Ανούδης, Παλιατζής – Αφηγητής: Αρσένιος Γαβριηλίδης
Αρκούδα: Πασχάλης Αραμπατζής, Αυλική – Νεράιδα: Νόνικα Μαλκουτζή
Νεράιδα – Αυλική: Μαρία Elbrus, Νεράιδα – Φτωχή: Δήμητρα – Ιόλη Εξάρχου
Γέροντας– Φτωχός: Δημήτρης Ήλκος, Πιάνο: Αχιλλέας Σοφούδης.


Πληροφορίες
Θέατρο Αριστοτέλειον – Εθνικής Αμύνης 2, Θεσσαλονίκη.
Τηλέφωνο ταμείου: 2310 262 051
Έναρξη παραστάσεων: Κυριακή 1 Οκτωβρίου
Παραστάσεις: Κάθε Κυριακή στις 12:00 μ.μ. (και επιλεγμένα Σάββατα)
Διάρκεια παράστασης: 90 λεπτά (διάλλειμα 10 λεπτών)
Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 12 ευρώ, ανέργων 10 ευρώ (μόνο από το ταμείο με την επίδειξη κάρτας ανεργίας), οικογενειακό 10 ευρώ (4 άτομα και άνω)
Προπώληση: Γενική είσοδος 10 ευρώ, οικογενειακό 9 ευρώ (4 άτομα και άνω)
Προπώληση εισιτηρίων: Στο ταμείο του θεάτρου και ηλεκτρονικά στο ticketservices.gr
Καθημερινά οργανωμένες παραστάσεις για σχολεία κρατήσεις στο 2310 250303

Be the first to comment!
 
Leave a reply »