ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ
2334 views 0 comments

Χριστίνα Μπαχαράκη , διακοσμήτρια- wedding planner: «Επειδή έβρισκα πάντα ανεκτίμητη την αξία των παλιών αντικειμένων πήρα την απόφαση να μεταφέρω μια τέτοια ατμόσφαιρα στο σκηνικό ενός γάμου!»

by on Μάιος 9, 2014
 

Η άνοιξη και το καλοκαίρι είναι οι εποχές που επιλέγουν τα περισσότερα ζευγάρια για τον γάμο τους. Θελήσαμε να γνωρίσουμε τη Χριστίνα Μπαχαράκη, διακοσμήτρια- wedding planner, διότι από το ξεκίνημα ακόμη της επαγγελματικής της ενασχόλησης έκανε τη διαφορά με ένα στυλ που παραπέμπει σε ολοκληρωμένο σκηνικό δημιουργώντας μια αλλιώτικη, μοναδική κάθε φορά αίσθηση.

ΧΜ4

Πως γεννήθηκε η ιδέα να ασχοληθείτε αποκλειστικά με τη vintage διακόσμηση εκδηλώσεων;

Η ιδέα να δραστηριοποιηθώ συγκεκριμένα με τη vintage διακόσμηση γάμου-βάπτισης γεννήθηκε τυχαία μια μέρα που παρακολουθούσα στην τηλεόραση μια αναφορά που γινόταν γενικά στη vintage αισθητική. Επειδή λοιπόν από μικρή με γοήτευε το ρετρό στοιχείο και έβρισκα πάντα ανεκτίμητη την αξία των παλιών αντικειμένων πήρα την απόφαση να μεταφέρω μια τέτοια ατμόσφαιρα στο σκηνικό ενός γάμου! Κάπως έτσι δημιούργησα το myWedding, στο οποίο αναλαμβάνουμε αποκλειστικά ολοκληρωμένες vintage διακοσμήσεις γάμου, βάπτισης και άλλων θεματικών events με μεγάλη έμφαση στις χειροποίητες δημιουργίες και στη μοναδικότητα των αντικειμένων που χρησιμοποιούμε!

Ποια χρώματα επιλέγονται συνήθως στη vintage διακόσμηση γάμου και ποιοι συμβολισμοί σχετίζονται με αυτά; Ποιες είναι οι κυρίαρχες θεματικές;

Οι vintage γάμοι δεν έχουν απαραίτητα κάποιο συγκεκριμένο θέμα, κάτι που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στα υπόλοιπα στυλ διακόσμησης ενός γάμου. Αποτελούν από μόνοι τους μια ξεχωριστή κατηγορία διακόσμησης αρκετά απαιτητικής. Επειδή αναφέρεται στο «παλιό» αντλούμε έμπνευση από συγκεκριμένες δεκαετίες για να δώσουμε ένα αρμονικό τελικό αποτέλεσμα. Για να αποκτήσει η διακόσμηση ενός γάμου μια άρτια εικόνα λοιπόν, δεν είναι ζητούμενο ο απόλυτος συνδυασμός χρωμάτων στα άνθη, στα αντικείμενα, στα υφάσματα! Στοχεύοντας στη λεπτομέρεια χρησιμοποιούμε μοναδικά «κομμάτια» με σκοπό όμως να συγκλίνουν προς μια κοινή κατεύθυνση. Να έχουν ένα κοινό σημείο αναφοράς.

Υπάρχει τάση για λιτά ή για περίτεχνα σχέδια;

Τα ζευγάρια που επιλέγουν να συνεργαστούν μαζί μας έχουν μια κοινή επιθυμία. Να περάσουν μέσω της ατμόσφαιρας του γάμου τους την δική τους αισθητική. Άλλοι αναζητούν κάτι λιτό και χαριτωμένο, άλλοι κάτι πιο εντυπωσιακό! Οι επιθυμίες ποικίλουν. Η vintage αισθητική αντίληψη στη διακόσμηση γάμου έχει τη δυνατότητα να υπηρετεί μέσα από την αυθεντικότητα του κλασικού και την απλότητα και την πολυτέλεια! Δεν αποκλείουμε κάτι. Τα ζευγάρια μας εμπιστεύονται στο συγκεκριμένο κομμάτι να βάλουμε τη δική μας πινελιά για να βγει ένα αποτέλεσμα ξεχωριστό και αντάξιο της προσωπικότητάς τους!

Χ.Μ.1

 Είναι μόδα η vintage διακόσμηση γάμου;

Δεν θεωρώ ότι η vintage διακόσμηση θα φύγει από την επικαιρότητα, καθώς αποτελεί από μόνη της μια ξεχωριστή κατηγορία διακόσμησης που όπως και οι άλλες και αυτή εξελίσσεται! Η vintage αισθητική επηρεάζει μια ολόκληρη κοινότητα, ένα ρεύμα παγκόσμιας κλίμακας όπου άνθρωποι λάτρεις του vintage στοιχείου που δραστηριοποιούνται στο κομμάτι του γάμου δημιουργούν νέες εκφάνσεις και τάσεις του είδους! Κάθε χρόνο προτείνονται νέα πράγματα. Υπάρχει εξέλιξη και όχι στασιμότητα οπότε γιατί να πιστεύει κανείς ότι είναι μόδα που θα περάσει!

Τι στυλ επικρατεί φέτος σχετικά με το vintage στολισμό του γάμου;

Φέτος στην επικαιρότητα είναι ότι σχετίζεται με τις δεκαετίες του 20′ και του 50′! Όταν μιλάμε για τη δεκαετία του 20′ ο νους μας ταξιδεύει στην ART DECO εποχή! Αυστηρά γεωμετρικά μοτίβα και μουντές αποχρώσεις όπως το «σάπιο μήλο», το ανοιχτό μπλε raf σε συνδυασμό με το χρυσό, το λευκό και το μαύρο δημιουργούν ένα ξεχωριστό chic αποτέλεσμα! Tη δεκαετία του 50′ συνοδεύουν οι αποχρώσεις του κόκκινου, κίτρινου, γκρι από τη μια αλλά και οι pastels από την άλλη! Καρό μοτίβα, ένα pick up, πολλά μεταλλικά κουτιά, μια polaroid και αρχίζει το γαμήλιο party!

Πως επηρεάζει η οικονομική κρίση το στολισμό του γάμου;

Μετά την οικονομική κρίση τα ζευγάρια έχουν γίνει πιο απαιτητικά και αυτό δεν είναι απαραίτητα αρνητικό! Έχουν γίνει πιο προσεκτικά στη σχέση ποιότητας-τιμής! Προτιμάνε να πληρώσουν κάτι το οποίο πραγματικά θα τους αρέσει και θα τους χαρακτηρίζει, αφήνοντας πίσω τις γαμήλιες υπερβολές του παρελθόντος! Γι αυτό κι εμείς κοιτάμε να είμαστε απολύτως σαφείς απέναντί τους και όσο πιο συγκεκριμένοι γίνεται με σκοπό την καλύτερη δυνατή επαγγελματική συνεργασία!

 

INFO

ΧΜ3

myWedding

christina bacharaki

διακόσμηση/διοργάνωση γάμου-βάπτισης

ΕΙΡΗΝΗΣ 22 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

τηλ. επικοινωνίας: 2551026868 & 6942500150

https://www.facebook.com/MyWeddingChristinaBacharaki

Be the first to comment!
 
Leave a reply »